Ako riešiť prekročené rozmery batožiny u Ryanairu?
Ahojte,
Letisko so spoločnosťou raynair, batožinu mám dovolenú len ruksak/ kabelka max 40x25x20.
Môj problém, ze je môj ruksak je o 5 cm širší a teda 40x30x20.
Osobné si myslím, že ruksak je variabilný a keď nebudem mať veľa veci da sa stlaciť na požadovanú veľkosť , ale ešte som nikdy cez nízkonákladový neletela. Ako to funguje ? Budú to kontrolovať ? Nechcem pripadne platiť pokutu za prekročenie.
Ďakujem za odpovede.
Ahoj, ak ruksak dokážeš na tej strane stlačiť a teda nemá pevný chrbát ebo vystuženú časť, tak by sa ti to mohlo podariť. Či ťa skontrolujú alebo nie je náhoda, ale ja osobne to nikdy neriskujem. Raynair má takú kovovú "klietku" ako kočka vyššie písala (na obrazku). Ty keďže máš batoh, musíš ho natlačiť do vrchnej časti Pokutu za prekročenie neplatíš, platíš 70€ príplatok za väčšiu batožinu ak sa ti to tam nezmestí.
Päť cm nikto riešiť nebude. Kľudne s tým leť. Oni vizuálne skontrolujú a na pohľad ak je to obyčajný ruksak, neriešia.
takto...neriesis a ides si alebo tam saskujes a riskujes ze ten ruksak sa do tej ich "klietky" nezmesti....tym padom ti ho daju zaplatit...zazila som teraz v januari na lete do Palmy kde si pani takto cvakala....takze si zvaz ci das 10e alebo 40e
@miko_matata ja mam 1x priority, rozumiem tomu dobre ze kufor/cestovna taska sa musi strepat dole a plus kabelku/maly batoh hore? A s oboma idem na tu kontrolu cez tu branu kde sa vykladaju veci do vaniciek? = ziadna kozmetika tekuta vacsia ako 100ml ani v kufri? Dakujem
@stvura a mala malý ruksak tá pani?
@eeffka opačne, väčšia taška/ kufrík ide hore do boxu, príručná pod sedadlo.
S oboma do lietadla, s oboma na kontrolu.Tekutiny max do 100 ml. Niekde sa už ani nevykladaju z tašky.
@miko_matata ano, bol to ruksak, len tak natrepany ze jej ta sirka tam nevosla...mozno ak by nesaskovala pri tej klietke a sebavedome presla tak by sa nic nestalo, lebo mladi mali teda ovela vacsie ruksaky, no tvarili sa tak sebavedome ze krasne presli.
@miko_matata myslela som tu testovaciu vec, ale pochopila som, dakujem, no s priority som sa kus vydzubala😁, ideme 4 a mame 4x priority, mohla som vziat 2x20kufor. Teenegerky ma nenavidia 🤣🤣🤣
@stvura tak autorka píše, že ho nebude taký mať a že sa jej dá stlačiť, takže pohoda.
Ja lietam dosť a ešte som nevidela, že by niekoho otočili a pozerali detailne na ruksak. Musí mať viditeľne väčšiu batožinu.
@eeffka aha, chápem. No tak pobalia do menšieho. Každá svoj. Nech sa učia 😄
@leonifarbiarova Ja som minule merala svoj ruksak a tiez uplne nesedel. Ale v lietadle sa zmestil a nikto ho neriesil, uz som s nim letela 4x.
@miko_matata ved som pisala ze ak by ta pani nesaskovala by si to ani nikto nevsimol, len na seba zbytocne upozornila
Ja ani neviem aké rozmery ma moja batožina ale hlavne ju nikdy úplne nenaplnim, presne aby sa dala v prípade kontroly postláčať do tej ich klietky a zatiaľ to nikto ani nikdy nechcel do mňa
a v prípade že sa nedá batožina stlačiť kvôli tomu že je naprataná, dajú sa niektoré veci preložiť do vrecák ... 😉
Leteli sme včera Ryanairom zo Schwechatu, ruksak väčší o 7-8 cm a nikto nič neriešil.Lietame pravidelne a ešte sa nestalo, žeby bol problém .
@leonifarbiarova ďakujem všetkým za odpovede. Skúsim to s tým ruksakom a posnažím sa ho nenaplnit úplne. hádam to bude v pohode.
@leonifarbiarova do stojana dávali len také čo už na prvý pohľad bolo jasné že sú väčšie. Ak nebude úplne plný tak by to mohlo byť ok, no všetko závisí od človeka ktorý tam bude.

Majú takú klec. Ak to tam zvládneš natlačiť je všetko ok.