icon

Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?

3. feb 2024

Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala

Strana
z6
maca1984
5. feb 2024

@petronela1305 tak si to nedáváj " zo srandy", daj si normálny hotel, nie shit,na letné prázdniny, a dva týždne.
Začni napr.Xanadu makadi bay, môžeš pokračovať Grand waterwold atď atď

belllinka
5. feb 2024

@petronela1305 ale hlavne si daj 3 dospely a 1 dieta

petronela1305
5. feb 2024

@belllinka dala som 14 dní cez booking 2 +3 dáva sa tam aj vek all inclusive

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
5. feb 2024

@petronela1305 tak ešte k tomu Egyptu pripočítaj letenky pre 5 ľudí, z ktorých ani jeden už nie je infant... Nie je treba za každú cenu hľadať riešenie. Občas proste za daných podmienok neexistuje.

petronela1305
6. feb 2024

@tiezjedna ja som len pána manžela obhajovala 😁 keď sa doňho pustili mudrelantky. Dá sa všetko len treba chcieť

muchotrafka298
6. feb 2024

Ano, da sa najst dovolenka vacsinou ale mimo CK. A zaberie to neskutocne vela casu, nieco najst, vykombinovat, ale da sa. Len treba pocitat s tym, ze teraz uz je na to aj dost neskoro. Hlavne ked tam je zlozenie 4 dospele osoby a 1 dieta. Nie kazdy je ale tak zbehly, ze si vie vsetko vybavit a zabezpecit sam. Tam treba aj transfery, dohodnut vopred, popozerat, ake su moznosti, cenove, prepravne. Tu u nich neprichadza do uvahy ani last minute v CK, pretoze rodinne izby uz realne nie su v januari, takze do last minute nema co ist. Izba pre 2 osoby sa najde skor. Ale tiez tie last minute uz nie su take vyhodne ako kedysi a ponuka tiez nie je az taka velka zo slovenskych letisk.

chiara_elle
6. feb 2024

@petronela1305 das mi pls tip na ten apartman u domacich za tu cenu? Dakujem.

petronela1305
6. feb 2024

@chiara_elle ahoj nemám kontakt ale skus pozrieť na bookingu Crikvenica apartmán ružiča ulica Marka Marulića. My sme sa s nimi ešte minulý rok dohodli keď sme tam boli. Podľa mňa už budú mať obsadene. Kolky sa chystáte?

oblecenie99
6. feb 2024

@muchotrafka298 Súhlas. Ja som pozerala pre nás troch, ja, manžel a ešte skolkar, že teda poďme vo vlastnej réžii.. a kým to boli apartmány na bookingu (destinácia na ostrove), tak si hovorím, no veď fajn, zatiaľ super. No a potom to začalo: nakoľko sme dvaja pracujuci ľudia s pol roka vopred nahlasenou dovolenkou na konkrétne dni, s dieťaťom s prázdninami v konkrétne dni, tak cestovanie kam nas vietor a Wizzair zanesie keď sú lacné letenky 😄 nehrozí. Čiže keď som už natukala konkrétne letenky na konkrétny dátum, bez prestupov len s tou namensou palubnou batožinou (a pri 4 ročnom v úplnej cudzine počítajte s tým, že len táto batožina nestačí) mi prišlo zle. A to ešte tam nepočítam poistenie. Transfer do Budapešti či Viedne aj s prípadným predpatim pred odchodom a po príchode, alebo parkovanie auta. Transfer z letiska v konkrétnej destinácií. Požičanie auta. Už zháňam s normálnou detskou sedačkou. Ešte sme nejedli, nikde neboli, neplatili vstupné. A toto všetko vybavuje, hľadaj, sleduj, ries.. tak vo ja viem.. ja keď som to zratala, tak som si povedala, že ani sa moc neoplatí 🤔 ako áno, závisí aj od tej destinácie,my sme mali konkrétne predstavy. Ale tak rátam jak rátam, pre nás troch to vychádza hore dole vždy na tých dva a pol tisíc až vyššie, s tým proste treba počítať. Teda tisícka na hlavu jak nič.

andaluzia12
6. feb 2024

cestovali sme na dovolenku cez českú CK z Prahy, nakoľko slovenské CK pýtali za ten istý zájazd o 1000€ viac, pri odlete z BA. Skús pozrieť aj takúto možnosť, avšak treba zvážiť tortúru okolo cesty do Prahy...

muchotrafka298
6. feb 2024

@oblecenie99 prave toto je to, ze nie vzdy sa ti ist na vlastnu past vyplati. Ja som takto pozerala kamoske do Grecka minuly rok, ze kolko by ich to vyslo. A vyslo to o 500 EUR drahsie keby isli sami na hlavu, ako co mali ponuku od CK z BA krasne z domu taxikom, bez starosti.

hrabovo
6. feb 2024

Ja idem s deťmi na mallorcu tento rok, opäť a zas. Na 8 noci, polpenzia plus letenka na osobu 500 eur

ibatanecnica
6. feb 2024

@tykat alebo išla ja a oni nech zostanú doma.

tiezjedna
6. feb 2024

@petronela1305 chápem, ale nesúhlasím. Niekedy sa fakt nedá. Ona si predstavuje dovolenku tak, aby nemusela mať starosti s varením, čo naprosto chápem. Aj to, aby deti mali vyžitie pod nosom. Ak nechceš byť v nejakej žumpe, tak proste musíš zaplatiť. Vždy to je o kompromisoch, ale musia byť na oboch stranách, a nie že jeden povie "viac nedám" a nazdar.

tiezjedna
6. feb 2024

@hrabovo hoď sem odkaz na rezort, možno autorku inšpiruješ👍

autor
6. feb 2024

Vďaka všetkým za reakcie. U nás sme už dospeli k dohode. Písala.som to vyššie. Budem pozerať aj sama, aj cez CK a vyhodnotim si to. Ja mam celkom reálnu predstavu, co od toho očakávam. Keď budeme dvaja s chlapom, nebojím sa ísť ani na vlastnú past. Sama by som nesla

lelecik
9. feb 2024

Skús pozrieť Tunisko, to je lacnejsie

ninusa221
10. feb 2024

Podľa mňa keď raz človek okúsi all inclusive alebo utra all inclusive už nebude chcieť ísť na inú dovolenku. 😀akože keď sme boli na Makarskej len som hľadela na ceny pláž taká ako tu u nás cez cestu priehrada že meter krát meter všetci nervózny z cesty, z ubytka ktoré sme mali daleko. Prišli sme domov a bola som celá šťastná že sme doma. Mne sa páči na all inclusive že človek nemusí behat s peňaženkou max večer keď ide do mesta. Keď je niekto hladný smädný ide si zobrat aj deti aj dospelý plus aj alkohol. Aj keď sme 4 zaplatili za Turecko 5* 4500€ tak by sme tam určite viac bez stravy prepili a prejedli.😀

Strana
z6