icon

Ako si správne zbaliť batožinu na dovolenku?

terezia98
4. máj 2025

Ahojte za 2 tizdne mna čaká dovolenka letecky a uvažujem že si zoberiem aj kufor aj kabínkové zavazadlo len v Pegasus je povolené 40x30x15 a to je malé kabínkové ani kufor nezozeniem v takom rozmere tak uvažujem či sa mi to oplatí aj brat lebo si beriem 107L veľký kufor do Turecka ako to máte vy beriete si obe poprípade letel niekdo pegasusom a co ste si brali do lietadla ?

ukgirls
4. máj 2025

ja vzdy len do podpalubia a so sebou hore max pocitac a doklady .. v pc mam filmy aby cesta ubehla .. ale to mozes mat aj v telefone

kitycat
4. máj 2025

@terezia98 aj aj, do kabinkoveho mam zabaleny sveter, stuple, cukriky, sendvice, keksiky, krizovky, telefon, doklady, prazdnu flasu ak sa da nabrat na wc usetrim 3 ecka a kupim si len sladke pitie trebars :D

terezia98
autor
4. máj 2025
@kitycat

@terezia98 aj aj, do kabinkoveho mam zabaleny sveter, stuple, cukriky, sendvice, keksiky, krizovky, telefon, doklady, prazdnu flasu ak sa da nabrat na wc usetrim 3 ecka a kupim si len sladke pitie trebars :D

@kitycat môžeš si zobrať do lietadla jedlo?

maranco
4. máj 2025
@terezia98

@kitycat môžeš si zobrať do lietadla jedlo?

@terezia98 a nepotrebuješ mať menší batoh na výlety? ten si potom zober k sebe

annm81
4. máj 2025

Doklady, peňaženka, telefón, laptop, tablet, kľúče... sú veci, ktoré by som veľmi nerada dávala do podpalubia. Plus fľaša s vodou, snack, slúchadlá, štople, vreckovky, mikina/ponožky, vankúšik... ja osobne si neviem predstaviť dlhší let bez príručnej batožiny - veď už len sedieť s peňaženkou, dokladmi a telefónom len tak vo vrecku musí byť nepohodlné. Takto naľahko idem nanajvýš, ak ide o polhodinový let

terezia98
autor
4. máj 2025
@annm81

Doklady, peňaženka, telefón, laptop, tablet, kľúče... sú veci, ktoré by som veľmi nerada dávala do podpalubia. Plus fľaša s vodou, snack, slúchadlá, štople, vreckovky, mikina/ponožky, vankúšik... ja osobne si neviem predstaviť dlhší let bez príručnej batožiny - veď už len sedieť s peňaženkou, dokladmi a telefónom len tak vo vrecku musí byť nepohodlné. Takto naľahko idem nanajvýš, ak ide o polhodinový let

@annm81 tk do Turecka je to 2 hodiny a 40 minút ale máte pravdu asi je blbosť nezobral si kabínkovú batožinu ďakujem🙂

terezia98
autor
4. máj 2025
@maranco

@terezia98 a nepotrebuješ mať menší batoh na výlety? ten si potom zober k sebe

@maranco nie nie ideme do Turecka konkrétne kemer batoh mám doma ale drahý a to sa bojím si ho tam brat niečo si kúpim tam keby sme išli po pamiatkach 🙂

slavomira236
4. máj 2025
@terezia98

@maranco nie nie ideme do Turecka konkrétne kemer batoh mám doma ale drahý a to sa bojím si ho tam brat niečo si kúpim tam keby sme išli po pamiatkach 🙂

@terezia98 ja beriem pre mna a 2 deti 2 velke do podpalubia plus kazdy mame batoh na palubu deti su nabelene chipsami sendwichom cukrikmi maju nintendo vodu...

smajliica
4. máj 2025

Na palubu si treba brať všetko čo nevyhnutne potrebuješ prvý den na mieste, keby sa ti nahodou veľký kufor stratil. Napr lieky.

annm81
4. máj 2025
@terezia98

@annm81 tk do Turecka je to 2 hodiny a 40 minút ale máte pravdu asi je blbosť nezobral si kabínkovú batožinu ďakujem🙂

@terezia98 áno, určite vezmi - hoc len kabelku alebo malý batoh. A tvoja otázka k jedlu - áno môžeš si vziať jedlo. Pri lete mimo Schengen treba pozrieť zoznam nepovolených potravín do tej ktorej krajiny (typicky môže byť problém mäso, citrusy a pod.) Ale toto sa kontroluje až pri vstupe, takže prinajhoršom nedojedený sendvič so šunkou necháš v lietadle. Odporúčam vziať prázdnu fľašu na vodu a za bezpečnostnou kontrolou na letisku, si ju naplniť z pitnej fontánky alebo na toalete.

terezia98
autor
4. máj 2025
@annm81

@terezia98 áno, určite vezmi - hoc len kabelku alebo malý batoh. A tvoja otázka k jedlu - áno môžeš si vziať jedlo. Pri lete mimo Schengen treba pozrieť zoznam nepovolených potravín do tej ktorej krajiny (typicky môže byť problém mäso, citrusy a pod.) Ale toto sa kontroluje až pri vstupe, takže prinajhoršom nedojedený sendvič so šunkou necháš v lietadle. Odporúčam vziať prázdnu fľašu na vodu a za bezpečnostnou kontrolou na letisku, si ju naplniť z pitnej fontánky alebo na toalete.

@annm81 ďakujem veľmi si mi v tomto pomohla určite si zoberiem fľašu 🙂 a aj nejaké sladké 🙂 zistila som že môj batoh Adidas m presne rozmer 40x30x15 tak si zoberiem ako príručnú batožinu ďakujem

terezia98
autor
4. máj 2025
@smajliica

Na palubu si treba brať všetko čo nevyhnutne potrebuješ prvý den na mieste, keby sa ti nahodou veľký kufor stratil. Napr lieky.

@smajliica na to som vlastne zabudla na lieky tak to si zoberiem batoh ďakujem 🙂

terezia98
autor
4. máj 2025
@slavomira236

@terezia98 ja beriem pre mna a 2 deti 2 velke do podpalubia plus kazdy mame batoh na palubu deti su nabelene chipsami sendwichom cukrikmi maju nintendo vodu...

@slavomira236 ďakujem určite si zoberiem batoh aj ja 🙂

kitycat
4. máj 2025
@terezia98

@slavomira236 ďakujem určite si zoberiem batoh aj ja 🙂

@terezia98 jedlo - sendvic, normalne desiata, cipsy mozes, iba speci nie a to by si ved naco brala... jedine tekutiny mozu iba deti, ty si naplnis prazdnu flasu. Ale nie sklenenu, mozu to povazovat za zbran

slavomira236
4. máj 2025
@kitycat

@terezia98 jedlo - sendvic, normalne desiata, cipsy mozes, iba speci nie a to by si ved naco brala... jedine tekutiny mozu iba deti, ty si naplnis prazdnu flasu. Ale nie sklenenu, mozu to povazovat za zbran

@kitycat vodu mozu len deti do 2 rokov vsak? Cez bezpecnostnu kontrolu?

sara005
5. máj 2025

Inak ja beriem hore batozinu vzdy, ta je pre mna zaklad. Davam tam okrem ineho aj nahradne oblecenie na zopar dni, keby nahodou podpalubna batozina nedorazila. Napr. do USA sme mali kazdy narok na batozinu do podpalubia, ale brali sme iba jednu a styri prirucne plus kocik golfku tiez na palubu.