Ako prekonať obavy z objednania dovolenky?
Ženy nakopnitie ma. Vlani sme.prežili nádhernú 10dňovú dovolenku v Chorvátsku, s mužom a s deťmi sme v podstate dohodnutý že sa tam chceme vrátiť, je tam toľko toho čo sme nestihli pozrieť. Po odchode nám majiteľ apartmánu dal vizitku a pravdepodobne povedal že môžeme si rezervovať aj priamo..Tento apartmán nikde na rezervačných portáloch nevidím, navyše ďalšie apartmány boli dokončené iba na 1/2.
PS ja.som chrbátom.vôbec nerozumela
a otázka je aká?
Ubytovaní ste boli v apartmáne ako? Ak teda píšeš, že ten apartmán nie je na rezervačných portáloch.
Alebo ste boli ubytovaní inde? (potom aký majiteľ akého apartmánu? Len tak niekto cudzí, koho ste stretli? A zbabelá si prečo? Máš pochybnosti o tom, či je tento apartmán v poriadku, či to nie je podvod? Keď spomínaš ten rezervačný portál.
Alebo ste tam už ubytovaní boli v tom apartmáne. Potom ale načo to spomínaš, že to nie je na rezervačnom portáli?
Čoho sa presne bojíš?
Skús nakresliť 🙃
Z clanku nie je jasne, preco si zbabela 🙂 Skus nam to objasnit. Nejako tam nevidime spojitost. Asi ta niekto vyrusil pri pisani 🙂
vy nerozumiete? Ved pise, ze chrbatom nikdy nerozumela..
@mirage :D Chorvátom
Bojis sa zavolat? Napis sms
Neviem, ci si zrovna zbabela, tvoja otazka je divna. S cim mas vlastne problem?
Na vizitke si najdi kontakt, idealne mail a napis im, pouzi translator. Ci nie je tam mail a ty sa hanbis telefonovat? Posli sms🫣
Normálne mu zavolaj, aj my sme boli na prvej dovolenke cez booking v Chorvátsku. Domáci nám dal na seba kontakt, že ak budeme chcieť ešte prísť, tak nech voláme priamo jemu. Ďalší rok sme tak boli, nevolala ale písala som mu sms a používala som prekladač. Rozumeli sme si skvelo. Dovolenku dohodli. Vravela som mu, že prídeme aj budúci rok (2024) ale nevyšlo nám to a predstav si, že on nám volal, že má posledný voľný termín, tak či prídeme, aby sa vedel zariadiť
@unicornlady ja viem 🙂
Mali ste rovno namieste objednať.
Ani moja veštecka guľa netuší, čo vlastne chces? 🤔
Choď sa najesť, daj si kávu a potom skús ešte raz napísať o čo ide. 😉
aj ja som už rezervovala cez sms 🙂 neboj sa
Však máš vizitku nech sa páči môžeš volať
chápem to tak, že sa bojíš s ním komunikovať alebo možno aj toho, či to nie je pofidérne. pozri, vždy je možnosť ísť do rovnakej lokality, len na iné ubytovanie. ja objednávam cez booking, riadim sa podľa hodnotení. skús možno tak, ak nie si si istá, či sa budete vedieť dorozumieť a objednáš to tak, ako si chcela. prípadne pošli sms s otázkou, či majú voľný termín, ktorý by si chcela, aj oni si vedia preložiť a odpovedia.
kvoli jazyku nevies zavolat a objednat si pobyt? napis mu.. alebo skus ho najst na FB = casto tam maju stranky, cez ktore sa dohaduju a apartmany su tam aj vyfotene atd.
Alebo sa bojis ako to tam teraz vyzera? tak napis mu, ze idete rezervovat dovolenku, ako vyzera rekonstrukcia, ci ma fotky apratmanov, ake ma ceny/terminy... a poposiela ti...
zvacsa komunikuju cez nejake "chatovacie" appky, alebo ten fb...
Ved napis sms- jasne strucne a cez telefon si to preloz a posli- urcite pochopi aj ked to nebude pravopisne spravne- nemusis uvadzat ze ti dal vizitku, ze ste tsm uz boli. Iba termin cislo/meno apartmanu- nech da cenovu ponuku- ak je volne potom potvrdis a zaplatis. Neboj oni slivakom celkom rozumeju co sa tyka ibjednavania a ubytovania- tych par fraz ovladaju v mnohych jazykoch.
Nie je na WhatsApp jeho číslo? Normálne by som napísala, opýtala sa či si ta pamätá z minuleho roka, kedy ste tam boli atd a povedz že ste sa vtedy bavili že si môžeš dohodnúť ubytko aj priamo s ním.. bežne sa to tak robí, keď si niekde spokojná ty aj ubytovatel, dohodnete sa mimo booking.. ,(ako si ho našla minulý rok? )
My máme takýchto známych v Rakúsku, kde už ideme 4x, majú úžasné ubytovanie na našom najmieste, aj oni sú skvelí ľudia a už si iba zavoláme/napíšeme či to vyhovuje obom stranám.. dokonca kvôli nám pridali do ubytka práčku, lebo len kvôli tomu sme ako početná rodina nevedeli tam ostať dlhšie..
Inak ak nevieš po anglicky/chorvátsky, chatgpt ti rado preloží správne a presne tak ako chces..
Ved nech manzel zavola, ak sa bojis, ze sa nedohovoris. My sme tiez boli najprv cez booking, potom nam dal majitel vizitku a objednali sme priamo cez neho, bola lepsia cena. Kludne volaj, oni nam vacsinou velmi dobre rozumeju, a z mojej skusenosti,sa da aj anglicky dohovorit.
Napis email, dolezite je ajtak datum ten napis ciselne a kolko osob, tvoje meno. . Tolko sa dorozumeju. . Moja skusenost je ze pouzivaju ajtak online prekladace 😀. Telefonom neodporucam. A hor sa dotoho, nemaj strach. Maximalne ti neodpisu 😅 😀
predpokladam ze sa bojis ze nebudes mat potvrdenie z nejakého portalu. Nám dala tiez v Chorvátsku majitelka info ze mimo booking nam vie dat lepsiu cenu, kedze bookingu plati proviziu nejakych 20% Je to zial o dovere ale viem o ludoch co takto chodia roky na dovolenky
@miska1997 🤣🤣🤣👍👍

Ze co??!