icon

Ako zariadiť apartmán, aby bol príťažlivý pre rodiny s deťmi?

viktoriaandrascik
18. aug 2025

Ahojte,
zariaďujem apartmán ktorý budem prenajímať cez booking a chcela by som prilákať hlavne rodiny s deťmi. Zaujíma ma aké vybavenie by Vás prilákala že si poviete tento apartmán to má tak poďme radšej tam. Predpokladám že detská stolička k jedálenskému stolu je základ. Asi aj detská postieľka? Alebo si na cesty nosíte nejakú cestovnú? A čo hračky a vybavenie kuchyne?
Ja deti nemám tak som v tomto smere neskúsená. Mamičky poraďte 🙂

bolarazjedna
18. aug 2025

Okrem vyššie spomenutých, ja by som ocenila chrániče do elektr. zásuviek, môjho malého to vždy veľmi lákalo, takže ja som pre istotu všade nosila so sebou také chrániče.
Okrem toho pri zariaďovaní by som dala na bezpečnosť - napr telka nie volne položená na stôl, lebo to môžu zvaliť na seba....žiadne vázy na stole, stojany, lampy a vešiaky stojacie, kvetináče na zemi.... Všetko je riziko úrazu, dieťa to môže na seba zvaliť, celotelove visiace zrkadlo to isté.... Podložka proti šmýkaniu do vane je fajn.. Väčší smetny kôš (niekedy mávajú také najmenšie na wecku, že sa tam zmestia 2 plienky, a nič iné.

blunka
18. aug 2025

Ja mám deti 5 a 6 ročné. Kupujem ubytko skoro 100 % cez booking.
Ako prvé je u mňa storno zdarma, moje deti sú bohuziaĺ velmi často choré a aj ja od nich potom. Takže ponuky bez moznosti storna zdarma ja osobne vyfiltrujem a ani nevidím.
Zo zbytku vyhodím tie čo majú storno zdarma ale len veĺa dní pred príchodom, to je akoby ani to storno nebolo. Bohužiaĺ časté choroby su to čo casto pri malých deťoch je. Potom dám zoradiť podla hodnotení. A idem pozerať na mape kde to je. Jedným okom kukám aj na cenu. MOZNOSŤ PARKOVANIA. A pozerám na vyťah ak je to vyššie nemám chuť tahať po schodoch spiace deti z auta a vyletu aj s vecami. Casovo check in/out.
Až po tomto všetkom mi zostane úzky výber a idem na vybavenie 😄. To nie je úplne podstatné.
Tam vyhadzujem ubytká s poschodovými posteĺami pre deti. A vyhadzujem ak nie je normalny kuchynsky stol s klasickymi 4 stoličkami. Moji skolkari nebudu jesť v kuchyni na barovom pulte (je to naozaj casté a nepichopitelné pre 4 osoby dať iba barový pult).

dm1
18. aug 2025

Okrem uz spomenutého napr spoločenské hry. My vždy oceníme ak je tam napr aj pingpongovy stôl, šípky... a podobne už pre väčšie deti

ankare
18. aug 2025

@viktoriaandrascik detský kútik v apartmáne s hračkami. A vonku ihrisko - hojdačky, pieskovisko, trampolina, preliezacky,... Bazén.

deedol
18. aug 2025

Okrem vyssie uvedeneho 100% cistota (hlavne dlazky), dobra cena a ziadne serepeticky, co by dieta mohlo pokazit. A vonkajsie zaluzie alebo zatemnovacie zavesy.

anonym_5a87dc
18. aug 2025
@dm1

Okrem uz spomenutého napr spoločenské hry. My vždy oceníme ak je tam napr aj pingpongovy stôl, šípky... a podobne už pre väčšie deti

@dm1 presne tak, všetci tu píšu, akoby mal byť ten byt prispôsobený len pre jedno bábätko, ale veľa rodín má určite nejakeho škôlkára/školáka k tomu. A potom také obrovské veci ako vanička zaberajú celej rodine miesto.
Za mňa:
1. Self check in: kľúčik v zámku na kód (po niekoľko hodinovej ceste sa ešte s niekym dohadovať na presný čas,

anonym_5a87dc
18. aug 2025
@blunka

Ja mám deti 5 a 6 ročné. Kupujem ubytko skoro 100 % cez booking.
Ako prvé je u mňa storno zdarma, moje deti sú bohuziaĺ velmi často choré a aj ja od nich potom. Takže ponuky bez moznosti storna zdarma ja osobne vyfiltrujem a ani nevidím.
Zo zbytku vyhodím tie čo majú storno zdarma ale len veĺa dní pred príchodom, to je akoby ani to storno nebolo. Bohužiaĺ časté choroby su to čo casto pri malých deťoch je. Potom dám zoradiť podla hodnotení. A idem pozerať na mape kde to je. Jedným okom kukám aj na cenu. MOZNOSŤ PARKOVANIA. A pozerám na vyťah ak je to vyššie nemám chuť tahať po schodoch spiace deti z auta a vyletu aj s vecami. Casovo check in/out.
Až po tomto všetkom mi zostane úzky výber a idem na vybavenie 😄. To nie je úplne podstatné.
Tam vyhadzujem ubytká s poschodovými posteĺami pre deti. A vyhadzujem ak nie je normalny kuchynsky stol s klasickymi 4 stoličkami. Moji skolkari nebudu jesť v kuchyni na barovom pulte (je to naozaj casté a nepichopitelné pre 4 osoby dať iba barový pult).

@anonym_5a87dc
2. Žiadne poschodové postele, ako píše @blunka
Najprv sa hodinu hádajú, kto bude hore, tesne pred spaním sa zrazu každý bojí spať tam po tme. Takže po vysvetľovaní a nervách rezignujeme a jeden z nás je v manželskej posteli s oboma deťmi a druhý dole v tej poschodovej.

jasminet
18. aug 2025

Uz mame velke deti, ale detsky kutik, maly stolik so stolickami na kreslenie, mini kniznica s detskymi knizkami, ak bol bazén na ubytovani, tak detsky zupan je super, stolicka na 100%, postielka fajn, ale nosili sme si vlastnu, detský riad... A pukance a dzusiky na privitanie pre deti vzdy urobili velku radosť. 😉 A mna skrabka na zemiaky najviac. 😂

petamich
18. aug 2025

Pre niekoho mozno blbost ale ja som neskutocne prestastna ak su na okne zatemnovacie zavesy, ze nevstane s prvym vtacikom 😂

A inak pre nas je obrovske plus ak je tam nejaky mini detsky kutik. Ked len kuchynka, stolicka, stolik....jasne okolie je dolezitejsie ale aj tak.

zuzanapjat
18. aug 2025

možno ešte by bola fajn zábrana na posteľ... Napr. ja nemám rada, keď sme v apartmánoch, že 5-6 ročný ktorý je už na postieľku veľký, spí v posteli v novom prostredí bez zábrany. Napr. je posteľ inak otočená ako doma a stále sa bojím, že v noci z nej spadne, tak ho v noci chodím kontrolovať a x krát som ho musela napraviť. Ani v jednom apartmáne však nebola i zábrana na posteľ. Pritom sa dajú dokúpiť rôzne a dajú sa v pohode z postele dať dole...

zuzanapjat
18. aug 2025

Inak nás vždy potešilo keď bola v apartmáne spoločenská hra, alebo karty.

zuzanapjat
18. aug 2025

Naposledy v AT v apartmáne ma veľmi milo prekvapilo, že som v kuchyni v šuplíku mala i lekárničku (takú tú malú cyklistickú) a dezinfekčný sprej na rany.

sense
18. aug 2025

Zatemnivacie závesy, a zástrčky ktoré netreba hľadať za nábytkom. A čistota , žiadne plesne v kúpeľni....veľký problém veľa ubytovaní, síce čisto ale vidno pleseň v sprchovacím kúte v rohoch,lebo hĺbkovo nie je dobre očistené, má nedostatočné vetranie alebo nekvalitná praca

maminkadeticiek
18. aug 2025

Ocenila by som okrem typickych veci co tu boli vymenovane jednoduchy moderny nadcaaovy dizajna.Smotanova a svetle drevo.Idealne bez ostrych hran nabitku,detska stolicka,detsky stolcek k umyvadlu,postel pre vacsie dieta s bezpecnostnym bocnym ramom aspon do polky postele,detska vanicka,riad speci pre deti...

olivierko229
18. aug 2025

@viktoriaandrascik ja som nedavno hladala ubytovanie v BA a zaujal ma apartman dekrovany na styl Harryho Pottera. Bohuzial obsadeny, hned by som ho brala

nekonecna_katastrofa
18. aug 2025

Pre mňa je dôležité, keď je ten apartmán zariadený pre prítomnosť detí. Čiže žiadne nebezpečné regále, sklenený stôl, veľké zrkadlá zavesené na stene, televízor stojaci na komode atď. Ak sú schody, tak aj zábrana na ne. Žiadne vázičky a dekorácie, na ktoré treba dávať pozor. Skôr jednoduchšie a bezpečne.

dixitka
18. aug 2025

Bola som raz ubytovaná v baby friendly apartmáne, ktorý predčil moje očakávania - bola tam detská stolička (plus detský riad a silikónový podbradník), postieľka, detská osuška, hracia deka, vanička, detské mydlo, prebaľovacia podložka (taká tá penová umývateľná), knižky, pár hračiek a navyše bola na nábytku ochrana rohov, detské poistky v zástrčkách aj na skrinkách. Snáď som nič nezabudla :D bolo to super. Redukcia na wc, prípadne nočník a stupienok k umývadlu sú tiež veľmi užitočné. A ponorný mixér v kuchynke 🙂 A ak by boli k dispozícii zábrany na posteľ (pre deti spiace s rodičom, myslela by som, že som v raji :D

ksebejka
18. aug 2025

@viktoriaandrascik my sme v našom airbnb mali detsku rozkladaciu postieľku aj s matracom, zabranu na postel pre staršie dieťa, nočník, redukciu, stupienok, stoličku na kŕmenie, zatemnovacie závesy, hračky, riad pre deti, mikrovlnku a ponorný mixér, vaničku pre bábätko, vybavenie na plaz - hracky, slnečník, detský surf. Keď niekam cestujeme s detmi, pozerám najmä tie závesy, aby mi zaspali, ale potešia aj hracky, zábrana, postieľka. 🙂

adrianasmolko
18. aug 2025

@viktoriaandrascik
redukcie na wc, zabrany na postel(ak je dieta uz velke do postielky ale male na velku postel)
proticikacie plachty na postel(to je plus pre teba nehody sa stavaju) inak neviem nic mi uz nenapada

maryetta
18. aug 2025

Mne este napadlo(sice som doma nemala) prebalovaci pult. Mnohe maminy to ocenia.
A moznost zapozicat si video pestunku. Neraz sa mi stalo ze som zabudla.
Inac rolety alebo zavesy skutocne super ak su. A hlavne aj ked su plne funkcne.

emka530
18. aug 2025

Dievčatá a žienky.. to je síce všetko pekne, čo tu vypisujete, a chápem ako matka malych deti že praktické veci sa vždy zídu.. ale natíska sa otázka, čo všetko tam aj ostane pre druhých ľudí 😀 v žiadnom prípade by som v apartmáne ktory sa prenajíma nenechala nič cenné, žiadne video pestúnky, drahé spoločenské hry, spotrebiče atď
By ste sa čudovali koľko veci dostane nohy, ako ľudia zaobchádzajú s majetkom ktorý nie je ich.. česť výnimkám, ale ľudia sú rôzni.. na začiatku som zariadovala apartmán tak aby ľuďom nič nechýbalo ale postupom času sa učím na vlastných chybách 😀 myslím že ho máme plne vybaveny, ale zas odtiaľ potiaľ.. všetko čo tam mám je akoby pre mňa, veď my tam fungujeme ako doma.. o to viac človeka zamrzí keď niečo zmizne alebo tam nájde úplný výbuch, alebo niečo zničené 🥴

bolarazjedna
18. aug 2025
@emka530

Dievčatá a žienky.. to je síce všetko pekne, čo tu vypisujete, a chápem ako matka malych deti že praktické veci sa vždy zídu.. ale natíska sa otázka, čo všetko tam aj ostane pre druhých ľudí 😀 v žiadnom prípade by som v apartmáne ktory sa prenajíma nenechala nič cenné, žiadne video pestúnky, drahé spoločenské hry, spotrebiče atď
By ste sa čudovali koľko veci dostane nohy, ako ľudia zaobchádzajú s majetkom ktorý nie je ich.. česť výnimkám, ale ľudia sú rôzni.. na začiatku som zariadovala apartmán tak aby ľuďom nič nechýbalo ale postupom času sa učím na vlastných chybách 😀 myslím že ho máme plne vybaveny, ale zas odtiaľ potiaľ.. všetko čo tam mám je akoby pre mňa, veď my tam fungujeme ako doma.. o to viac človeka zamrzí keď niečo zmizne alebo tam nájde úplný výbuch, alebo niečo zničené 🥴

@emka530 myslím si, že autorka nemusí všetko kupovať nové, napr zrovna tie spoločenské hry určite nájde aj zachované a zadarmo v bazarikich alebo za symbolickú cenu. Pestúnka mi príde zbytočne, keď viem nastaviť hovor cez soc.siete na 2 telefóny.
Ja viem, že ľudia sú vselijakí.... My aj moji známy keď sme niečo nechtiac poškodili, vždy sne to vopred hlásili a pýtali sa, či zaplatíme škodu (rozbitá šálka, dávkovač na mydlo, atď).... Na druhej strane, pri deťoch určite treba rátať s tyn, že tie veci, nábytok sa opotrebujú skôr.

ika02
18. aug 2025

Ahoj, je problém sa hocikde ubytovať so psíkom (najmä väčším). Keby som ja mala penzión, aspoň 1-2 izby by boli také, kde by som umožnila pobyt s mačkou alebo psom. Prispôsobila by som dlážku (bez koberca), nábytok, dala plastový pelieštek s dekou....
Myslím, že veľa ľudí je obmedzená práve zákazom pobytu so zvieratkom.

zuzanapjat
19. aug 2025
@bolarazjedna

@emka530 myslím si, že autorka nemusí všetko kupovať nové, napr zrovna tie spoločenské hry určite nájde aj zachované a zadarmo v bazarikich alebo za symbolickú cenu. Pestúnka mi príde zbytočne, keď viem nastaviť hovor cez soc.siete na 2 telefóny.
Ja viem, že ľudia sú vselijakí.... My aj moji známy keď sme niečo nechtiac poškodili, vždy sne to vopred hlásili a pýtali sa, či zaplatíme škodu (rozbitá šálka, dávkovač na mydlo, atď).... Na druhej strane, pri deťoch určite treba rátať s tyn, že tie veci, nábytok sa opotrebujú skôr.

@bolarazjedna stane sa občas aj nešťastne. V deň odchodu manžel išiel ustlať posteľ a ako natriasal perinu, tak rozbil sklenené tienidlo na lampu, ktorá visela nad posteľou. Šiel to oznámiť a ubytovateľ sa zasmial, že má tie tienidlá naskladnené do plusu, lebo nie sme prví. Nuž to je taká vec, keď sa pri zariaďovaní nemyslí na nejaké detaily čo sa týka zariadenia. A pri snahe mať baby friendly apartmán tu dobre podotkli ženy, že čo najmenej zbytočných dekorácií a sklenených komponentov...

emka530
19. aug 2025
@zuzanapjat

@bolarazjedna stane sa občas aj nešťastne. V deň odchodu manžel išiel ustlať posteľ a ako natriasal perinu, tak rozbil sklenené tienidlo na lampu, ktorá visela nad posteľou. Šiel to oznámiť a ubytovateľ sa zasmial, že má tie tienidlá naskladnené do plusu, lebo nie sme prví. Nuž to je taká vec, keď sa pri zariaďovaní nemyslí na nejaké detaily čo sa týka zariadenia. A pri snahe mať baby friendly apartmán tu dobre podotkli ženy, že čo najmenej zbytočných dekorácií a sklenených komponentov...

@zuzanapjat paradoxne, mám tam dve sady tanierov a za dva roky sa nerozbilo nič 😁 ale najlepšie sa zariaďuje tým kto už deti má, najlepšie vie čo áno a čo nie. U mňa žiadne sklenené lampičky, ale kovové pripevnené u steny, nie na nočnom stolíku napríklad

13072018
19. aug 2025

@viktoriaandrascik My stale co robime ako prve ked prideme na nejaky apartman presuvame postele a vymyslame rozne zabrany aby nam deti nespali z postele. Len raz sa nam stalo ze ubytovanie malo zabrany..
Dalsia dolezita vec- zatemnovacie zavesy - ocenia nielen deti ale aj dospely
Potom lampicka- nemam rada ked je len jedno centralne osvetlenie
Zasuvky - na nabijacku, detsky monitor a podobne

anonym_5a1dac
19. aug 2025

Pre mňa osobne je VEĽKÉ plus práčka, najmä pri dlhších pobytoch

anonym_42984a
20. aug 2025

Mám 3 deti, od najmenšieho po pubertiačku. Pri klasickom vybavení apartmánu je rýchlovarná kanvica, stolička na krmenie, postieľka, redukcia na WC už pomaly štandardom všade, ako sa píše aj vyššie. Pre mňa je okrem týchto vecí veľmi rozhodujúca klíma, zatienenie izieb (žalúzie alebo hrubé závesy neprepúšťajúce svetlo kvôli poobednému spánku najmenších a samozrejme ráno aj pre nás) a určite umývačka riadu a práčka so susičkou alebo obycajný sušiak. Samozrejme už s pripravenými kapsulami. My chodíme ale na dlhsie pobyty a pri malých deťoch je hneď vsetko špinavé, či už v horách alebo pri mori. Do kufra teda balím menej vecí a nemusim trepať velké kufre, keďže je náš dosť a este aj kočík máme 😝🫣.
Neviem, či som ti pomohla, ja som napísala naše kritériá na apartmán s deťmi. Ak toto nie je, hľadáme iný, ale v zahraničí (nemyslím teraz Chorvátsko, Taliansko, Balkán atd ) s tým problém nie je.

elzena2
20. aug 2025
@anonym_42984a

Mám 3 deti, od najmenšieho po pubertiačku. Pri klasickom vybavení apartmánu je rýchlovarná kanvica, stolička na krmenie, postieľka, redukcia na WC už pomaly štandardom všade, ako sa píše aj vyššie. Pre mňa je okrem týchto vecí veľmi rozhodujúca klíma, zatienenie izieb (žalúzie alebo hrubé závesy neprepúšťajúce svetlo kvôli poobednému spánku najmenších a samozrejme ráno aj pre nás) a určite umývačka riadu a práčka so susičkou alebo obycajný sušiak. Samozrejme už s pripravenými kapsulami. My chodíme ale na dlhsie pobyty a pri malých deťoch je hneď vsetko špinavé, či už v horách alebo pri mori. Do kufra teda balím menej vecí a nemusim trepať velké kufre, keďže je náš dosť a este aj kočík máme 😝🫣.
Neviem, či som ti pomohla, ja som napísala naše kritériá na apartmán s deťmi. Ak toto nie je, hľadáme iný, ale v zahraničí (nemyslím teraz Chorvátsko, Taliansko, Balkán atd ) s tým problém nie je.

@anonym_42984a tie kapsule, presne! Napíšu, že je práčka, umyvacka, kavovar, ale aby si ich mohla 4-5 dni používať, musíš si najprv ist kupit veľké balenia kapsul/praskov. A tiež dosť wc papiera, niekde dajú 1 rolku.

anonym_a1f60a
20. aug 2025
@anonym_42984a

@anonym_42984a ano umyvacka, pracka, sušička je top a najlepšie po 2 týždňoch a pri 5 ľuďoch prísť domov s čistými opratymi vecami je na nezaplatenie, hlavne ak clovek ide hned na druhy den na rannu do prace 🙏😅