Ako riešiť mlieko pre deti na dovolenke v Turecku?
Ahojte,
Boli ste niekto s malým dieťaťom v Turecku, ktoré na spanie pije mlieko? Ako ste to riešili?
Ďakujem
Mlieko myslis realne kravske? Vypytas si v restauracii a daju ti 🙂 kedze mlieko je studene/teple na ranajky, dokonca aj na veceru, tak ti bez problemov daju alebo si odlej na ranajky a nechaj si ho do vecera v chladnicke na izbe malo by to byt v pohode. Kazdopadne ak poprosis kohokolvek z personalu, co nosi napoje alebo obsluhuje bar/kaviaren, tak ti bez problemov da.
@petamich áno kravské ...len ja aj doma preváram, a už dupľom v takej krajine by som sa bála dať ...či? Mám rešpekt ...preto sa pýtam na reálne skúsenosti
Realne skusenosti aspon moje su, ze maju normalne trvanlive krabicove mlieko v chladnicke a to tu vsetci pijeme. Turecko nie je Sudan, myslim, ze budete uplne v poriadku 🤷♀️ tak mu pripadne kup umele a zarabaj mu tu take s vodou z kanvice, doma to pripadne pred tym otestuj, ci bude take chciet. Prosim ta preco prevaras pasterizovane mlieko? Ak mas mlieko, ktore si si rano nadojila, tak potom v poriadku a beriem spat 🙂
Normálne by som ohriala krabicové v horúcej vode z kanvice. U nás v hoteli boli aj krabicové mlieka pre deti. Nebála by som sa.
Ahoj, buď krabičkové (mať v minibare), alebo by som vzala sušené (Beba, Sunar..) a balenou vodou rozrábala. Rýchlovarná kanvica je vždy na izbe.
V obchode kúpené kravské mlieko netreba prevrat ani doma ani v Turecku, také mlieko je ošetrené
Však zober jedno balenie UM a máš po probléme. Pripadne si vopred over v hoteli, či by ti každý večer vedeli poskytnúť mlieko z reštaurácie. My sme s tým nemali problémy ani v hoteli pri mori, ani v hoteli v Prahe. Všade boli ochotní.
Normálne by som ohriala krabicové v horúcej vode z kanvice. U nás v hoteli boli aj krabicové mlieka pre deti. Nebála by som sa.
@thereisabear ďakujem krásne
Však zober jedno balenie UM a máš po probléme. Pripadne si vopred over v hoteli, či by ti každý večer vedeli poskytnúť mlieko z reštaurácie. My sme s tým nemali problémy ani v hoteli pri mori, ani v hoteli v Prahe. Všade boli ochotní.
@7lenka11 ďakujem napíšem tam 🙂
Realne skusenosti aspon moje su, ze maju normalne trvanlive krabicove mlieko v chladnicke a to tu vsetci pijeme. Turecko nie je Sudan, myslim, ze budete uplne v poriadku 🤷♀️ tak mu pripadne kup umele a zarabaj mu tu take s vodou z kanvice, doma to pripadne pred tym otestuj, ci bude take chciet. Prosim ta preco prevaras pasterizovane mlieko? Ak mas mlieko, ktore si si rano nadojila, tak potom v poriadku a beriem spat 🙂
@petamich dcéra má rada teplé mlieko tak preto ... nie kravu doma nemám ...tu nešlo o nejaký predsudok pred touto krajinou, ale doteraz som mala malé deti, ktoré boli kojené...teraz dcéra pije na večeru teplé mlieko, aj v noci sa na to zobudí, tak ma zaujímali skúsenosti mamičiek...radšej som vopred pripravená ako tam potom stresovať hlavne keď už je dieťa nervózne ..
Samozrejme mi napadlo, že umelé avšak v prípade môjho dieťaťa to neprichádza do úvahy, nakoľko aj 3.5% mlieko zapeká...a tým, že na UM nie je zvyknutá tak to na poslednú chvíľu skúšam nebudem
Turecko nie je 100 rokov za opicami,mlieko tam majú 😉
Jasne si napísala, že mlieko preváraš. Pasterizované mlieko či už na Slovensku, USA či Turecku netreba prevárať. Nikomu, ani dieťaťu.
Niekedy mávajú v reštauráciách mikrovlnky presne na tieto účely, ak nie, poprosiš personal nech ti to mlieko zohreje. Žiaľ v noci ti ho zohrievať nikto nebude.
Keďže dieťa pije už normálne mlieko predpokladam, že ma viac ako jeden rok, v tom prípade nie je potrebné ho v noci kŕmiť. Ideálny čas naučiť ho najesť sa večer a potom až raňajky.
Si zober susene do batoziny

Mlieko myslis realne kravske? Vypytas si v restauracii a daju ti 🙂 kedze mlieko je studene/teple na ranajky, dokonca aj na veceru, tak ti bez problemov daju alebo si odlej na ranajky a nechaj si ho do vecera v chladnicke na izbe malo by to byt v pohode. Kazdopadne ak poprosis kohokolvek z personalu, co nosi napoje alebo obsluhuje bar/kaviaren, tak ti bez problemov da.