icon

Aký máte názor na sólo cestovanie?

9. dec 2024

Ahojte, aky mate nazor na solo cestovanie? Isli by ste na nejaky predlzeny vikend prec aj same? Ja mam velku chut niekam vypadnut, laka ma portugalsko, len nemam s kym. Este nikdy som takto nebola sama. Nie je to divne? Asi sa bojim, ze mi bude luto, ze som tam sama..

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

nie je to divné, ľúto mi to občasne bolo ale moja rada - vychutnaj si to 😎 ja mám krásne spomienky

madeincssr
9. dec 2024

Vsetko ma svoje pre a proti. Sama si robis program ako chces, nikomu sa neprisposobujes, mozes sa niekde pomotkat, polebedit si na prijemnom mieste dlhsie, vynechat co ta nezaujima. Ale jasne, mat s kym pekne zazitky zdielat znasobuje aj tvoj zazitok. Nemas si s kym pokecat, dat kavu ci drink.
Ziadnu kamosku nezlanaris? A spytat sa tu, ci by sa niektora MKcka z tvojho regionu nepridala?

mamamasama
9. dec 2024

Vždy som cestovala sama, nikdy neľutovala.

zuzanaete
9. dec 2024

Sama mam precestovanu Europu a Aziu. A bolo to super. Aj teraz by som kludne isla. V Azii som cestovala sice sama, ale nudza o spolocnost vobec nebola. Dokonca som sa dostala na par dni do stavu, ze som potrebovala byt i a sama so sebou a nerozpravat sa s ostatnymi cestovatelmi. 😀 Svet je plny ludi, co cestuju sami. Kazde cestovanie ma svoje plusy a minusy.

muchotrafka298
9. dec 2024

Za mna je to super. Ma to jedno zasadne ALE. Musis vediet byt sama, lebo nie kazdy to dokaze. Prvy solotrip su vyber niekde pobliz bydliska, resp. v dobrej dostupnosti domov. Ak by si to nezvladala, vies sa vratit. Co pri leteckom vylete nie je uplne najjednoduchsie (nemusis zohnat let a podobne). Tiez to nie je lacne, lebo pri hotelovom ubytku platis o dost viac pri 1-postelovke ako ked ste v izbe 2 osoby a rozratate byvanie. Tiez aj AirBnB apartman platis sama. Ka som bola aj s kamaratkami a dopadlo to zle. Idem radsej sama ako s niekym nepreverenym a s cudzim neznamym clovekom by som nesla ani na pobyt na Slovensku.

melanta
10. dec 2024

Bola som tak viac krát, dokonca aj v Indii na ajúrvedskom pobyte, pri mori na týždeň som tak bola viac krát a na 2-3 noci na wellnesse ani nepočítam. Ale ako píše muchotravka, musíš vedieť byť aj sama. Mne nerobilo problém týždeň ležať, čítať knižky, učiť sa, baviť sa s cudzími som vôbec nepotrebovala.

janulka1802
10. dec 2024

Jedna nevýhoda je nejaký náhly zdravotný problém. Bola som teraz na poznávačke s kamoškou a bavili sme sa so sprievodkyňou o rôznych situáciách, tak vravela, že sa stalo, že mladá žena dostala mŕtvicu a že to veru bolo vážne, stresujúce pre všetkých.

11brano11
Odpoveď bola odstránená