Ako ušetriť na letenkách a ubytovaní?
Ahojte. Vcera sme s muzom len tak spontanne pozerali letenky do Londyna pre nas 4. Pozerali sme Pelikan a potom a konkretnu letecku spolocnost. Z letenky ktorej cena vyzerala lakavo (240€ pre 4 aj s poplatkami) sme sa po zaklikani batoziny (maly kufrik nad hlavu) dostali zrazu na cenu 420€.Naposledy som letela na jar 2022, ale batozina prirucna (okrem kabelky ci ruksaka ) bola v cene. Aaaaaa....Pozrieme booking a najlacnejsie ubytovanie s priemernym hodnotenim bez ranajok 10km od centra - 660€/3noci. Asi som zaspala dobu aj vplyv inflacie ale to ozaj metropola na 3dni znamena minut 1100 € a to sme nejedli, nepili, nevozili sa, nekupili vstupenky ani magnetku😅
Ako teda Vy cestujete cenovo vyhodne, ked aj cela rodina?Dakujem za tipy.
@blondiee83 úprimne, len blb si vezme ako príručnú batožinu, ktorá má jasne dané rozmery už pri kúpe letenky, kufor s kolieskami.
@blondiee83 ja som trpla, lebo fakt vystuzeny chrbat ale mi to tam voslo, a tuším je aj 3 cm vacsi. No ale keď som potom prišla na letisko a videla co ľudia nosia 😅 napr vo viedni len 1x kontrolovali , v dubline vždy a našla s avzdy veľa ľudí, ktprym sa ta batozina nezmestila
My sme boli takto pred rokom, 5, na 5 dni. Vsetko spolu nas vyslo 2000€. Aj s magnetkami 💪🏻💪🏻💪🏻
My sme boli v maji na 5 dni, vyslo nas to so vsetkym do 450/os a este som si hovorila, aka fajn cena 🙂
Ako.to.je pri tých basic letenkách? Tiež som pozerala a teda, tam si.neviem navodiť sedadlo? Chcem ísť s 2 deťmi a babkou. To v realite znamená ze sedíme každý inde? Akože dospelý pochopím ale 8 rocne dieta?
Ženy a tip s vankusikom. Teda v obliečke na vankus oblečenie, ste niekto skúšali?
@mimka1402 skusalo to vela ludi (hovorim z pracovnej skusenosti) a priamo letecke spolocnosti uz proti tomu zasahuju… takze dovolene to nie je a ak to nenatlaci osoba do sizera, alebo nema priority, je to za poplatok… teraz nic osobne, ale radim “nestrapnovat sa” tymto… chapem ze ludia spekuluju, chcu usetrit ako sa da, ale …
Jedna známa si kúpila prázdnu tašku v Duty free a napchala do nej kabelku a prešla tak.
@hipuska skusim to rozpisat 🙂
bud si vyberies 1) a potom v dalsich krokoch zaklikavas, ci chces este navyse batozinu (napr. len pre jedneho z ludi, co cestuju), vyberas, ci chces priority, miesta atd.,
alebo si vyberies 2) a mas pre kazdeho priority, miesto aj 1 batozinu do lietadla navyse pri vsetkych cestach tam aj spat.
alebo si vyberies 3) a mas tam vsetko, co je tam opisane (velke kufre atd.)

@lusyyy36 ci kvoli 1 cm - to neviem, ale kvoli 2 urcite. Kopec ludi v cestovatelskych skupinach pisalo, ze im nepresli kufre kvoli kolieskam - presne tie boli totiz "navyse" v povolenom rozmere, vytrcali. Ale slo o pevne batoziny, nie ruksak, ktory narves do sizeru aj keby neviem co bolo.