Ako začať cestovať po Európe, keď som single?
Ahojte, mam 40 a nikdy som nebola na dovolenke v zahraničí, ak nerátam výlety zo školy alebo pracovné cesty, to som bola. Ale teda mala som partnera, ktorý nebol na to a sama som nemala odvahu. Teraz som single a stále nemám odvahu ísť sama a nemám ani kamarátky. Ale rada by som to zmenila a začala cestovať aspoň po Európe, pozerám že letenky sú lacné, ako nájsť odvahu? Alebo mi viete dať nejaké tipy ako na to? Ako je to s ubytovaním? Hľadáte na mieste? Alebo vopred? Zaujímajú ma výlety aj na otočku 1 den alebo kľudne 2-4 dni. Mám si nájsť kamarátov čisto na cestovanie? Ja som trulko, sama fakt nepôjdem 😁
@anonym_autor tak bud nieco chcem alebo nechcem a vsetko ostatne su vyhovorky. Chces vidiet nejake konkretne mesto? Tak chod. Na zaciatok si vyber nieco mensie, nie az tak turisticke. Vyhla by som sa velkym metropolam ako londyn, pariz, rim, barcelona - je tam co vidiet, ale je tam toho az prilis vela, vsade vela ludi, trosku chaos, to moze byt demotivujuce na zaciatok.
Vyber si destinaciu, kup letenku, najdi ubytko - booking alebo airbnb, urcite vopred, nie az na mieste, to je fakt pre dobrodruhov. Pozri na nete co sa tam oplati vidiet, zazit, kde sa najest - inspiracie najdes na nete, napr instagram, tiktok, alebo daj do googlu “what to do in xxx in 3 days”. Nastuduj si najjednoduchsiu cestu z letiska k ubytovaniu, nezabudni na cestovne poistenie, ak ides mimo eu tak pozor na roaming.
@anonym_autor kľudne hľadaj skupinové dovolenky ,nirmalne aj cestovky ponúkajú
na facebooku je velka skupina, vola sa "ŽENY CESTUJÍCÍ PO SVĚTĚ SAMY" , link https://www.facebook.com/groups/461907381314832 , možes tam nabrat vela inšpiracie , motivacie aj tipov 🙂
začni jednodňovými zájazdami cez cestovky, pri viacdňových počítaj s doplatkom za jednolôžkovú izbu, nájdeš to v cene zájazdu. Tiež si doplácam ak cestujem sám. Pri cestovaní individuálne treba príprave venovať veľa času, letenky kupovať v predstihu, zabookovať ubytovanie, zistiť transfery z letiska a na letisko, miestnu dopravu, trasu prehliadok, otváracie hodiny múzeí a pamiatok, možnosti stravovania, spoje do okolitých miest, k pamiatkam mimo miesta ubytovania a podobne. Pracoval som v cestovnom ruchu, toto všetko som pripravoval, viem si to všetko zabezpečiť, ale na poznávací zájazd - okruh idem radšej cez cestovku.
@anonym_autor odkial si tiezby som sla len samej sa mi nechce
Ak pôjdeš individuálne musíš počítať aj s nepredvídanými okolnosťami, ktoré budeš riešiť sama, lietadlo nemusí pristáť kde malo, stalo sa mi dva razy, že sme pristáli v inom meste, lebo letisko neprijímalo lety a potom presun busmi, štrajk zamestnancov verejnej dopravy, stalo sa mi tri krát, taxíky boli nezohnateľné, pád stromov na trať a odstavené vlaky, stalo sa mi jeden krát...treba byť na všetko pripravený.
najprv by som šla cez cestovku alebo na svk na nejaký hromadný pobyt - a po pár skúsenostiach sa odvážiš aj po vlastnej osi… držím palce
@anonym_autor Začnite s cestovkami.To je na začiatok ideál. Aj spoznáte nových ľudí, možno aj nových priateľov a poznávačky takto v skupinách sú fajn.O všetko sa postarajú a vy sa oťukáte.NAOZAJ odporúčam aj sama.Vzdy sa dá pripojiť (aj samostatne neskôr) a spoznáte svet. Možno si nájdete aj dobrodruha a do budúcna kamarátku/kamaráta a budete spoznávať svet už sami. My sme začali tak neskôr sami.A bola som aj sama na poznávačke (keďže nikto vtedy nemohol) a úplne mi vyhovovalo konečne nič naplánovať a postarali sa o všetko iný. Žiadne čakačky,hľadanie parkovania, planovanie každého detailu. Spoznala som kopec ľudí a bola veľká sranda.
Tak pojdes sama alebo nie? Na zaciatok by som si urobila jednodňový vylet (ak to mas blizko a nebola si - Viedeň, budapest, krakov, hocico) a potom skusila viac dni.
@anonym_autor úplne ti stačí vybrať si zájazd napríklad s CK DAKA. Ja mam síce rodinu, manžela, deti, ale veľa krát som bola aj sama na zájazde. Či jednodňovej, viac dennom, autobusom, letecky...nikdy nebol problém. Na zájazdoch sa určite s niekým spojíš...a ešte majú výhodu, ze si vieš cez ich inzerát nájsť paráda na izbu. Teda pokiaľ nechceš byť sama na izbe. Ale za ten luxus byť sama sa dosť prepláca ako poplatok za jednopostelovú izbu. Keď sme leteli do Dubaja, tak to bolo 360 euro a to je už celkom dosť. Tak som si radšej nasla spolubývajúcu a tieto peniaze som radšej dala na plávanie s delfínmi v Atlantise. A ešte som aj ušetrila.😅 tak isto ešte je CK Prima travel. Teraz sme boli napríklad s CK BUBO b Nórsku. Ale to je už zase trošku iná kategória CK....
@anonym_autor úplne ti stačí vybrať si zájazd napríklad s CK DAKA. Ja mam síce rodinu, manžela, deti, ale veľa krát som bola aj sama na zájazde. Či jednodňovej, viac dennom, autobusom, letecky...nikdy nebol problém. Na zájazdoch sa určite s niekým spojíš...a ešte majú výhodu, ze si vieš cez ich inzerát nájsť paráda na izbu. Teda pokiaľ nechceš byť sama na izbe. Ale za ten luxus byť sama sa dosť prepláca ako poplatok za jednopostelovú izbu. Keď sme leteli do Dubaja, tak to bolo 360 euro a to je už celkom dosť. Tak som si radšej nasla spolubývajúcu a tieto peniaze som radšej dala na plávanie s delfínmi v Atlantise. A ešte som aj ušetrila.😅 tak isto ešte je CK Prima travel. Teraz sme boli napríklad s CK BUBO b Nórsku. Ale to je už zase trošku iná kategória CK....
@elenajezova parťáka na izbu....oprava...
@anonym_autor odporúčam ti ck turancar
Ja prosím o tipy kde ste boli z ck turancar, primatravel, sama by som šla
Ja som bola s Dakou v Dubaji, na Santorini ...napríklad. autobusmi už veľa krát. Budapešť, Salzburg, vyhliadka 5 prstov, Hallstatt, Popluškin zámok, Drážďany, Orlie hniezdo, Königsee, soľné bane viaceré...no je toho veľa na výber.

@anonym_autor su aj poznavacie zajazdy, my sme tak sli busom do Norska. tam sama nebudes.