Ako spravodlivo rozdeliť náklady za apartmán?
Zdravím,mám otázočku:ako by bolo spravodlivé podeliť sa o náklady za apartmán ktorého celková cena je 1000 eur ak idem ja s dcérou a priatelia su dvaja+4 deti,500x2 alebo 1000/8 x2?mal by som platiť 500 za polovicu apartmánu alebo 250 za dve postele,kedže v Chorvátsku tento rok pani za ubytovanie počíta (na postele)čiže všetky deti nad 12 rokov
Poradí niekto prosím?
@headhunter13 ja by som platila za postele
Ja by som to ratala na hlavu, 2 vs 6 ludi je rozdiel.
urcite na hlavu. nebudes im predsa platiť dovolenku.....
to , ze pani nerata deti do 12 rokov je jej vec, dohromady vas bude 8. kazde dieta zaberie nejake miesto
@headhunter13 my si zvykneme deliť náklady na počet ľudí a malé deti (do ZŠ) si počítame za pol osoby.
Jasne , že na počet ľudí .
Na počet ľudí rovnako ako ten kto vám to prenajíma.
@headhunter13 samozrejme že na hlavu. Hádam ty nebudeš platiť za 2ludi takú istú sumu ako oni za 6ludi.
v podstate ste mi všetci potvrdili čo si myslím aj ja,hlavne som sa pýtal preto-že kým sme chodievali spolu(ešte kým boli aj ostané moje deti malé)tak sme zvykli platiť na polovicu,no odvtedy ostané moje deti už su dospelé,moja ex už s nami samozrejme nechodieva,len najmladšia ešte ako tak suhlasí s dovolenkou so mnou,no nevedno dokedy,a u známych detí a samozrejme aj nákladov s tým spojených pribuda,tak to skusim ,,potiahnuť,,tak nejak na pol škody,, nech zostaneme stále dobrí známi,vdaka za názory😉
@headhunter13 my počítame má hlavu .no ak sú tam deti maličké , napríklad 0-5 .tie nepočítame . Resp .počítame tak ako počíta ubytovatel .. 3 deti staršie sa zarábajú a posledné najmladšie nerátame ( také ,ktoré spí s rodičmi v postely)
Urcite by som to rozpocitala na pocet osob a zaplatila alikvotnu cast za seba a za dceru. Nebudes im predsa platit dovolenku. Tak isto, ak je potom este dodatocne nieco zapocitavane, ako byva upratovanie, niekde elektrina a pod.
zalezi na tom, ake naklady su s tym byvanim. AK sa plati apartman komplet, a neriesia osoby = tak rozratat podla osob (presne, alebo sa dohodnut male dieta menej, alebo po izbach), ale ak sa to rata na POSTELE, tak jednoznacne cena / pocet posteli, ak si donesie batola a sovju cestovnu postielku, tebe ziadne naklady dalsie tym nevzniknu (neplatis im energie, jedlo...) tak delit cenu apartmanu / postelami. Urcite 50:50 by nepride ok, jedine ak teda by to bolo dve izby, a oni nasackovani v jednej, ja v druhej :D
@simca06022011 tak ale ubytovatel neprenajíma len postele. Cenu si stanovuje aj na základe iných nákladov s apartmánmi (energie, upratovanie..) a na tom sa podieľajú všetci. Predpokladám, že aj deti sa tam budú sprchovať, aj im sa bude variť, aj ony budú robiť bordel..
Ja by som to v každom prípade rátala na počet osôb @headhunter13
@headhunter13 a partička očakáva že pôjdete na polovicu ako za starých čias?
No tak ja by radšej sama mala izbu keď sa dá ale keď tak sumu vydelit počtom ľudí
@kristiii ubytovatel ma stanovenu cenu na postel, alebo izbu, alebo komplet. Nema rozratane kto kolko minie energii. Keby ano a napr. douctovava (nam sa to raz stalo, odpisovalo sa na jednej chate vsteko a vyuctovane sme mali okrem ubytka vsetko:DDD) , tak by som to riesila. Inak nie. A ano, taky clovek naozaj enormny pocet vody a energii minie (a v eurach to je priam neunosne), to treba preratavat na kazdeho do po sledneho centu.
tak zavisi od toho ake su deti velke ich aj vase... lebo je rozdiel 2 a 13 rokov.. ale hranica 12 sa mi zda o nicom.. na tie postele je to dobry napad .. kto postrebuje postel plati.. .. mi sme boli s kamaratkov v lete ona ma 4 deti ale jedno malo len rok ja 4 deti a manzela :D.. ale moje uz su 4+ tak sme sa rozratali aj so stravou ze mi 6 a ona 4 teda v pomere 6:4
ale jasne ze je to na vasej vzajomnej dohode.. na polovicu mi pride nespravodlive ale zase je to zavisle od vzajomnej dohody
ale ani dospelak za 1 a dieta na polovicu nieje uplne odveci hlavne ak aj vy aj oni su v jednej izbe.. potom ti to nevide 1:3 ale 1,5:4 to by mohol byt kompromis v prospech kamaratov ;)
Určite na hlavu....
@headhunter13 jasne, že na hlavu
Necitam vsetko, ale v apartmane podla poctu izieb, ak ma tri izby a Ty s dverou budes v jednej, tak 1/3 ceny apartmanu. Tak to je spravodlive.
@mk1111111111 nieco podobne som chcela napisat.
na osoby je to blbost, prave kvoli tomuto.
ja by som to riesila ale podla poctu dospelych - deti su co sa ubytka tyka take plus jednotky, zaberaju miesto v izbe iba ;)
proste ak ma kazdy samostatnu izbu a zvysok je pre vsetkych --- je v poriadku platit 1:1.
ak oni kedze ich je sest maju 2 izby, a ty jednu ---- tak 2:1
alebo podla dospelych - 1:2. Alebo zaratat deti ako 1/2 a teda pomer 1,5:4
ale teda toto by ste mali mat odkomunikovane este pred samotnym zajednanim dovolenky
My často chodime s kamoskou: ja+ 2 deti a ona sama. Deti rátame za pol dospelého, takže delíme 2 (ja):1 (ona).
Presne, podľa počtu osôb je to odveci. Tiež nerátame že 1:1, keďže každá máme svoju izbu (ja s deťmi a ona sama), lebo sme si kvôli deťom museli vziať väčší apartmán. Takže stred medzi podľa počtu ľudí a podľa izieb sa nám zda najspravodlivejší
My taketo veci vzdy pocitame na izbu. A je uplne jedno,ci je na izbe 1 clovek,alebo 4.

@headhunter13 na hlavu za mňa, teda 1000/8