Ako kúpiť výhodné letenky do Prahy?
Ahojte, chceme ist traja v aprily, máji do Prahy z Košíc na lietadle. Preto pozerám letenky. Aké máte skúsenosti so stránkou Kiwi? Kupovali ste už, bolo to bezproblémové? Majú lepšie ceny, ako na stránke Pelikan.
Chceme byť v Prahe aj 1.5. Maju tam tiez sviatok a všetko zatvorené, ale ako to oni majú. Ďakujem
Letenky je vzdy najbezpecnejsie kupovat len cez stranky leteckej spolocnosti.
@vikusjk cez aké spoločnosti je najlepšie ist, kupovať? Koľko ich je? Ideme lietadlom prvýkrát. Letenky nám prídu domov poštou, alebo na email?vďaka
letenky domov poštou (facepalm) moje nervy :D :D z Prahy do Ke resp z Ke do Prahy lieta Ryanair takze cez ich appku a vybavene
Pri objednaní zadáš svoj email. Tam Ti prídu letenky a na letisku v KE ti ich radi dajú aj "papierovo" do ruky. Pozri si rovno Ryanair stránku. 1.5. majú v Čechách tiež sviatok ako na SK. Čiže budú mať predĺžený víkend.
A ešte, nie, 1.5. nemajú zatvorené obchody.
@kvietok1992 nie každý to musí vedieť a mozno komunikujes s pani vo vyššom veku, nie je na mieste sa vysmievať 🙂
@enmery si si ista? Ak maju sviatok, ze su obchody otvorene? Lebo, mne sa zda, ze ked sme tam boli cez ich sviatok, boli obchody zatvorene. Nemyslim obchodiky v priamom centre
@mk1111111111 8.5. sú zatvorené. 1.5. normálne otvorené. Neprežívajú to ta ako my.😃
@enmery aspon oni maju rozum
ja nemam prehlad, kolko ich tam lieta, ale ak baby pisu, ze Ryanair lieta, tak cez nich. Bud cez www.ryanair.com alebo stiahnut ich appku - inak je fajn, potom ma clovek aj boarding passy aj vsetko po ruke. Ak ste ale nikdy v zivote neleteli, odporucam predym nastudovat si vsetky podmienky - aka velka batozina moze ist do lietadla, ci je potrebne si prikupit priority, alebo aj podpalubnu (ale na par dni do Prahy nepredpokladam), co sa smie zobrat na palubu, aby ste neostali prekvapeni pri bezpecnostnej kontrole atd atd
@vikusjk a letenky si bud stiahnete do pocitaca a vytlacite, alebo ich budete mat v appke, potom si treba spravit online check-in, zvycajne 24 hodin pred odletom - to znamena, ze zadate udaje o cestujucich a dostanete boarding pasy, t.j. taky QR kodik, ktory naskenujete na letisku, aby ste presli turniketom ku kontrolam a potom pri nastupe do lietadla. Na boarding pasoch sa dozviete aj gate, ktorym nastupujete a cislo sedadla, ak si ho nezakupite vopred a bude vam automaticky pridelene pri online check-ine
@vikusjk cez akú stranku objednat ryanair. com alebo Ryanair-letenky.sk
Ďakujem
ako som pisala, ryanair.com, konkretne:
https://www.ryanair.com/sk/en
ak mate problem s anglictinou, skuste cesku verziu, len vam asi aj platbu ponukne v CZK co je blbost
na ako dlho chcete ist? resp. mate vybrate konkretne datumy? ked ste to pozerali na kiwi co ste si vybrali?
Ryanair ma aj appku do mobilu vyhoda - slovencina - letenky budete mat v appke (mobile) nemusite nic tlacit, znova sa prihlasovat na checkin vsetko bude na jednom mieste.
A naozaj si poriadne pozrite podmienky, lebo Ryanair vám dá poplatky za všetko - ak napr nespravíte check in online aspoň 3 hodiny pred odletom, tak je to tuším 50€ za osobu let.

Kiwi aj Pelikan su len sprostredkovatelia. Pozri si cez nich datumy, kedy su letenky za fajn cenu a potom kupuj priamo cez spolocnost, ktorou poletite, to je vzdy najlepsie