Ako si užiť letnú dovolenku plnú zážitkov?
Prečítala som veľa diskusií okolo dovolenky pri mori. Skúsené dovolenkárky, otázka na vás... Ako vydržíte celý čas ležať pri bazéne/na pláži, ísť iba najesť sa a potom opäť iba vylihovať ?
Na našej vlaňajšej dovolenke som prečítala tri knihy vylúštila haldu krížoviek a piaty deň som sa šla od nudy zblázniť.
Zároveň by som privítala typy na miesta kde sa dá každý deň niečo pozrieť
Tak nie všetci iba vylihujeme 🤦♀️ väčšinu času trávime vo vode, plávame, potápame sa, užívame si bazény, vlny na mori… a vždy to veľmi rýchlo ubehne.
Ja na dovolenke vzdy schudnem. Nelezim na deke, normalne plavam, hram sa s detmi. Kazdy vecer chodime na dlhe prechadzky po promenade. A urobime si aj nejaky vylet, minuly rok sme boli pozriet take historicke mestecko, na vylet lodkou, vylet ponorkou a vidiet morske oko.
Tento rok planujeme paddleboardovat. Ale zavidim, ja knihu popri detoch nedocitam ani jednu :D.
Vyberte si nieco v blizkosti mesta- dostupneho peso, pripadne prenajmite auto a mozete chodit, aj na vzdialenejsie miesta na vylety. Samozrejme destinaciu, kde je mozne sa volne pohybovat, bez toho, aby ste mali pocit, ze vas niekto prepadne a pod.
Takú dovolenku som nikdy nemala. Vždy si naplánujeme aktivity na celý čas - prechádzky, potápanie, prehliadky miest. Požičiame auto/skúter a ideme niekam ďalej.
Mna nebavi iba vylihovat a nebavi ma ani byt v/pri mori alebo bazene dlho. Vacsinou byvame pri vode tak max. 2 hodky denne, aj to len kvoli detom, viac neznesiem. Ja sa radsej tulam ulickami, kaviarnickami, chodim pozerat rozne parky, kostoliky a ine atrakcie (snazim sa vyhybat uplne preplnenym miestam, takze si vopred nastudujem a spravim plan, kam pojdeme a kedy, aby sme sa vyhli davom). Tu posedime, tam posedime, toto pozrieme, hento, pojdeme sa najest a uz je vecer... pre mna ani more nemusi byt, ja som skor typ v lete do hor. Ale odkedy su deti, tak sa snazime najst nejaky kompromis, aby bol kazdy spokojny.
Dovolenka v rezorte niekde v pusti, kde okolo nic nie je, je moja nocna mora. To by som nedala ani dva dni asi.
Nevylihujeme, teda ja by som aj, ale moj muz nevydrzi. Ja tiez potrebujem vidiet okolie - zaujimavy vylet lodou alebo busom, vecer prechadzky. Ked sme napr. v Chorvatsku autom, tak ideme aj 100 km od nasho ubytka si pozriet nejake mesto. Tam moj muz, ktory to bez sportu tazko zvlada, berie so sebou aj bicykel alebo chodi behat kazde rano…
My nevylihujeme, vela plavame (tak 30-40minut), na brehu obschneme, napijeme sa a opat plavat. Potom mozno deti zmrzlina a spat do vody. Na obed odchod na apartman, kde si kazdy robi co chce (citanie, film, kartu, spanok…., pripadne ideme autom nakupit a pod. Po 3 poobede zas k vode s rovnakym rezimom ako doobeda. Niekedy k tomu paddleboard ci bedminton. Lezime minimalne, par minut. Na vecer dlha prechadzka… Chodivame sj na vylet lodou ci autom a manzel aj na biku (mne nevyhovuje hornaty teren v Chorvatsku).
Nevylihujeme len na plazí alebo pri bazéne. Popravde ešte som ani jedni knižku neprečítala aj keď ju mam vždy zo sebou 🙈
Ráno pred raňajkami si idem zabehať alebo sa prejsť, po raňajkách ideme na plaz/bazén alebo výlet. N aplati sme bud vo vode, alebo hrám s dcérou volejbal potom zas voda, alebo šnorchel, badminton staviame hrad, potom si dáme niečo v bare na plazi,, alebo idem s dcérou na hotel ona do bazéna, ja si zdriemnem pod slnečníkov pripadne niečo prečítam, na večeru si nájdeme každý večer inú reštauráciu v rádius do 5 km kam ideme peši, večer prachadzka a hneď je deň za nami. Alebo výlet loďou s programom, podľa toho kde sme tak vždy sa nájsť niekde nejaké mesto po blíž kde ideme na vylet
My si vyberame dovolenky,kde mas aj co vidiet. Nechodime do rezortov. Ja som dost hyperaktivna,ale vydrzim lezat na plazi,resp.vacsinu casu som v mori. To je jediny cas v roku,kedy mozem vypnut a viem si to uzit. A ak vela chodime,obzerame miesta,pamiatky,nasavame miestnu kulturu. Ak nemas rada vylihovanie,treba si najst taku destinacii,kde sa nebudes nudit.
O do kelu 😁 tak sa hlasim ako prvá,ja som vorvaň vylihovaci celodenný 🙏😃
V zivote som na dovci nevylihovala a necitila knihy😁to budem robit ked budem dochodkyna (Mozno ) my sme viac vo vode na lehatku skoro nikdy.. voda uschne za pochodu ., ideme kde sa da. Vodne parky zoo muzea zabavne parky galerie ulicky., restiky. Vylety lodou parasailing 🪂 atd. Robime zazitkove dovolenky.
Už sme mali na dovolenke aj bicykle alebo si požičali bicykle
Ked sme boli s manzelom iba my dvaja tak sme si vzdy planovali dovolenku pol na pol, oddych plus poznavanie. Vtedy som si slahla zopar gin tonicov a prespala som aj zopar hodin 😂😂😂 teraz som rada ked si polezim dve hodiny zakial je syn v kids club. Teraz poznavame a behame okolo bazenov a na plaz a hore dolu 😂
Nikdy by som tak nelezala. Ja mám mrle už po 3 hodinách, ja to obdivujem tú výdrž. :D :D
Každému ako vyhovuje. Ja to zvládam úplne s prehľadom a bez problémov. A nepriberem....
mozes si aj nejake ucebnice zo sJ pozriet, aby si vedela, kedy sa pise tip a kedy typ
Jaj,presne na to sa teším ..vylihovať,do vody,naspäť, neprečitam nikdy nič,vždy prekecame čas..Jeden výlet stačí, večer prechádzky, obchodíky..nie kvôli nakupovaniu-pre mňa relax.Už aby to bolo!
Nechala som sa presvedčiť na dovolenku v rezorte All inclusive. Všetko bolo ďaleko. Mne je v každom mori zima a kde nie tam mi vadí že na mňa pečie slnko. Samozrejme sme boli vo vode, hrali hry, ale po chvíľke deti nič nebavilo. Muž bol každý večer tak unavený, že zaspal skôr ako deti. Tak nehrozilo žiadne večerná romantika nehrozila. Tri deti by behali na tri smery.
Každý tu ospevovali All inclusive dovolenky ale čo opisujete je práve pravý opak.
Nechodíme do rezortov a na jedno miesto. Zvykneme sa presúvať. Keď sme ešte chodievali cez prázdniny k moru, ešte pred dobou kovidovou, zvykli sme chodiť na tri týždne a presúvali sme sa cez hory, mestá k moru a potom zas cez hory späť.
Teraz zvykneme chodiť k moru každý mesiac okrem júla a augusta. Cez prázdniny dávame hory, kde nie je taký masaker.
Odoporucam Orlando ☺️Tam sa da kazdy den pozriet nejaky zabavny park Disney ma 4 universal 3 potom ram je Legoland sea world icon park Disney springs international drive.. celkovo Florida je super pre deti . Ale v kazdej krajine najdes nieco . Ked aj ides do rezortu tak ponukaju fakultativne vylety aj v hoteloch minimalne 3. Neviem kde ste boli minule leto ale urcite si sa nemusela nudit . Mne sa pacilo aj v Bulharsku posledna dovca v EU Nessebar krasne historicke mestecko.😍tam by som sa este vratila . Len koli tym ulickam.
Chod do Omanu v Maji 😃hotel Al Fanar tam maju umelo vytvorenu lagunu a voda je tepla ako čaj . Ale Mozno Proste dovolenka nie je nic pre teba a nespokojna budes vsade .😉 Alebo chod do hôr. Aj na Svk su fantasticke miesta priroda a atrakcie pre deti.
@miadi podaktorí majú zamestnávateľom určenú celozavodnú dovolenku
Tak to je uz podaktorych problem 😃Ved ked vies kedy to je ( vacsinou vzdy v rovnaky termin ) tak mozes planovat uz teraz alebo zoberies last minute deal. Ved ked sa ti nepaci nemusis ist nikam naco nasilu ? Ty sa nudis pri mori , ale nie je to povinne. Mozes sa zabavat doma . Vola sa to staycation. 🙂
@miadi reagovala som za tvoj príspevok že mám ísť v máji do Ománu. Jednoducho sa v máji na dovolenku nedá ísť.
Ved su aj ine krajiny kde mas teple more . Zalezi kedy a kde. Ten Oman bol len priklad . Ja som mala dost teple more v Juni v Bulharsku. Ale to bolo pred vojnou Ruska s Ukrajinou Teraz tam je more dost znicene a mas sance plavajucich min., ale svet je dost velky staci si tu dovolenku naplanovat, je to uplne jednoduche v dnesnej dobe internetu si zistit kde je co .. v akokolvek rocnom obdobi .
Nikdy som nebola v rezorte, all inclusive raz pred 20r... Odvtedy vždy len ranajky
Chod na Madeiru ked chces poznavat, tam ti bude malo aj 7 dni. Nudit sa tam urcite nebudes. 5 hodin let to das.
mne to problém vôbec nerobí. Milujem ležať na pláži, šnorchlovať, plávať, paddlovať, piť drinky, jesť výborné jedlo a tak stále dokola😎Ale ak to tebe vadí, tak si neviem predstaviť prekážku, ktorá by ti mohla reálne zabrániť stráviť aktívnu dovolenku👍

Prezradím ti tajomstvo: to, že si na dovolenke pri mori, neznamená, že sa od pláže, či bazéna, nemôžeš ani hnúť. 😉