icon

Ako objednať zájazd s Daka cestovnou kanceláriou?

25. jún 2025

Čaute, kto má skúsenosti? Pozerala som u nich jednodňové výlety aj more... Normálne objednám zájazd a čo to poistenie? To ako vybavím alebo vo ešte mi všetko treba vybaviť? Ešte dom nebola ani pri mori ani tejto na zájazde... Prosím poraďte kto vie... ďakujem

elenajezova
26. jún 2025

Všetko si tak naklikáš pri objednávaní zájazdu ..

elenajezova
26. jún 2025

Tam...

muchotrafka298
26. jún 2025

Poistenie nie je sucastou zajazdu u ziadnej CK (t.j. nie je v cene), mozes si ho kupit u nich rovno pri kupe zajazdu alebo si zaobstaras vlastne cestovne poistenie v poistovni podla svojho uvazenia. Bez cestovneho poistenie nechodim nikam.

autor
26. jún 2025

Áno tak som myslela či sa to dá u nich hneď urobit

autor
26. jún 2025

A máte s nimi skúsenosť? Alebo s Turancar?

skusihu
26. jún 2025

Ja som bola párkrát cez Daku na výletoch a vždy som bola spokojná. Teda drobné nedostatky sa vyskytli, ale za to oni nemohli. Napr. meškal autobus, lebo na diaľnici bola nehoda a uzavreli ju. Aj toto leto pôjdem s nimi. Ešte sa rozhodujem kam.

autor
26. jún 2025
@skusihu

Ja som bola párkrát cez Daku na výletoch a vždy som bola spokojná. Teda drobné nedostatky sa vyskytli, ale za to oni nemohli. Napr. meškal autobus, lebo na diaľnici bola nehoda a uzavreli ju. Aj toto leto pôjdem s nimi. Ešte sa rozhodujem kam.

@skusihu a kde si bola, pri mori?

skusihu
26. jún 2025

V Osvienčime a v Gardalande v Taliansku. Pri mori zatiaľ nie.

autor
26. jún 2025
@skusihu

V Osvienčime a v Gardalande v Taliansku. Pri mori zatiaľ nie.

@skusihu dakujem

1kubo1
27. jún 2025

Turancar je tiez OK. Moji rodicia cez nich cestovali uz niekolkokrat. Ja 1x a uplne super.
Poistenie sa viac oplati celorocne. Ono to niekedy vyjde aj lacnejsie ako na par dni cez cestovku. Ja mam cestovne na cely rok ku kreditke od CSOB za cca 27€. Synovi sme vybavili Europsku cestovnu poiatovnu, celorocne za 21€. Viem ze aj Union ma dobre ceny a aj zlavu ak mate Union ako zdravotku. Ine poistovne neviem ale treba sa opytat. Ale celorocne sa oplati uz len ak by ste cestovali napr. koncom leta (August-September) tak plati aj dalsi rok napr. do konca Jula.
Celorocne mi plati aj pri kratkych vyletoch do CR, Polska, Rakuska, Madarska a aj ako poistenie do hor.

Bez poistenia neodporucam cestovat.
Realna skusenost: aktualne sme v Bulharsku a syn dostal vysoku teplotu (40°C). Zavolali sme do poistovne a poslali nam lekara priamo na izbu do hotela. Neplatili sme uz nic naviac a nemuseli sme nikam chodit.

autor
27. jún 2025
@1kubo1

Turancar je tiez OK. Moji rodicia cez nich cestovali uz niekolkokrat. Ja 1x a uplne super.
Poistenie sa viac oplati celorocne. Ono to niekedy vyjde aj lacnejsie ako na par dni cez cestovku. Ja mam cestovne na cely rok ku kreditke od CSOB za cca 27€. Synovi sme vybavili Europsku cestovnu poiatovnu, celorocne za 21€. Viem ze aj Union ma dobre ceny a aj zlavu ak mate Union ako zdravotku. Ine poistovne neviem ale treba sa opytat. Ale celorocne sa oplati uz len ak by ste cestovali napr. koncom leta (August-September) tak plati aj dalsi rok napr. do konca Jula.
Celorocne mi plati aj pri kratkych vyletoch do CR, Polska, Rakuska, Madarska a aj ako poistenie do hor.

Bez poistenia neodporucam cestovat.
Realna skusenost: aktualne sme v Bulharsku a syn dostal vysoku teplotu (40°C). Zavolali sme do poistovne a poslali nam lekara priamo na izbu do hotela. Neplatili sme uz nic naviac a nemuseli sme nikam chodit.

@1kubo1 prosím cestovali ste cez daku či turancar? Aj jednodňové aj k moru máte skúsenosť? To poistenie by som riešila asi cez nich ak sa dá...

modraslamka
27. jún 2025

ja som bola s ex vo Francuszkej Riviere na par dni, busom, vsetko bolo super.

autor
27. jún 2025
@modraslamka

ja som bola s ex vo Francuszkej Riviere na par dni, busom, vsetko bolo super.

@modraslamka ďakujem

1kubo1
27. jún 2025

Cestoval som cez Turancar do Grecka. Bolo to uz davno (rok 2005). Sli sme autobusom a bolo to celkom OK. Ubytovanie bolo jednoduche ale neobjednavali sme ziadny hotel, iba ubytovanie na sukromi. Letovisko Paralia.

Nasi sli cez Turancar minuly rok na Cyprus do **** hotela a pochvalovali si.

autor
27. jún 2025
@1kubo1

Cestoval som cez Turancar do Grecka. Bolo to uz davno (rok 2005). Sli sme autobusom a bolo to celkom OK. Ubytovanie bolo jednoduche ale neobjednavali sme ziadny hotel, iba ubytovanie na sukromi. Letovisko Paralia.

Nasi sli cez Turancar minuly rok na Cyprus do **** hotela a pochvalovali si.

@1kubo1 dakujem

lucia11kob
12. júl 2025
@anonym_autor

@1kubo1 dakujem

@anonym_autor k poisteniu sa pekne doklikaš. Ja si vždy rezervujem aj sedadlá v buse, to hneď keď objednávaš a potom ti ta už cenu za všetko a to zaplatíš.

autor
12. júl 2025
@lucia11kob

@anonym_autor k poisteniu sa pekne doklikaš. Ja si vždy rezervujem aj sedadlá v buse, to hneď keď objednávaš a potom ti ta už cenu za všetko a to zaplatíš.

@lucia11kob a ty si bola s nimi niekde? Keď si nerezervujes sedadlá a ideme dve osoby, tak to sa môže stať, že kazda osoba by mohla sedieť inde a nie spolu,však?

autor
12. júl 2025
@lucia11kob

@lucia11kob a ty si bola s nimi niekde? Keď si nerezervujes sedadlá a ideme dve osoby, tak to sa môže stať, že kazda osoba by mohla sedieť inde a nie spolu,však?

lucia11kob
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno presne tak. Preto stále rezervujem dve sedadlá, najradšej vzadu, aby sme sedeli spolu s manželom

lucia11kob
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chodíme dvakrát do roka s Dakou. V lete do Bulharska a v zime na jednodňové zájazdy

autor
12. júl 2025
@lucia11kob

@anonym_autor chodíme dvakrát do roka s Dakou. V lete do Bulharska a v zime na jednodňové zájazdy

@lucia11kob ďakujem pekne. Takže aj k moru všetko ok? To sa teším, tiež by som budúci rok chcela skúsiť...

lucia11kob
12. júl 2025
@anonym_autor

@lucia11kob ďakujem pekne. Takže aj k moru všetko ok? To sa teším, tiež by som budúci rok chcela skúsiť...

@anonym_autor áno všetko v poriadku. Len tento rok sme sa poponáhľali s termínom, sme už začiatkom mája rezervovali a zaplatili. A teraz je tam rozdiel v cene. Ale potrebovali sme skôr termíny, aby sme sa vedeli zariadiť. Šoféri sú veľmi milý a zodpovedný v busoch. Pravidelne pauza a sa prestriedaju.

autor
12. júl 2025
@lucia11kob

@anonym_autor áno všetko v poriadku. Len tento rok sme sa poponáhľali s termínom, sme už začiatkom mája rezervovali a zaplatili. A teraz je tam rozdiel v cene. Ale potrebovali sme skôr termíny, aby sme sa vedeli zariadiť. Šoféri sú veľmi milý a zodpovedný v busoch. Pravidelne pauza a sa prestriedaju.

@lucia11kob a ubytovanie teda zabezpečujú tiež oni a všetko pekne vyavetlia kde je pláž,čo a ako? Ja som ešte nikdy nebola pri mori a nemám s kým ísť, som z Liptova,takže letisko tiež ďaleko, preto by som chcela skúsiť budúci rok more. Teraz pozerám že už asi iba Praha je voľná...

lucia11kob
12. júl 2025
@anonym_autor

@lucia11kob a ubytovanie teda zabezpečujú tiež oni a všetko pekne vyavetlia kde je pláž,čo a ako? Ja som ešte nikdy nebola pri mori a nemám s kým ísť, som z Liptova,takže letisko tiež ďaleko, preto by som chcela skúsiť budúci rok more. Teraz pozerám že už asi iba Praha je voľná...

@anonym_autor je ešte Bulharsko voľne. Všetko zabezpečuje cestovná kancelária. Len ešte si kukni, keď budeš objednávať dovolenku, kde máš nástupné miesto najbližšie. Lebo ja mám aj za to príplatok.

lubkavargova1
12. júl 2025

My sme boli pri mori a vsetko v pohode, kazdy rok chodine..len treba pocitat s tym, ze za malo peniazkov malo muziky, nejaky extra luxus necakaj, len klasiku. Ak nie si narocny klient, tak budes spokojna....poistenie a sedadla si odkliknes v pohode, samozrejme, za miestenky sa plati. Nemas to v cene zajazdu...ale my sme si vzdy odklikli kde chceme sediet a v pohode. Nikdy sa nestalo, ze by nas rozdelili alebo obsadene...more v pohode, proste ides sa okupat a hotovo. To je vacsinou tak, ze sa ide po tych co su tam na tyzden a tie volne miesta v autobuse co maju tak davaju na vypredaj ludom na ten jeden den zajazd...aj tak je to super. A nastupne miesta tiez rozdelene a za priplatok, ale tak nie je to az tak strasne.