icon

Ako riešiť nesúhlas bývalého partnera s vycestovaním dieťaťa?

emily256
30. júl 2024

Ahojte mamičky, chcela som sa spýtať, boli ste niekto ako jeden rodič s dieťaťom, ktoré vám bolo zverené súdom do starostlivosti v Indonézii - bali? Na internete čítam že je potrebný súhlas bio otca s vycestovaním. S ním však nemám najlepší vzťah a myslim si, že by tento súhlas so mnou nešiel overiť a teda samozrejme by nesúhlasil. Už len z princípu že vidí, že nám je s priateľom dobre. Chystáme sa tam so súčasným partnerom a s mojim synom. Alebo respektíve čo mám robiť v tejto situácii? Je to naša vysnivana dovolenka a nechceme, aby nás kvôli môjmu bývalému priateľovi z letiska otočili. Chystám sa dať preložiť do angličtiny aj rodný list, len neviem či mi to tam bude stačiť a súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do mojej starostlivosti. Je naozaj až tak dôležitý ten jeho súhlas? Samozrejme že s dovolenkou by som ho informovala. Nechcem nič zatajiť ani nič podobne. Len teda mám obavu akú mám. Priezvisko má dieťatko moje.

Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
evaachesa
31. júl 2024

@klementinka58 no a práve preto by som sa nespoliehala na to ako to chodí pri ceste do klasických dovolenkových destinácií. 🙂

mclissa
31. júl 2024

Autorka tebe radim od ex ten papier potvrdit a budes mat pokoj.

brendaa
31. júl 2024

@emily256 konzulát ti nepomôže?

draculla
31. júl 2024

@vyrovnanaosoba ano mam skusenost, tiez som rozvedena. Over si veci a potom ma tu obvinuj ze pisem blbosti. Pozri koment smajliice. Ty si over veci

draculla
31. júl 2024

@mclissa tu ta ukamenuju tie ktore nepoznaju ako to chodi na kuratele a nikdy nevideli rozsudky. Tiez sa tu snazim vysvetlit ze lepsie je mat ten papier a nepouzit ako potrebovat a potom nariekat aby prisiel vladny special po jich. A uz duplom ked idu na vlastnu zodpovednost a jie cez cestovku

draculla
31. júl 2024

@smajliica ano nieje to sranda, ved aj do Talianska potrebujete suhlas druheho rodica alebo na Cyprus. Uz je to bezna vec

maciatkolulu
31. júl 2024

@emily256 rozhodne bez súhlasu nikam nechod,skús sa slušne dohodnúť. Nepotrebuješ problémy,lebo tie vie spraviť aj rakúsky policajt ,v bergu,keď sa mu zachce,to,že nejaký nick na mk, tvrdí,že netreba nie je smerodatne.

draculla
31. júl 2024

@maciatkolulu toto presne tu pisem a vysmiali ma, ze nic o tom neviem. Vravim, ja som so synom cestovala pred troma tyzdnami z PP do turecka, slovenska pokicajtka na letiskus. Ama pytala kto je syn, lebo ma ine prizvisko, ukazala som jej notarom potvrdeny suhlas a az tak ma pustial s nim do lietadla. A to ma syn uz 15 rokov

maciatkolulu
31. júl 2024

@draculla ale veď nech si každý robí ako uzná.ja som to už písala v inej téme,aký problém som mala v Izraeli....ale však kľudne môžu skúšať,ale i e je vrátiť sa bez nákupu z AT a iné otočka v indonézii,v tom lepšom prípade. Ja veľmi dobre viem a rozumiem,že ex môže robiť problémy,ale tak treba kontaktovať právnika,pozistovat a nevykaslat sa na to,lebo @anienka45 povedala...

draculla
31. júl 2024

@maciatkolulu ved to, nech si robi co chce, ak je jej prednesia dovolenka bez cestivky

emily256
autor
2. aug 2024

Tak mám info z MZV. Stačí preložený a overený rodný list a súdne rozhodnutie. 🙂

slavomira236
4. aug 2024

@draculla teraz som bola na cypre. Kedze kiosky strajkovali isla som noormalne cez colnika nikto nic nepytal. Mala som len rodny list.naspat to iste ani sa nepozastavil nad inymi menami. Este som si s nim pokecala. Len sa pytal ci sme boli ma dovolenke ako sa mi pacilo ked som pochvalila more a ze este prideme tak vysmiaty jak leco..Az ma letisku v ke pri ceste spat sa ma pytala na pasovej ze cie su to deti. Hovorim ze moje ze aj adresu mame rovnaku ma obcianke. Pytala sa ci mam rodne listty tak som jej vylozila a ani do nich nepozrela.

Strana
z2