Ako platiť v Poľsku?
Chcem sa opýtať, že ako sa oplatí platiť v poľsku? Eur,kartou alebo zlote? Lebo v našom okolí sme nenašli žiadnu zmenáreň na zlote,ideme do krosna,je tam v blízkosti nejaká zmenáreň? Kde by nám zmenili na zlote? Alebo nájsť nejakú zmenáreň ešte na Slovensku? Ďakujem za info
@anonym_autor kartou a zvolit zlote
Revolut platba kartou za 1€ dostaneš 4.23 PLN.
Najdrahšie karty sú 365banka 3% poplatok, VÚB 2,5% poplatok a SLSP 2% poplatok
Nepoužívať DCC
Platim kartou v zlotych.
Chodime tam pravidelne,hlavne na tabak.U nas stoji 20eur u nich 12eur,kupujeme vzdy 20ks.
A urobime aj nakup v biedronke.Je tam pomaly viac slovakov z Cadce ako poliakov,ked sme tam.
My sme sa vrartili z Gdanska cez víkend. Priamo v centre sme pozerali zmenaren, mali kurz 3,16. Ja som platila všade kartou a mala.som kurz 4,23. Treba si pýtať platbu v ich mene.
prosim ta, ziadnu zmenaren nehladaj. Chod do bankomatu a penaize si vyber ak to bude fakt nutne. Inak v obchodoch platim vylucne kartou. Kurzy su lepsie ako v akejkolvek zmenarni a este ta aj odrbkaju o poplatok v %. NIKDY v zahranici nemenim peniaze v zmenarnach ak nemame vysoku sumu a nevyjedname si zlavu a uz duplom nie v nejakych frekventovanych turistickych zonach.
my sme boli minuly mesiac v polsku, co pozeram, tak kurz sme mali v zmenarni o dost lepsi. ale my sme len par eur zamienali, aby sme mamli zlote, keby bolo treba. inak sme platili kartou v zlotych.

@anonym_autor väčšinou všade kartou. Ak chces ich menu, výber priamo z bankomatu