icon

Ako sa zbaviť panického strachu z lietania?

deenisskaa
14. mar 2013

cestujeme na dovolenku,let trva ani nie 2 hodky,no manžel mi to sťažuje,lebo ma panický strach z lietania

lenqua_12325
29. júl 2019

Deformovany* Začne *

janne318
29. júl 2019

@lenqua_12325 hehe..! 😄 Tak Tvoj muž sa tiež nezaprie. 😂😂😂 Ale je to milé. 😀👼💉💊

adzka
30. júl 2019

@janne318 S tým autom si ma pobavila :D veru ale nebol by to zlý nápad že by mali autá takú možnosť občas vzlietnuť :D aspoň u nás by sa to zišlo pri tých kolónach pod Strečnom :D vlastne u nás je upchatý každý smer zo Žiliny 🙄😂 to je des úplný a vždy si len pomyslím keby sa to tak dalo preletieť :D :D ale isto to poznajú aj v BA a inde :D

lenka2613
30. júl 2019

@janne318 ahoj tak zvladli sme to pri vzlete mi bolo dost nevolno nakolko som stresovala uz po takom meskani s 2rocnou a 3rocnym no zaberak. Majorca sme cakali na catering a potom na povolenie kvoli traffic. Tak neviem. Potom uz let Bol ok len pri pristavani maly plakal ze ho bolia usi. 12.8 ideme spat vecerny let tak snad nebude meskanie ani burky. Dakujem 😘❤️

janne318
31. júl 2019

@adzka jaaaj! 😂😂😂 To by asi boli dopravné zápchy a "ťukance" aj vo vzduchu, nielen na cestách. 😜😅

janne318
31. júl 2019

@lenka2613 to Ťa úplne chápem. Sama s takými dvoma drobcami - to dá isto riadne zabrať. Synček nebol náhodou trochu prechladnutý? Alebo nemá alergiu? U takýchto malých detí a zvlášť u bábätiek stačí aj nepatrný soplík, alebo chorôbka prekonaná v nedávnej minulosti (aj keď už navonok vyliečená), a taaak bolestivo to znášajú chúďatká... Vždy mi ich je tak ľúto... 😟 Ale to Ti určite manžel bude vedieť oveľa lepšie poradiť ako ja, čo by mu mohlo pomôcť uľaviť. Držím palčeky, aby ste spiatočný let mali pohodovejší a najmä bezbolestný. ☺

lenka2613
31. júl 2019

@janne318 ma alergiu tak mozno to bolo aj tym. Prvykrat tak plakal nikdy sa predtym nestazoval takze asi to bude alergiou. Dakujem urcite napisem. Inak pomohlo mi predstavovat si ze piltkou si tam bola ty 😂

janne318
1. aug 2019

@lenka2613 jeeemine! 😁 To je milé! 😂 Si zlatá, ďakujem krásne - takýto milý kompliment sa mi teda dostal prvýkrát. 😆😘😍
A áno, mohlo to byť alergiou - čokoľvek, čo je sprevádzané opuchom sliznice, spôsobuje takéto nepríjemné bolestivé stavy. Budem rada, ak sa po návrate ozveš a napíšeš, ako ste to zvládli. Budem na Vás myslieť a držať palčeky. 😉☺

lenka2613
11. aug 2019

@janne318 fr2499 je nas letbtak dufam ze nebudu burky. Maly má stale alergiu tak asi ho zase budú uška boliet

janne318
12. aug 2019

@lenka2613 Ahoj Leni. Pozrela som si NOTAM a METAR/TAF pozdĺž Vášho koridoru na zajtra večer. V západnej a juhozápadnej časti Čiech sa objavujú búrky. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa budú dať nadletieť, ak nepríde anticyklóna (tlaková výš). Takže tam Vás to môže trochu pohojdať. Určite sa ale nemusíš báť, ak by sa počasie nejak dramaticky zmenilo, piloti budú určite v obraze a obletia to niektorým z alternatívnych koridorov.
Ak môžem odporučiť, drobcovi vezmi na cestu aspoň nosové kvapky (môžeš ich mať pokojne v príručnej batožine) a kvapni mu ich do nošteka pred vzletom a pred pristátím. Malo by to pomôcť zmierniť opuch sliznice, a teda aj spriechodniť Eustachovu trubicu. Držím palčeky synčekovi, nech to zvládne čo najlepšie. 👼 A samozrejme aj Tebe - ale tak to verím, že Ty to už dáš úplne v pohode. 😀😉💪

minuskad
12. aug 2019

@lenka2613 my sme leteli domov vsetci chori. dali sme si kvapky do nosa a nikoho nic nebolelo. praveze, ked sme sli na dovolenku a zdravi, mna a sestru strasne bolelo ucho :D

lenka2613
12. aug 2019

@janne318 no už sme na ceste na letisko. Kvapky mám. tak dúfam že turbulencie nebudú horšie ako keď sme leteli z a do Dubaja to 2 hod pred pristátím a po vzlete sme stále museli mat pasy a hádzali to riadne. Určite dám zajtra vedieť čo a ako

lenqua_12325
13. aug 2019

@janne318 prosím ak sa môžem spýtať kúpila som výnimočné letenky cez esky. 29 do Turecka - sunexpress ale oficiálna stránka dva dni blbla čiže som objednala cez esky.... Inak Vzdy kupujem letenky priamo od let. spoločnosti. Teraz čítam v inej skupine že sú s nimi problémy. Prosím načo sa mam pripraviť? Ideme na dovolenku a mladší ma rok? Mam sa stresovať že nas nechaju na letisku alebo co? Až ma prešla radosť z dovolenky :(

lenqua_12325
13. aug 2019

@janne318 keď už letenku mam tak s čím môže byť pošlem? Lebo ja tu nerozumiem.

lenka2613
13. aug 2019

@janne318 ahoj tak bolo to dosť bumpy ale zazíla som aj horšie. Pasy vypol pilot až pri koline čo bol trocha problém lebo maly musel cikat ale inak v pohode. Ja iba to vźietanie mám problém už vždy sa mi zdá akoby vypli motory chvíľu po vzlete ale inak ok. Ďakujem si poklad 😘

janne318
13. aug 2019

@lenqua_12325 Neboooj, nestresuj, nenechajú Ťa na letisku! 😂 SunExpress je low-costovka patriaca Lufthanse a Turkish Airlines, na prevádzku nízkonákladových a chartrových letov. Neviem síce, s akými recenziami si sa stretla, ale je to bežná priemerná nízkonákladovka - čiže lacné letenky, ale žiaden extra komfort. Nič nedostaneš zadarmo, za všetko sa pripláca. Lietadlá majú v konfigurácii economy class, takže síce žiaden luxus, ale to je v podstate u všetkých týchto typov aeroliniek podobné. A čo je teda low-costová rarita - všetky lietadlá majú takmer nové, leasované! 👍👌 Paradoxne priemerný vek ich flotily je nižší, než vek lietadiel ich "veľkých rodičov" (Turkish a Lufthansa). Pokiaľ viem, vo flotile majú len Boeingy B737, cca 7-8 ročné, čo sú dobré, spoľahlivé a veľmi frekventované dopravné lietadlá.Takže kľudne pusti stres z hlavy a teš sa na dovolenku. 😉🙂 Pokiaľ nemáš na letecký transport nároky arabského šejka alebo top-menežéra nadnárodnej korporácie, určite sa v pohode odvezieš. 😉😊

janne318
13. aug 2019

@lenka2613 myslela som na Teba, a som veeelmi rada, že si to tak elegantne zvládla. 👍😊 A čo synček? Ako zvládal vzlet a pristátie? Aj na neho som myslela - či si drobček odlieta spiatočnú cestu bez bolesti..?

fokuska
13. aug 2019

@janne318 Myslim, ze ona sa boji predajcu - eSky, ktory casto robi problemy. Napr nepotvrdi rezervacie, alebo zamlci skryte poplatky, neupozorni na potrebu urobenia checkin vopred a pod. Upozornuje na nich aj SOI.
Najhorsi pripad je aj ten, ze ludia proste ostanu na letisku.

@lenqua_12325 Over si podla svojho rezervacneho cisla priamo u leteckej spolocnosti, ci tvoje letenky eviduje ako naozaj riadne kupene a zaplatene.

lenqua_12325
13. aug 2019

@fokuska žiaľ už riešim. Peniaze odišli a letenky zaplatené niesu. Esky nedvíha telefón. Som na prášky.

fokuska
13. aug 2019

@lenqua_12325 :( do buducna sa radsej vyhnut takymto predajcom a ak sa neda, tak si vzdy pozriet recenzie.
Snad sa to doriesi...

lenqua_12325
13. aug 2019

@fokuska vraj technický problém

lenka2613
13. aug 2019

@janne318 vieš čo vzlet nemá problém iba zase pri pristávaní ale nebolo to až take zle ako keď sme leteli zam

janne318
13. aug 2019

@fokuska
@lenqua_12325 Ahaa! Tak ja som to nesprávne pochopila (myslela som, že je reč o aerolinkách). Uff... tak s týmto, žiaľ, nepomôžem. 😞 Nepoznám síce pomery v tejto spoločnosti, ale v najhoršom prípade by sa určite dalo zmluvu s predajcom leteniek zrušiť a žiadať vrátenie peňazí. A logika mi hovorí, že čím skôr, tým lepšie - kým je ešte šanca, že eSky ponúkne takúto letenku inému záujemcovi a Tebe vráti peniaze.

janne318
13. aug 2019

@lenka2613 ano.., pristávanie je pre Eustachovu trubicu väčší zaberák. Ale tak hlavné je, že ste to zvládli a že ste už šťastlivo doma. 🙂

lenqua_12325
13. aug 2019

Ďakujem dievčatá, poslali mi rezerváciu a faktúru co som platila letenky. Ze keď urobím check in, príde mi eticket. Tak čakám co z toho bude. Vraj keď mu prišla na mail letenka že je všetko ako ma byt tvrdí pani cez email lebo dovolať som sa tam nevedela hodinu. Ja sa modlím aby to bolo všetko v poriadku lebo mam faktúru že zaplatené no na druhej strane keď sa prihlásim do účtu na internete tak mi píše ze sa čaka na platbu a pani tvrdí že to je zrejme technický problém. Manžel robí zo mňa hysterku no mam rada všetko na poriadku.
@janne318
@fokuska

lenqua_12325
13. aug 2019

Akurát čítam v info pri letenkách, co píšu priamo do emailu... že je potrebne urobiť check in co najskôr, až sa vyhneme tomu ze nepolezime keďže predávajú viac leteniek ako je miest. Tak som to zhrnula. Ako sa to potom rieši? Neviem si predstaviť, ze sa trepem s 4 a 1 ročným dieťaťom 3 hodiny na letisko, zbalené obrovské kufre a potom neodletime. Navaju potom náhradné lety? Nedajú prednost rodičom s deťmi pred dospelým cestujúcim?

miskamilka
13. aug 2019

@lenqua_12325 spytaju sa, ci je niekto z cestujucich ochotny letiet neskorsim letom, za (celkom slusnu) kompenzaciu. Vzdy sa niekto najde.

janne318
13. aug 2019

@lenqua_12325 možno to bude znieť trochu šokujúco, ale taká je bežná prax. Spoliehajú sa na osvedčený fakt, že vždy, pri každom lete, sa nájde nejaké to percento ľudí, ktorí let stornujú, nezačekujú sa, nedostavia sa - skrátka nepoletia. A ak ten odhad náhodou niekedy občas "prešvihnú", riešia to presne tak, ako píše @miskamilka. Ešte stále sa im to aj s tou kompenzáciou oplatí oveľa viac, než letieť s poloprázdnym jetom.

lenqua_12325
14. aug 2019

@janne318
@miskamilka neviem si to naozaj predstaviť ze by som zostala s deťmi na letisku :( myslíte, že sa nájde dobrovoľník aby sme mohli letieť v takom prípade? Ďalší let je o pár hodín, to by som s deťmi prišla veľmi neskoro do Turecka. Myslím aj tak, ze teraz je koniec leta 29.8. nepoleti už veľa ľudí a naspäť z Turecka 11.9. To už bude asi ešte menej.

lenqua_12325
14. aug 2019

Ze ja krava som nepockala na a nekúpila priamo cez sunexpress stránku no asi 3 dní im úplne vypadávala stránka tak som kúpila kde sa dalo.
Verím, ze sa nám konečne smola vyhne a bez problémov vám pošlem pozdrav z mora 🙂)))