icon

Ako riešiť mlieko pre deti na dovolenke v Turecku?

27. jún 2025

Ahojte,
Boli ste niekto s malým dieťaťom v Turecku, ktoré na spanie pije mlieko? Ako ste to riešili?
Ďakujem

petamich
27. jún 2025

Mlieko myslis realne kravske? Vypytas si v restauracii a daju ti 🙂 kedze mlieko je studene/teple na ranajky, dokonca aj na veceru, tak ti bez problemov daju alebo si odlej na ranajky a nechaj si ho do vecera v chladnicke na izbe malo by to byt v pohode. Kazdopadne ak poprosis kohokolvek z personalu, co nosi napoje alebo obsluhuje bar/kaviaren, tak ti bez problemov da.

autor
27. jún 2025
@petamich

Mlieko myslis realne kravske? Vypytas si v restauracii a daju ti 🙂 kedze mlieko je studene/teple na ranajky, dokonca aj na veceru, tak ti bez problemov daju alebo si odlej na ranajky a nechaj si ho do vecera v chladnicke na izbe malo by to byt v pohode. Kazdopadne ak poprosis kohokolvek z personalu, co nosi napoje alebo obsluhuje bar/kaviaren, tak ti bez problemov da.

@petamich áno kravské ...len ja aj doma preváram, a už dupľom v takej krajine by som sa bála dať ...či? Mám rešpekt ...preto sa pýtam na reálne skúsenosti

petamich
27. jún 2025

Realne skusenosti aspon moje su, ze maju normalne trvanlive krabicove mlieko v chladnicke a to tu vsetci pijeme. Turecko nie je Sudan, myslim, ze budete uplne v poriadku 🤷‍♀️ tak mu pripadne kup umele a zarabaj mu tu take s vodou z kanvice, doma to pripadne pred tym otestuj, ci bude take chciet. Prosim ta preco prevaras pasterizovane mlieko? Ak mas mlieko, ktore si si rano nadojila, tak potom v poriadku a beriem spat 🙂

thereisabear
27. jún 2025

Normálne by som ohriala krabicové v horúcej vode z kanvice. U nás v hoteli boli aj krabicové mlieka pre deti. Nebála by som sa.

ika02
27. jún 2025

Ahoj, buď krabičkové (mať v minibare), alebo by som vzala sušené (Beba, Sunar..) a balenou vodou rozrábala. Rýchlovarná kanvica je vždy na izbe.

luliu
27. jún 2025

V obchode kúpené kravské mlieko netreba prevrat ani doma ani v Turecku, také mlieko je ošetrené

7lenka11
27. jún 2025

Však zober jedno balenie UM a máš po probléme. Pripadne si vopred over v hoteli, či by ti každý večer vedeli poskytnúť mlieko z reštaurácie. My sme s tým nemali problémy ani v hoteli pri mori, ani v hoteli v Prahe. Všade boli ochotní.

autor
27. jún 2025
@thereisabear

Normálne by som ohriala krabicové v horúcej vode z kanvice. U nás v hoteli boli aj krabicové mlieka pre deti. Nebála by som sa.

@thereisabear ďakujem krásne

autor
27. jún 2025
@7lenka11

Však zober jedno balenie UM a máš po probléme. Pripadne si vopred over v hoteli, či by ti každý večer vedeli poskytnúť mlieko z reštaurácie. My sme s tým nemali problémy ani v hoteli pri mori, ani v hoteli v Prahe. Všade boli ochotní.

@7lenka11 ďakujem napíšem tam 🙂

autor
27. jún 2025
@petamich

Realne skusenosti aspon moje su, ze maju normalne trvanlive krabicove mlieko v chladnicke a to tu vsetci pijeme. Turecko nie je Sudan, myslim, ze budete uplne v poriadku 🤷‍♀️ tak mu pripadne kup umele a zarabaj mu tu take s vodou z kanvice, doma to pripadne pred tym otestuj, ci bude take chciet. Prosim ta preco prevaras pasterizovane mlieko? Ak mas mlieko, ktore si si rano nadojila, tak potom v poriadku a beriem spat 🙂

@petamich dcéra má rada teplé mlieko tak preto ... nie kravu doma nemám ...tu nešlo o nejaký predsudok pred touto krajinou, ale doteraz som mala malé deti, ktoré boli kojené...teraz dcéra pije na večeru teplé mlieko, aj v noci sa na to zobudí, tak ma zaujímali skúsenosti mamičiek...radšej som vopred pripravená ako tam potom stresovať hlavne keď už je dieťa nervózne ..

autor
27. jún 2025

Samozrejme mi napadlo, že umelé avšak v prípade môjho dieťaťa to neprichádza do úvahy, nakoľko aj 3.5% mlieko zapeká...a tým, že na UM nie je zvyknutá tak to na poslednú chvíľu skúšam nebudem

dianaaaaa
28. jún 2025

Turecko nie je 100 rokov za opicami,mlieko tam majú 😉

sisaka
28. jún 2025

Jasne si napísala, že mlieko preváraš. Pasterizované mlieko či už na Slovensku, USA či Turecku netreba prevárať. Nikomu, ani dieťaťu.
Niekedy mávajú v reštauráciách mikrovlnky presne na tieto účely, ak nie, poprosiš personal nech ti to mlieko zohreje. Žiaľ v noci ti ho zohrievať nikto nebude.
Keďže dieťa pije už normálne mlieko predpokladam, že ma viac ako jeden rok, v tom prípade nie je potrebné ho v noci kŕmiť. Ideálny čas naučiť ho najesť sa večer a potom až raňajky.

klotildabazarik
28. jún 2025

Si zober susene do batoziny