icon

Ako naplánovať výlet do Londýna s deťmi?

michaelanova
14. apr 2024

Ahojte,plánujem s deťmi v lete výlet do Londýna,zatiaľ sme výletovali len autom,teraz by sme prvýkrát leteli.Chceli by sme tam byť na týždeň, viete mi poradiť - letenky,ubytko,strava - aby sme si to uzili a nezbankrotovali,ak máte nejaký konkrétny tip, kde bývať,atď, ale aj čo vidieť, chalani sú už veľkí-11,15,ďakujem krásne🤗

niekto2hy
21. apr 2024

@monikapalo Ked kupis skor,je lacnejsi.

simsalabim
21. apr 2024

@monikapalo z domu online, cim skor (advance ticket) a/alebo pouzit rozne kombinacie (multi, group, duo), ak sa da.

monikapalo
21. apr 2024

@simsalabim ďakujem

bambicka
21. apr 2024

oplati sa kupit listky na hop on hop off bus? alebo radsej sa presuvat hromadnou dopravou?

simsalabim
22. apr 2024

@bambicka neviem, my chodime vzdy mhd a pesi. Ak by som bola v Londyne iba 1-2 dni, asi by som to vyuzila, hlavne, ak rozumiete komentovanemu vykladu. Ale ak sa chces iba odviezt, niektore autobusove linky kopiruju trasu tych vyhliadkovych. Tusim linka 9? Treba vygooglit.

andrea112255
22. apr 2024

@monikapalo asi lepšie z domu online. Ak kúpiš v predstihu môže ťa vyjsť lacnejšie

mirage
22. apr 2024

@niekto2hy Ahoj, bola si v Londyne?

niekto2hy
22. apr 2024

@mirage Ahoj.Bol,na koncerte...

mirage
22. apr 2024

@niekto2hy akom?

bambicka
22. apr 2024

@simsalabim ideme na 4 dni, stoji to okolo £100 pre 4 osoby na 1 den...zda sa mi to dost, len neviem kolko nas bude stat obycajna doprava...a neviem kolko dokazu moje baby chodit 🙈

niekto2hy
22. apr 2024

@mirage BTS .

niekto2hy
22. apr 2024

@bambicka Cestovne v Londyne je rozdelene do zon. TFL ma denny limit.

https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/tube-and-ra...

simsalabim
23. apr 2024

@bambicka je dobre sa ubytovat v 1. zone (v ramci Circle line), vylet naplanovat tak, aby ste nelietali krizom cez Londyn, ale boli v jednej lokalite. V kazdej zone sa pri urcitej sume uplatni day cap, cize nad tu sumu potom uz neplatis. Je dobre sa vyhnut cestovaniu mimo rannej spicky (do 9.30), kedy je cestovne vyssie. Spominas baby - pre ne je dobre mat Oyster a vo veku 11-15 uplatnit Young Visitor´s Discount. Pre mladsie deti je cestovanie zdarma. Moje deti nemali problem v Londyne chodit od rana do vecera.

margareta15
23. apr 2024

@simsalabim chcela by som Ta poprosiť o radu, že keby budeme cestovať po Londýne s platobnou kartou contactless (ja, syn 19 r., dcera 16 r.) nechcem kupovať oyster kartu. Byvat budeme na Hammersmith. To môžeme len tak smelo prikladať kartu ( každý svoju)? Netreba mať stiahnutu nejakú appku? Pripadni " revizori" to budú vedieť načítať z platobnej karty naše jazdy? Ďakujem

simsalabim
23. apr 2024

Kazdy svoju kartu (nemozu ist dvaja na tu istu). Revizora som v metre este nevidela, ale vraj existuju 😅 Su tam bariery, co ta pustia dnu a von po nacitani karty, v buse ides cez dvere vodica. Nezabudni vzdy metre kartu prilozit aj cestou von, aj keby tam neboli zavory, inak ti odpocita najvyssie cestovne. Konecnu sumu za den spocitavaju a vo vypise sa objavi dalsi den rano. Appku netreba, tu mam iba na Oyster.

margareta15
23. apr 2024

@simsalabim ďakujem

lusinda1989
23. apr 2024

@bambicka ahoj ak ste ešte neboli oplatí sa to… my sme boli s deťmi cez veľkú noc a využili sme aj tuto možnosť. Bolo to super.

bambicka
23. apr 2024

@lusinda1989 nie, este sme neboli, ideme v juli. Ako dlho ste boli v Londyne?

simsalabim
23. apr 2024

@niekto2hy na 16+ zlavu musis “live in a London borough”.

niekto2hy
23. apr 2024

@simsalabim Nemusi.
I live outside London (or outside the UK)

To apply for a 16+ Zip Oyster photocard, create or sign in to your photocard web account. (You must use a different email address from any contactless and Oyster account for a standard adult Oyster card.)

You will also need:

A clear, unaltered colour digital photo of your child which is a .jpg, .bmp or .gif file and less than 6MB
Details from your child's valid, machine-readable passport to verify their age and identity. All machine-readable passports are accepted, including non-UK passports
A colour image of the details page from your child's valid, machine-readable passport that is in .png or .jpg format and less than 6MB. This must clearly show the child's photo, name, date of birth and passport number
A debit or credit card to pay the £20 administration fee

We'll email you if we have to reject your photo or passport image. You will need to upload another to finish your application for your Zip Oyster photocard.

If your child does not have a valid machine-readable passport, you can collect your photocard from a TfL Visitor Centre.

Apply at least 28 days before your preferred collection date and select a Visitor Centre that is open. Visitor Centre locations and opening times are shown in the application, or call Customer Services 0343 222 1234 (call charges may apply) for advice
When collecting your card at a Visitor Centre, you'll need to provide proof of your child's age. This should be either your child's passport, ID card from a European Economic Area country or birth certificate. No other documents are accepted

Once your photo and passport image have been accepted, your 16+ Zip Oyster photocard will usually arrive within two weeks.

simsalabim
23. apr 2024

@niekto2hy ok, ale je tam 20 libier poplatok a treba ho vyzdvihnut vo Visitor centre, co vobec nemusi stat za tu namahu a cas na par dni, a kto vie, ci pri tom usetris. Priznam sa, ze som to nestudovala, kedysi boli aj rozne podmienky co sa tyka busov, metra ci trams a London borough bola podmienka. Mozno to odvtedy zmenili. V kazdom pripade, zaujimava info.

niekto2hy
23. apr 2024

@simsalabim Karta plati az do 18,takze 20libier nie je az taka polozka.Inac taku kartu som uz vybavoval.

simsalabim
23. apr 2024

@niekto2hy to ano, ale nie kazdy chodi do Londyna niekolkokrat do roka kqzdy rok. Vtedy treba zvazit, ci to stoji za to.

margareta15
23. apr 2024

@niekto2hy ta karta môže byť fajn, ale neoplatí sa nám ju vybavovať a platiť poplatky, neplánujeme často cestovať do Londyna🙂

kaktusik007
23. apr 2024

ja som nam vybavovala oyster karty, kazdy mal vlastnu, nechcela som riesit platobnymi kartami.... deckam v pohode nahrali 50% zlavy.... a myslim ze nejaky kredit (par drobnych, ani neviem ci vobec cela libra ) nam tam aj ostal este 🙂 Ja som totiz mala vsetko dopredu naplanovane, vedela som kedy idem ktorym spojom a kam a nabila som tie karty na ceny listka co mi ukazalo na ich stranke... ale ja som vyslovene platobne karty odmietala, takze preto oyster visitor 🙂