icon

Ako ušetriť na letenkách a ubytovaní?

31. jan 2024

Ahojte. Vcera sme s muzom len tak spontanne pozerali letenky do Londyna pre nas 4. Pozerali sme Pelikan a potom a konkretnu letecku spolocnost. Z letenky ktorej cena vyzerala lakavo (240€ pre 4 aj s poplatkami) sme sa po zaklikani batoziny (maly kufrik nad hlavu) dostali zrazu na cenu 420€.Naposledy som letela na jar 2022, ale batozina prirucna (okrem kabelky ci ruksaka ) bola v cene. Aaaaaa....Pozrieme booking a najlacnejsie ubytovanie s priemernym hodnotenim bez ranajok 10km od centra - 660€/3noci. Asi som zaspala dobu aj vplyv inflacie ale to ozaj metropola na 3dni znamena minut 1100 € a to sme nejedli, nepili, nevozili sa, nekupili vstupenky ani magnetku😅
Ako teda Vy cestujete cenovo vyhodne, ked aj cela rodina?Dakujem za tipy.

blondiee83
31. jan 2024

@lusyyy36 ci kvoli 1 cm - to neviem, ale kvoli 2 urcite. Kopec ludi v cestovatelskych skupinach pisalo, ze im nepresli kufre kvoli kolieskam - presne tie boli totiz "navyse" v povolenom rozmere, vytrcali. Ale slo o pevne batoziny, nie ruksak, ktory narves do sizeru aj keby neviem co bolo.

tiezjedna
31. jan 2024

@blondiee83 úprimne, len blb si vezme ako príručnú batožinu, ktorá má jasne dané rozmery už pri kúpe letenky, kufor s kolieskami.

lusyyy36
1. feb 2024

@blondiee83 ja som trpla, lebo fakt vystuzeny chrbat ale mi to tam voslo, a tuším je aj 3 cm vacsi. No ale keď som potom prišla na letisko a videla co ľudia nosia 😅 napr vo viedni len 1x kontrolovali , v dubline vždy a našla s avzdy veľa ľudí, ktprym sa ta batozina nezmestila

comika
1. feb 2024

My sme boli takto pred rokom, 5, na 5 dni. Vsetko spolu nas vyslo 2000€. Aj s magnetkami 💪🏻💪🏻💪🏻

trema
1. feb 2024

My sme boli v maji na 5 dni, vyslo nas to so vsetkym do 450/os a este som si hovorila, aka fajn cena 🙂

palino88
1. feb 2024

Poradím.

nelka93
2. feb 2024

@ivanakal no niekoľko rokov asi nie, lebo minulý rok som letela s ruksakom zadarmo a pohode som sa na 3 dní zbalila ešte aj miesto bolo.

lucik194
2. feb 2024

@nelka93 detto, my sa vzdy “bezplatne” pobalime kazdy z nas do decathlon ruksaku, naposledy v auguste 2023

kacusik69
2. feb 2024

@nelka93 ruksak je v poriadku a zadarmo… ale ma pravdu ze uz niekolko rokov je prirucna (klasicka - 55/40/20 do 10 kg) platena - v ramci priority

hipuska
4. feb 2024

Ako.to.je pri tých basic letenkách? Tiež som pozerala a teda, tam si.neviem navodiť sedadlo? Chcem ísť s 2 deťmi a babkou. To v realite znamená ze sedíme každý inde? Akože dospelý pochopím ale 8 rocne dieta?

deedol
4. feb 2024

@hipuska dieta sedi povinne pri dospelom, ked zadas detsku letenku, tak system to vie. uz sa nepamatam, ci si potom povinne kupujes "miestenku" alebo je to automaticky, ale urcite dieta nebude sediet samo.

hipuska
4. feb 2024

@deedol a vlastne, to sú 3 sedadlá však? Ak by letela 1 dospelá a 3 deti tak ako? Kedy vlastne uvidím číslo sedadlá? Ci to až pri ceckingu?

deedol
4. feb 2024

@hipuska da sa uz skor, ak si vyberies tu moznost. ja s dietatom vzdy kupujem priority a sedadlo, tak vyberam miesta hned. a ak pojdete styria, mozu vas dat po dvojiciach, alebo aj tri plus jedna.

ibrunova
4. feb 2024

@deedol Prosím ťa, ak letím s Ryanair, mám nejaké random sedadlo, je to sedadlo už nejako určené a uvidím jeho číslo pri check-ine, alebo nie je dané a kto prvý príde, s vyberá sedadlo? Asi blbosť, že?

hipuska
4. feb 2024

@deedol no, ale.tym pádom sa už predražuje cena letenky nie? Lebo ja som pozerala basic

hipuska
4. feb 2024

@deedol pri tejto možnosti by som musela zvoliť tretiu možnosť?

mimka1402
4. feb 2024

Ženy a tip s vankusikom. Teda v obliečke na vankus oblečenie, ste niekto skúšali?

deedol
4. feb 2024

@hipuska nemusis, da sa druha moznost alebo aj prva a dalej navolis

deedol
4. feb 2024

@ibrunova nie, miesto je urcene

kacusik69
4. feb 2024

@mimka1402 skusalo to vela ludi (hovorim z pracovnej skusenosti) a priamo letecke spolocnosti uz proti tomu zasahuju… takze dovolene to nie je a ak to nenatlaci osoba do sizera, alebo nema priority, je to za poplatok… teraz nic osobne, ale radim “nestrapnovat sa” tymto… chapem ze ludia spekuluju, chcu usetrit ako sa da, ale …

hipuska
4. feb 2024

@deedol a co potom znamená to reserved seat

mimka1402
4. feb 2024

@kacusik69 veľa ľudí mi tvrdí ako im to prešlo a, že berú takto veci vo vankusi plus menšia kabelka, preto sa pýtam na fóre lebo som nešla takto. 🙂

hipuska
4. feb 2024

@mimka1402 ja nechám, že sa chce dakto stresovať s vecami vo vankúši😀

deedol
4. feb 2024

@hipuska to reserved seat vies navolit aj neskor o krok alebo o dva

mimka1402
4. feb 2024

@hipuska Ja to vnímam dosť podobne ono to šlo o to z som chcela si vziať vankúš normalny.😀 lebo ma vkuse boli krk.😀 tak iba kvôli tomu mi to napadlo že teda 2v1😀

ibrunova
4. feb 2024

@mimka1402 a keby si vzala vankúš, neplatila by si za ďalšiu batožinu?

ibrunova
4. feb 2024

Jedna známa si kúpila prázdnu tašku v Duty free a napchala do nej kabelku a prešla tak.

hipuska
4. feb 2024

@deedol ja tomu asi nechápem. V tej Basic letenky, si viem vybrať miesto.na sedenie? A aký je potom rozdiel v letenke 1 a letenke 3? Lebo, pri 2, 3 píše reserved seat a pri 1 nie.

deedol
4. feb 2024

@hipuska skusim to rozpisat 🙂
bud si vyberies 1) a potom v dalsich krokoch zaklikavas, ci chces este navyse batozinu (napr. len pre jedneho z ludi, co cestuju), vyberas, ci chces priority, miesta atd.,

alebo si vyberies 2) a mas pre kazdeho priority, miesto aj 1 batozinu do lietadla navyse pri vsetkych cestach tam aj spat.

alebo si vyberies 3) a mas tam vsetko, co je tam opisane (velke kufre atd.)

hipuska
4. feb 2024

@deedol aha, už chápem. Vdaka