icon

Ako spravodlivo rozdeliť náklady za apartmán?

headhunter13
13. jún 2024

Zdravím,mám otázočku:ako by bolo spravodlivé podeliť sa o náklady za apartmán ktorého celková cena je 1000 eur ak idem ja s dcérou a priatelia su dvaja+4 deti,500x2 alebo 1000/8 x2?mal by som platiť 500 za polovicu apartmánu alebo 250 za dve postele,kedže v Chorvátsku tento rok pani za ubytovanie počíta (na postele)čiže všetky deti nad 12 rokov
Poradí niekto prosím?

luliu
13. jún 2024

@headhunter13 na hlavu za mňa, teda 1000/8

jaroe
13. jún 2024

@headhunter13 ja by som platila za postele

tahomi
13. jún 2024

Ja by som to ratala na hlavu, 2 vs 6 ludi je rozdiel.

lucik194
13. jún 2024

urcite na hlavu. nebudes im predsa platiť dovolenku.....

to , ze pani nerata deti do 12 rokov je jej vec, dohromady vas bude 8. kazde dieta zaberie nejake miesto

maranco
13. jún 2024

@headhunter13 my si zvykneme deliť náklady na počet ľudí a malé deti (do ZŠ) si počítame za pol osoby.

kleopatra114
13. jún 2024

Jasne , že na počet ľudí .

januska12323
13. jún 2024

Na počet ľudí rovnako ako ten kto vám to prenajíma.

vandica
13. jún 2024

@headhunter13 samozrejme že na hlavu. Hádam ty nebudeš platiť za 2ludi takú istú sumu ako oni za 6ludi.

headhunter13
autor
13. jún 2024

v podstate ste mi všetci potvrdili čo si myslím aj ja,hlavne som sa pýtal preto-že kým sme chodievali spolu(ešte kým boli aj ostané moje deti malé)tak sme zvykli platiť na polovicu,no odvtedy ostané moje deti už su dospelé,moja ex už s nami samozrejme nechodieva,len najmladšia ešte ako tak suhlasí s dovolenkou so mnou,no nevedno dokedy,a u známych detí a samozrejme aj nákladov s tým spojených pribuda,tak to skusim ,,potiahnuť,,tak nejak na pol škody,, nech zostaneme stále dobrí známi,vdaka za názory😉

zafir01
13. jún 2024

@headhunter13 my počítame má hlavu .no ak sú tam deti maličké , napríklad 0-5 .tie nepočítame . Resp .počítame tak ako počíta ubytovatel .. 3 deti staršie sa zarábajú a posledné najmladšie nerátame ( také ,ktoré spí s rodičmi v postely)

muchotrafka298
13. jún 2024

Urcite by som to rozpocitala na pocet osob a zaplatila alikvotnu cast za seba a za dceru. Nebudes im predsa platit dovolenku. Tak isto, ak je potom este dodatocne nieco zapocitavane, ako byva upratovanie, niekde elektrina a pod.

simca06022011
13. jún 2024

zalezi na tom, ake naklady su s tym byvanim. AK sa plati apartman komplet, a neriesia osoby = tak rozratat podla osob (presne, alebo sa dohodnut male dieta menej, alebo po izbach), ale ak sa to rata na POSTELE, tak jednoznacne cena / pocet posteli, ak si donesie batola a sovju cestovnu postielku, tebe ziadne naklady dalsie tym nevzniknu (neplatis im energie, jedlo...) tak delit cenu apartmanu / postelami. Urcite 50:50 by nepride ok, jedine ak teda by to bolo dve izby, a oni nasackovani v jednej, ja v druhej :D

kristiii
13. jún 2024

@simca06022011 tak ale ubytovatel neprenajíma len postele. Cenu si stanovuje aj na základe iných nákladov s apartmánmi (energie, upratovanie..) a na tom sa podieľajú všetci. Predpokladám, že aj deti sa tam budú sprchovať, aj im sa bude variť, aj ony budú robiť bordel..
Ja by som to v každom prípade rátala na počet osôb @headhunter13

0silvia0
13. jún 2024

@headhunter13 a partička očakáva že pôjdete na polovicu ako za starých čias?

googlinqa
13. jún 2024

No tak ja by radšej sama mala izbu keď sa dá ale keď tak sumu vydelit počtom ľudí

simca06022011
13. jún 2024

@kristiii ubytovatel ma stanovenu cenu na postel, alebo izbu, alebo komplet. Nema rozratane kto kolko minie energii. Keby ano a napr. douctovava (nam sa to raz stalo, odpisovalo sa na jednej chate vsteko a vyuctovane sme mali okrem ubytka vsetko:DDD) , tak by som to riesila. Inak nie. A ano, taky clovek naozaj enormny pocet vody a energii minie (a v eurach to je priam neunosne), to treba preratavat na kazdeho do po sledneho centu.

oskvarka
13. jún 2024

tak zavisi od toho ake su deti velke ich aj vase... lebo je rozdiel 2 a 13 rokov.. ale hranica 12 sa mi zda o nicom.. na tie postele je to dobry napad .. kto postrebuje postel plati.. .. mi sme boli s kamaratkov v lete ona ma 4 deti ale jedno malo len rok ja 4 deti a manzela :D.. ale moje uz su 4+ tak sme sa rozratali aj so stravou ze mi 6 a ona 4 teda v pomere 6:4
ale jasne ze je to na vasej vzajomnej dohode.. na polovicu mi pride nespravodlive ale zase je to zavisle od vzajomnej dohody

oskvarka
13. jún 2024

ale ani dospelak za 1 a dieta na polovicu nieje uplne odveci hlavne ak aj vy aj oni su v jednej izbe.. potom ti to nevide 1:3 ale 1,5:4 to by mohol byt kompromis v prospech kamaratov ;)

derdia
13. jún 2024

Určite na hlavu....

eternity24
13. jún 2024

@headhunter13 jasne, že na hlavu

mk1111111111
13. jún 2024

Necitam vsetko, ale v apartmane podla poctu izieb, ak ma tri izby a Ty s dverou budes v jednej, tak 1/3 ceny apartmanu. Tak to je spravodlive.

kaktusik007
13. jún 2024

@mk1111111111 nieco podobne som chcela napisat.

na osoby je to blbost, prave kvoli tomuto.
ja by som to riesila ale podla poctu dospelych - deti su co sa ubytka tyka take plus jednotky, zaberaju miesto v izbe iba ;)

proste ak ma kazdy samostatnu izbu a zvysok je pre vsetkych --- je v poriadku platit 1:1.
ak oni kedze ich je sest maju 2 izby, a ty jednu ---- tak 2:1

alebo podla dospelych - 1:2. Alebo zaratat deti ako 1/2 a teda pomer 1,5:4

ale teda toto by ste mali mat odkomunikovane este pred samotnym zajednanim dovolenky

bluka2
14. jún 2024

My často chodime s kamoskou: ja+ 2 deti a ona sama. Deti rátame za pol dospelého, takže delíme 2 (ja):1 (ona).

bluka2
14. jún 2024

Presne, podľa počtu osôb je to odveci. Tiež nerátame že 1:1, keďže každá máme svoju izbu (ja s deťmi a ona sama), lebo sme si kvôli deťom museli vziať väčší apartmán. Takže stred medzi podľa počtu ľudí a podľa izieb sa nám zda najspravodlivejší

viera27
14. jún 2024

My taketo veci vzdy pocitame na izbu. A je uplne jedno,ci je na izbe 1 clovek,alebo 4.