icon

Ako prebieha letecká dovolenka cez cestovnú kanceláriu?

10. máj 2025

dobry den,
kedze ja som cez cestovnu este nemala dovolenku, ako to funguje, ked dakam ideme letecky.
to nas na letisku bude dakto cakat a odvezie nas do rezortu?
ci ako to cele funguje

pretoze my sme vsade boli autom zatial a riesili sme ubytovanie na vlastnu past

dakujem

maca1984
10. máj 2025

Na odletovom letisku si všetko riešiš sama, na príletovom čaká delegát alebo iný pracovník ck až pri východe z letiska. Ak je v popise transfer z letiska, tak vás pred letiskom bude čakať autobus/mikrobus/auto..

stankadu
10. máj 2025

Väčšie cestovky (satur, hydrotour a pod) zvyknú mať aj na odletovom letisku svoje stánky, miesto alebo je tam nejaký pracovník cestovky, a dávajú info.

mk1111111111
10. máj 2025

Zalezi, ci ides cez cestovku, akebo si sama zabezpecujes.
Ak cez cestovku, tak prides na letisko a tam Ta naviguju, z letiska odvezu a spat dovezu. V destinacii mas aj delegata, ak by si nieco potrebovala

marley3
10. máj 2025

Cca týždeň pred odletom ti prídu mailom pokyny k odletu, prídeš na letisko (naše sú fakt mrňavé) pozrieš na tabuľu odletov,tam nájdeš aj číslo letu ktoré je v pokynoch a máš tam aj vypísané prepážky na odbavenie ku ktorým treba ísť. V destinácii počkáš na kufre, tiež sú tam veľké tabule s číslom letu pri pásoch s batožinou. Vonku majú cestovky svoje stánky,kde povieš meno a hotel,dajú ti papier s inštrukciami ( o hoteli,delegatovi,jeho číslo atd.) a povedia ku ktorému autobusu ísť. A v buse je tiež delegát alebo animátor, aspoň u nás to tak je,chodievame so saturom

autor
10. máj 2025

dakujem mozno nazbieram gule :D ja sa bojim aby som sa tam nestratila. aj ked ked som sla sama, som nemala problem takto ideme uz ako rodina...

marley3
10. máj 2025

Fakt sa nie je ako stratit 😉 Cestou späť s nami ide v buse tiež delegát/animátor až k odnaveniu a potom ukáže kade ísť. A keby si si nebola istá jednoducho nasleduj ľudí čo išli s tebou v buse z hotela a hotovo 😉 Jediná slovenská rodina tam rozhodne nebudete a fakt sa nie je čoho báť

cacianka
10. máj 2025

Je to tak. V cestovke ti všetko povedia, dostaneš pokyny a ver tomu že všetko je jednoduché.
Posledné ti prídu pokyny na mejl, a na BTS letisku sa zorientuješ veľmi ľahko. Kde odovzdas kufre, potom hore do haly a tam sú opäť tabule. Schengen a neschengen 😉.
Aj hlásia všetko v rozhlase.
A po prílete - tam ešte lepšie. Cestovka má svoj stánok alebo vlajku/ tabuľu, tam ťa čaká delegát cestovky, povie info a nasmeruje do autobusu. Po ceste dáva výklad o krajine a mieste ubytovania. A potom všetko čo treba.

autor
10. máj 2025

no dakujem za povzbudenie vsetkym, uz len nabrat odvahu 🙂

cacianka
11. máj 2025

Aaaale prosím ťa. Ja som začala cestovať do zahraničia až ako stará Kofola, letecky až okolo 50tky. Prvý x sa kamoškou, základ mi vysvetlila, aj frtana mi jej muž objednal v bufete na poschodí. A 2.x som letela s mojim chlapom sami dvaja. Cestovka a delegát bez problémov. No a naposledy sme leteli na vlastnú päsť, Cyprus, akokeby vlakom 🤭😉. Obaja vieme iba slovenský jazyk , v ruke zošitok gréckeho slovníka. A to sme starí, seniori, keď budeme musieť ísť kvôli ochoreniu do nemocnice, zoberú nás iba na geriatrii 🤣

autor
11. máj 2025
@cacianka

Aaaale prosím ťa. Ja som začala cestovať do zahraničia až ako stará Kofola, letecky až okolo 50tky. Prvý x sa kamoškou, základ mi vysvetlila, aj frtana mi jej muž objednal v bufete na poschodí. A 2.x som letela s mojim chlapom sami dvaja. Cestovka a delegát bez problémov. No a naposledy sme leteli na vlastnú päsť, Cyprus, akokeby vlakom 🤭😉. Obaja vieme iba slovenský jazyk , v ruke zošitok gréckeho slovníka. A to sme starí, seniori, keď budeme musieť ísť kvôli ochoreniu do nemocnice, zoberú nás iba na geriatrii 🤣

@cacianka ja by som este velmi chcela cestovat. to je najkrajsia spomienka. spolu s rodinou samozrejme

cacianka
11. máj 2025

Ak máš na to zdravie a peniaze , utekaj .

slavomira236
11. máj 2025

Minuly rok s bola sama s detmi prvy krat 10 a 7 dem tiez som mala obavy. Prvy let sme si dali taky kratsi bulharsko kosice male letsksko v bulharsku tiez ziadna kontrola po prilete. Potom sme sli to leto este 2krat Larnaka tam uz to letisko je vetsie trocha sme tam saskovali pri kioskoch samoobsluznych kde sa davali pasy a mAli ta odfotit vetsina nesla boli tam velke rady ale zvladli sme to. . Po prilete nas cakali delegati tiptouru dali obalky s cislom busu. Do bulharska sme meskali 2hodiny ale tiez nas delegat cakal. S ck je najednoduchsie letiet to zvladne aj dement.co sa tyka prichodu do hotela to nas vylozili pred hotelom a dnu sme sli uz sami. Dali voucher na receocii pasy na cypre sme vypisovali aj tlacivo nejaka. Dali naramky kluce od izby

marca12
11. máj 2025

Urcite chod. Je to uplne jednoduche. Aj my sme na prvykrat mali obavy. Ale BA letisko je mini a dobre oznacene,vies sa opytat,keby nieco a tam sa ani nemas ako strati,aj keby si chcela. V dovolenkovej destinacii ta pri vychode letiska caka delegat,je oznaceny velkou tabulkou nazvu CK a autobus neodide bez teba. Ak sa aj nedostavis k delegatovi,bude ti volat,kde si. Nie je sanca,ze by bez vas odisli. V hoteli ma kancelariu CK,mas cislo na delegata. Takisto su den,dva pred odchodom domov informacie na tabuli,miesto a cas odchodu autobusu. Je to uplne jednoduche. Tvoja poistka je delegatove cislo. Keby si mala akykolvek problem alebo sa stratila,bude ta navigovat a pomoze.

ktobytobolpovedal
11. máj 2025

My chodime len cez CK a ja to volam, ze je to pre teliatka 🤣 proste vobec nemusis rozmyslat. Ak pojdes z sk letiska, tak tam sa nemas vobec kde stratit. Ved aj ba letisko je male 😂
Proste cez cestovku, najjednoduchsis vec… cca tyzden pred odletom ti pridu letove casy. Cca 2 pred odletom sa dostavis na letisko, satur aj hydro tam maju svoje stanky, v cielovej destinacii, tiez budu vonku delegati… proste cez cestovku je to ako pisem, pre teliatka, lebo ti vsetko vsetko povedia, odprevadia, dovezu, odvezu. Nam to tak vyhovuje. Absolutne nic neriesit…smelo do toho

nelka93
11. máj 2025

Neboj sa to zvládneš. Moja mama začala chodiť cez CK sama len nedávno a úplne v pohode. Na letisku odovzdas batozinu a v BA ideš hore schodmi na gate. Tam ich nie je tak veľa, čiže sa nemáš kde stratiť. A v cieľovej destinácii vás už bude čakať delegát. Nájdeš si pultik s názvom cestovky a tam vám dajú všetky pokyny a napíšu aj číslo busu alebo taxíku. Ten vas vysadi priamo pred hotelom.

imailo
Odpoveď bola odstránená
autor
11. máj 2025

dakujem vsetkym

imailo
Odpoveď bola odstránená
momalu
16. jún 2025

Toto čaká aj mňa 1 krát a už teraz nespávam či to zvládnem na letisku.Pred nikým nehovorím nič,muž sa bojí lietať a keby na neho vychrlím ešte toto,tak by nešiel😂