Angína a let za 4dni
Zdravím, dcéra (17) dostala veľmi silnú angínu, dnes(streda) bola u lekára, dal jej 1000mg ATB. Má vysokú teplotu... Lieky bude užívať min.7dní. V pondelok letíme na dovču, mám obavy, či sa dovtedy dá dokopy, aby zvládla let, či sa jej ešte nezhorší stav aj po tom lete. Tam bude niekde v tieni oddychovať... Má niekto takúto skúsenosť?
V pondelok uz bude mat 6 den atb, to by mohla byt v pohode. Ja ked mam anginu a atb, tak sa po druhej, max tretej davke atb citim uz v pohode. Zalezi ako rychlo jej zaberu atb.
Už jej bude lepšie a nenakazi nikoho už druhý deň po brati ATB už nieje naklazliva...otázne je či to nedostanete celá rodina 👀pokiaľ nie..držím palce
.už bude ten deň oka 🙂
@whatever1 leteli sme minulý rok do Thajska a mala som tiež ATB pozitívny výter ...dva dni po ATB už bol vyterpod hranicou čo znamenalo ústup choroby a teda aj to že už som naklazliva nebola...no ale tersz keď tak nad tým uvažujem ..neviem či to všetkým zaberá rovnako rýchlo 🤐v každom prípade 6 deň ak sú správne lieky bude už fit
@lubik87 ako si prišla na to že 2dni po antibiotikách nie je nakazliva?
@katarinamarkova z mojej čarovnej gule 👌
no zalezi aj aky dlhy let a aky program vas caka. tiez co ma chytene. najhorsie na let su dutiny..... akoze silna nadcha moze byt horsia v lietadle jak najhorsia nolest hrdla. ak je to klasicka choroba ze 4.-5.ty den sa citi lepsie a letite za pokojom nie dlhy let tak icte. ak je to na 10dni horucok bolesti vsetkeho cyklotrip v malajzii tak nechodte
Len pozor na ORL ochorenia a lietanie, zavisi v akom stave ma usi a dutiny, ja som tak letela zo sluzobky a poslednych 20 minut letu, cele klesanie az do pristatia, som myslela, ze si urvem hlavu od bolesti, mala som pocit, ze krvacam z usi (nastastie len pocit) a potom som dva dni poriadne nepocula. Hnusna bolest, neprajem nikomu 😞
@fazula1 ako dieťa som dostala angínu pred cestou do Bulharska. Na dovolenke som ešte 3 dni brala ATB. Všetko bolo ok, pri mori som sa lepšie cítila,aj som si užila dovolenku,len som sa musela vyhybat priamemu slnku. Ešte máte čas,tak verím že ju dáte dokopy 🙂držím palce.
@lubik87 kúp si novú máš ju pokazenú. To ako dlho je infekčná závisí od druhu choroby a vôbec nie od toho ako dlho berie človek sa antibiotiká!
@katarinamarkova Ahoj, potvrdzujem to, čo napísala @lubik87. Mávam angínu pomerne často a zhodou okolností aj teraz som PN s angínou a viacero lekárov nezávislé od seba mi povedali, že infekčný pre okolie je človek max 24-48 hodín od začatia uzivania ATB liečby. Bavíme sa o bakteriálnych chorobách, to je asi jasne. Pri vírusových neviem ako dlho trvá infekcnost, keďže na tie ATB nezaberajú a aká je účinnosť antivirotik neviem.
@katarinamarkova keby si čítala tak by si vedela novú mi netreba ešte je dobrá :P
Mala dat doktorka sunamed, za tri dni by bola ok
Záleží v akom stave je imunita🙂zbytočne tu niektoré tvrdia takú hlúposť že po nasadení ATB po 48hodinách už nie je človek infekčný.....Sú ATB ktoré zaberú až po 3dňoch užívania, rovnako môže byť človek na nasadené ATB rezistentný a nezaberú mu vôbec.....

No tazko to ked mate kupeny let ale s atb by sa nemalo chodit vobec na slnko a nehovoriac ze v lietadlie moze nakazit inych ludi..