Ako cestovať s panickou poruchou a so zvieratami?
Dobry večer . Chcem sa spytat dnes mi bola diagnostikovania panička porucha a lekar mo nasadil seroxat 20 mg ráno 20 mg večer . O deviatej ráno a o šiestej večer . Za mesiac mam cestovať do Egypta na dovolenku k moru ,nikdy som nemala obavy teraz zacinam mat . Viem ze je to len psichyka ,nic fyzického . Cestujete aj napriek tomu ? A este mam mačku a psika neviete ako je to s nimi ci ich prevážajú inym lietadlom ?
@marianarem tiez mas túto chorobu ? Ako zvladas let ? Je v tom nejaky rozdiel ? Nakoľko predtym som bezne cestovala na dovolenky a nikdy v živote ma nenapadlo ze nieco take ako panicka porucha existuje ,mam taky vnutorny nepokoj ,viem ze reálne sa mi nic nestane neodpadnem ani nezomriem lebo spm zdravá len ten vnutorny nepokoj
@kristina23433 Ano mam ju, ale teda uz skoro aj 25 rokov a obcestovala som s nou svet. Aj dlhe lety do Azie, Ameriky. Lety sa daju normalne zvladat, ked nemas vyslovene strach z lietania, tak tam nevidim problem. Jediny raz, co som mala na cestach problem, bolo na sluzobke v Japonsku, vo velkomeste. Tam bolo tolko zvukov, blikania, ludi a ruchu, ze to moja nervova sustava nezvladla. Tam uz nikdy nevkrocim, ani do Sanghaja a podobnych miest, ale vsade inde to bolo ok.
@marianarem a co sa ti stalo ? Ak sa smiem spytat
@kristina23433 Dostala som sa do stavu, ked som uz nevedela nic moc dalsie vnimat, silna mozgova hmla, mentalna unava a precitlivelost na podnety. Pol dna som stravila na izbe, v tichu a uplnej tme, aby som to tam nejako doklepala. Nastastie nejaky zachvat som nemala.
@kristina23433 ty ideš s mačkou a so psom na dovolenku?
@nika523 nie len doma nemozu ostat tak neviem kam ich dat ci do hotela pre psov a mackx
@kristina23433 v uvodnom prispevku sa pytas, ci zvierata prevazaju inym lietadlom. Takze ich chces zobrat so sebou na dovolenku.
Ja ti len napisem, ze len tak si ich so sebou do lietadla zobrat nemozes. Kazda krajina a kazda letecka spolocnost ma na toto ine pravidla. Napr niektore krajiny vyzaduju, aby po prilete zviera islo do karanteny. Stredne a vacsie zvierata sa prevazaju v podpalubi, musia byt na liekoch. Plus, hotel ti musi povolit zvierata.
Daj radsej na cas dovolenky zvery rodine/do hotela pre zvierata tu na Slovensku. Budes s tym mat sakra menej starosti.
Zvieratá len tak do Egypta nevezmeš.
Hľadaj pre nich hotel/ubytovanie na Sk alebo niekoho kto sa postará.
Dávam si magnézium a mam pri sebe xanax ak by bolo zle ze veľká úzkosť na mňa príde ale v pohode som ro zvládla. Teraz som akurát letela. A zvieratá neviem

@kristina23433 Ano, cestujem. Na dovolenkach nemavam nejake extra problemy. Treba skusit urcite. Pri tejto poruche je dolezite udrzat si co najnormalnejsi zivot. Brat na nu ohlad, ale v ramci moznosti skusat robit co najviac beznych veci. Najhorsie je zavriet sa doma, to je cesta do pekla.