Ako riešiť cestu do Turecka bez platného pasu?
Dobr den,
Stala sa nám veľmi nepríjemná vec, vycestovali sme na dovolenku. Pasy som samozrejme zbalila, synom taktiež. Sme letecky v Turecku a na hoteli sme zistili že pas mladšieho sme nechali doma a zobrali miesto neho neplatný pas druhého syna.! Hotel to rieši s delegátom keďže na letisku si to nikto nevšimol ani my ! Mali nas ubytovať ale stále čakáme na delegáta ktorý nas vysadil a odišiel na další hotel. Vie nám niekto poradit čo v tomto prípade môžeme robiť ? Som úplne v strese nikto sa nám ani neprihovoril a bojim sa že aj keby to nebol problem využijú to aby nám nedali izbu
Dobra blbost. Ako pisu vyssie, ak by ste aj nejakym zazracnym sposobom odleteli z SK (co je blbost, uz by vam ani palubny listok nevystavili, kedze je viazany na meno 🙉🤣), tak by vas minimalne do TR nepustili 🤣🤣🤣🤣🤣 ved tam som vkuse musela decko zdvihat na kontrolu
@simsalabim mala neplatný pas druhého syna a ten syn zostal doma, aspoň tak som pochopila.
@anonymous87 tak aj syn druhý išiel do Turecka,tak nechápem už ani ja
@adulikka je to podla mna cele vymyslene. Co z toho niekto ma, netusim 🤣
@muchotrafka298 vsak prave
@simsalabim niekto odovzda niekto nie 🙃
@ptvw ja som myslela, ze odovzdanie je povinne, pas aj OP 🤷♀️
@simsalabim je… ale ak nahlasis stratu, nemaju ti ako dokazat ze si ho skutocne nestratila - mozu vsak teoreticky pri vybavovani “pokutovat” (casto ale tiez citam ze prvy krat to bolo len s napomenutim)
@simsalabim ako som vyššie písala keď prehlasis ze si stratila nikto ti nepojde domov prehľadávať skrinky, poznám par ludi co mali total plný pas viz pečiatok z miest kam už nepôjdu nikdy , tak majú ako pamiatku 🤷♀️
@ptvw ja som prehlasila a potom som ho nasla 🤦😃
No co autorka, ubytovali vas 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ci stale sedite na recepcii
Tak. Mohla mat neplatný pas doma.
Ja mam lebo sme vybavovali keď bol ešte platný aj preberali. Normálne ženska povedala, že vrátime o 2 roky keď budeme opäť robiť. Akurát že ho mám schovaný mimo a neexistuje aby som ho zamenila
Tiež mi príde nonsens, že to nikto nikdy nezistil ved policajti dávajú pečiatky atď na letisku sa všetko odovzdáva scanuje
@simsalabim kazdy moze mat 2 pasy...cize dieta malo 2 ale jeden uz zisiel...je to mozne...
len teda ako nim presli az do Turecka...
@katkaseiner Rumburakov plast a Arabelin prsten dokazu zazraky...😎
Autorka velmi ma zaujima rozuzlenie pribehu. Ako ste sa dostali domov?
@anonymous87 je velmi malo pravdepodobne az nepravdepodobne, ze sa nieco taketo stalo… ked uz by nejakym doslova zazracnym sposobom podarilo prejst cez check-in, na boardingu by bol problem s naboardovanim… na mimo Schengenske/mimo EU lety kde sa zberaju a nasledne odosielaju API data na prislusne imigracne oddelenia krajin priletu, ktore rovnako obratom dokazu “odhalit problem” (v tomto pripade by muselo ist o duplicitne udaje dvoch roznych pasazierov, co je skutocne u vacsiny DCS povedala by som nemozne, nakolko na chyby upozornia - 1. vybehlo by upozornenie ze nesedi meno 2. vybehlo by upozornenie o exspirovanom doklade 3. nevydalo by boarding pass a to menujem len tie prvotne) a zamietnut boarding, je sanca ze by sa nieco taketo stalo menej nez minimalna
Nezalezi pri tom ci ide o dieta do dvoch rokov alebo starsie, aj infant ma svoj boarding pass a je na palube lietadla, jeho udaje rovnako odchadzaju na imigracne krajiny priletu…
A ak by sa fakt zazrakom cele toto skutocne udialo, do krajiny by pusteni neboli, boli by zadrzani pasovkou ako INAD (inadmissible passenger) a najblizsim letom by boli vrateni nazad do krajiny odletu…
@kacusik69 ved mne je to uplne jasne. My sme leteli prvy rok teraz do Turecka a keby uz z SK nejakym zazracnym sposobom odleteli (co je uplna blbost). Tak v TR by nepresli ani prvou kontrolou 🤣
Preto ma zaujima, co autor este vypoti
@anonymous87 nevypoti nič. Je jasné, že sme jej krásnu vymyslenú tému prekukli
@luliu ale to si naozaj niekto myslel, ze jej to zozerieme? 😅 boze mne uz rozum neberie tychto ludi 🙈
Úroveň brigádnikov MK zakladajúcich tieto anonymné témy klesá a už preráža dno …

Ale neplatny pas sa pri preberani noveho predsa musi odovzdat 🤔