Plánujete letný výlet do Albánska? Získajte rady!
Ahojte zvažujeme toto leto riad trip po Albánsku. Tí čo ste boli mate nejaké rady? Co sa týka stravy, úbytka, bezpečnosti? Ako je to s cestami a šoférovaním? A v neposlednom rade dá sa kúpiť klasická zmrzlina do kornútku ak tak v akej kvalite? Boli sme na čiernej hore a zmzka bola ozaj hnusná a to nie som žiadny fajsmeker ale to sa fakt nedalo preto zvažujem ci si vziať do auta aj zmrzlinovac je dosť veľký zaberie kopec miesta v kufri preto sa pýtam. Dakujem
@ivik4 ktorý hotel ste boli prosím?
@darkarinka Hotel Grand Blue Fafa
Chceli by sme sa pozdĺž pobrežia dostať až do ksamil a spat to dat cez hory preto sa pýtam na kvalitu ciest a miestnych vodičov dakujem
U nás zas naopak, veľmi slabá dovolenka. Ja som to tu už raz asi písala, ale Albánsko nič moc. Akože nebolo to vyslovene nič zlé, pre niekoho to môže byť ok, no ja som už rozmaznaná inými destináciami. Zmrzlina obyčajná.
Cesty zo Skoder do Theth boli uplne nove 2 roky dozadu takze tam absolutne bez problemov
Segra bola s muzom vlani 2 tyzdne autom a precestovali velmi vela z Albanska, boli stale inde, ale chodili najma do hor na turistiku, pamiatky, more len okrajovo. Boli nadseni, ale oni su taki blazni, co nemaju problem spat pod sirakom. Celkovo to hodnotili ako chudoba a bordel. Ja som bola v 2016 a otrasne sluzby, more bolo ale krasne na juhu. Odvtedy chodim na overene miesta, najma Grecko, takze kazdy ma ine nazory, ja uz by som sa tam nevratila.
Mne v Albansku chutilo, aj sa mi tam pacilo. Pobrezie az tak nie, ale unesena som bola z mesta Berat. A co sa mi najviac ratalo, boli ludia. Ja som tam bola sama, nemala som partaka na cestovanie a prislo mi to, ze clovek je tam sam len vtedy, ked chce. Vsade sa dalo hned zoznamit.
Popri pobreží čistá cigancina bordel ...od Ksanilu dole raj perfektne služby a lacno. Neskutočné more oproti 20 km ostrov Korfu dá sa ísť trajektom. My sme išli lietadlom do hlavného mesta tam sme si prenajali auto a rovno dole ksamil... Za mňa super lacná dovolenka. Pozri videá YouTube
My sme boli minulý rok auto. Išli sme cez Maďarsko, Srbsko, Macedónsko-Ochrid sme prespali. Cez hory do Albanska. Bycali sme v Sarande. Potom sme tripli Korfu na dva dni a nazad do Albanska smer Drač jednu noc. Potom domov cez Čiernu Horu a Chorvátsko. Išli sme cez hory a prioritne sme boli pri mori. Cesty sú vo veľmi dobrom stave aj keď nemajú veľa diaľnic. More krásne v Sarande a Ksamile. Ale inak Albánsko veľké sklamanie.Druhykrat urcite nepôjdeme. Nie je dôvod. Draho a plaze platené. V Draci voda neočarí. Existujú krajšie miesta za prijateľnú hodnotu.

Albansko zatial nasa najlepsia dovolenka ale mali sme najlepsi hotel na promenade, zvysne hotely netusim. Co sa zmrzky tyka ,synovi chutila, ja som si dala sem tam nanuk