icon

Ako riešiť cestu do Turecka bez platného pasu?

20. aug 2024

Dobr den,
Stala sa nám veľmi nepríjemná vec, vycestovali sme na dovolenku. Pasy som samozrejme zbalila, synom taktiež. Sme letecky v Turecku a na hoteli sme zistili že pas mladšieho sme nechali doma a zobrali miesto neho neplatný pas druhého syna.! Hotel to rieši s delegátom keďže na letisku si to nikto nevšimol ani my ! Mali nas ubytovať ale stále čakáme na delegáta ktorý nas vysadil a odišiel na další hotel. Vie nám niekto poradit čo v tomto prípade môžeme robiť ? Som úplne v strese nikto sa nám ani neprihovoril a bojim sa že aj keby to nebol problem využijú to aby nám nedali izbu

Strana
z2
simsalabim
20. aug 2024

Ale neplatny pas sa pri preberani noveho predsa musi odovzdat 🤔

anonymous87
20. aug 2024

Dobra blbost. Ako pisu vyssie, ak by ste aj nejakym zazracnym sposobom odleteli z SK (co je blbost, uz by vam ani palubny listok nevystavili, kedze je viazany na meno 🙉🤣), tak by vas minimalne do TR nepustili 🤣🤣🤣🤣🤣 ved tam som vkuse musela decko zdvihat na kontrolu

adulikka
20. aug 2024

@simsalabim mala neplatný pas druhého syna a ten syn zostal doma, aspoň tak som pochopila.

adulikka
20. aug 2024

@anonymous87 tak aj syn druhý išiel do Turecka,tak nechápem už ani ja

anonymous87
20. aug 2024

@adulikka je to podla mna cele vymyslene. Co z toho niekto ma, netusim 🤣

gab
20. aug 2024

@muchotrafka298 vsak prave

ptvw
20. aug 2024

@simsalabim niekto odovzda niekto nie 🙃

luliu
20. aug 2024

@adulikka nezostal, aj ten tam údajne bol podľa textu

simsalabim
20. aug 2024

@ptvw ja som myslela, ze odovzdanie je povinne, pas aj OP 🤷‍♀️

kacusik69
20. aug 2024

@simsalabim je… ale ak nahlasis stratu, nemaju ti ako dokazat ze si ho skutocne nestratila - mozu vsak teoreticky pri vybavovani “pokutovat” (casto ale tiez citam ze prvy krat to bolo len s napomenutim)

ptvw
20. aug 2024

@simsalabim ako som vyššie písala keď prehlasis ze si stratila nikto ti nepojde domov prehľadávať skrinky, poznám par ludi co mali total plný pas viz pečiatok z miest kam už nepôjdu nikdy , tak majú ako pamiatku 🤷‍♀️

babulkomale
20. aug 2024

@ptvw ja som prehlasila a potom som ho nasla 🤦😃

anonymous87
21. aug 2024

No co autorka, ubytovali vas 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ci stale sedite na recepcii

sono2
21. aug 2024

Tak. Mohla mat neplatný pas doma.
Ja mam lebo sme vybavovali keď bol ešte platný aj preberali. Normálne ženska povedala, že vrátime o 2 roky keď budeme opäť robiť. Akurát že ho mám schovaný mimo a neexistuje aby som ho zamenila
Tiež mi príde nonsens, že to nikto nikdy nezistil ved policajti dávajú pečiatky atď na letisku sa všetko odovzdáva scanuje

katkaseiner
29. aug 2024

@simsalabim kazdy moze mat 2 pasy...cize dieta malo 2 ale jeden uz zisiel...je to mozne...
len teda ako nim presli az do Turecka...

niekto2hy
29. aug 2024

@katkaseiner Rumburakov plast a Arabelin prsten dokazu zazraky...😎

anonymous87
29. aug 2024

Autorka velmi ma zaujima rozuzlenie pribehu. Ako ste sa dostali domov?

kacusik69
29. aug 2024

@anonymous87 je velmi malo pravdepodobne az nepravdepodobne, ze sa nieco taketo stalo… ked uz by nejakym doslova zazracnym sposobom podarilo prejst cez check-in, na boardingu by bol problem s naboardovanim… na mimo Schengenske/mimo EU lety kde sa zberaju a nasledne odosielaju API data na prislusne imigracne oddelenia krajin priletu, ktore rovnako obratom dokazu “odhalit problem” (v tomto pripade by muselo ist o duplicitne udaje dvoch roznych pasazierov, co je skutocne u vacsiny DCS povedala by som nemozne, nakolko na chyby upozornia - 1. vybehlo by upozornenie ze nesedi meno 2. vybehlo by upozornenie o exspirovanom doklade 3. nevydalo by boarding pass a to menujem len tie prvotne) a zamietnut boarding, je sanca ze by sa nieco taketo stalo menej nez minimalna

Nezalezi pri tom ci ide o dieta do dvoch rokov alebo starsie, aj infant ma svoj boarding pass a je na palube lietadla, jeho udaje rovnako odchadzaju na imigracne krajiny priletu…

A ak by sa fakt zazrakom cele toto skutocne udialo, do krajiny by pusteni neboli, boli by zadrzani pasovkou ako INAD (inadmissible passenger) a najblizsim letom by boli vrateni nazad do krajiny odletu…

anonymous87
29. aug 2024

@kacusik69 ved mne je to uplne jasne. My sme leteli prvy rok teraz do Turecka a keby uz z SK nejakym zazracnym sposobom odleteli (co je uplna blbost). Tak v TR by nepresli ani prvou kontrolou 🤣
Preto ma zaujima, co autor este vypoti

luliu
29. aug 2024

@anonymous87 nevypoti nič. Je jasné, že sme jej krásnu vymyslenú tému prekukli

anonymous87
29. aug 2024

@luliu ale to si naozaj niekto myslel, ze jej to zozerieme? 😅 boze mne uz rozum neberie tychto ludi 🙈

malasandrika
29. aug 2024

Úroveň brigádnikov MK zakladajúcich tieto anonymné témy klesá a už preráža dno …

Strana
z2