Apartmánová vila v Lignane alebo Bibione pre 2 rodiny s deťmi

janula17
9. feb 2015

Ahojte, v snahe uniknut zimnej depke sme zacali planovat letnu dovolenku este s jednou rodinkou s mensimi detmi. Hladam referencie na konkretne apartmanove domy, kde ste boli spokojni, blizko k plazi ale zaroven v pesej vzdialenosti k centru diania - deti uz su bez kocikov, ale nohy este kratke 🙂 Malo by to mat zahradku alebo spolocnu terasu, kde mozeme vecer spolocne posediet ked uz deti budu spat... Dakujem za vsetky prispevky 🙂

summerlili
9. feb 2015

4x sme boli v Lignane, cez tú istú agentúru sme mali prenajaté apartmány, vždy v malom apartmánovom dome (max 4-5 apartmánov), vždy na prízemí.

Agentúra: http://www.agenziateghil.it/en/

Keď potrebujete 2 apartmány, môžem odporučiť toto:
http://www.agenziateghil.it/en/appartamenti/sch...
2 apartmány dole, len sa rýchlo rezervujú. Boli sme veľmi spokojní.

Boli sme aj tu, dokonca 2x: http://www.agenziateghil.it/en/appartamenti/sch...
aj tu sú 2 apartmány dole, priamo pri mori, len deti by nemali kde veľmi behať po okolí, je tam málo priestoru.

A boli sme aj tu - prvý raz v Lignane:
http://www.agenziateghil.it/en/appartamenti/sch...
tu sú 3 apartmány len dole. Je to ale trošku menšie.

Určite by ale nebol problém napísať priamo do cestovky mail a napísať svoje požiadavky (blízko pláže, blízko pešej zóny, na prízemí 2 apartmány, spoločná záhradka) a určite niečo ponúknu. Je teraz ešte taký čas, že by mohli mať toho dosť voľného.

dollynkaa
9. feb 2015

@summerlili ahoj to sa ako prenajima bo nechapem jak to tam maju tie ceny.

janula17
autor
9. feb 2015

@summerlili dakujem, perfektne si to sem dala, idem postudovat, pripade sa ta este popytam ak mozem 🙂

maznacik007
9. feb 2015

@dollynkaa sak to je normalne cena na 7 dni predpokladam od soboty do soboty za cely apartman ....

my chodíme priamo do Bibione ale do bytiku ale fakt kusocek od plaze ... a zaroven kusok od pesej zony ... so vsetkymi atrakciami...

chodíme cez taliansku agenturu http://www.agenziamc.com/cz/

uz mame na leto objednany bytik

dollynkaa
9. feb 2015

@maznacik007 aha to je cena za tyzden.no sak blondina co ti poviem;))) a cestujete tam autom?ako dlho?co vyjde taky byt tam?

janula17
autor
9. feb 2015

@summerlili prosim ta, ktora ulica je ta hlavna promenada - Viale Venezia?

envy9
9. feb 2015

ak sa možem spýtať v Bibione myslíte hl.promenádu ?

janula17
autor
9. feb 2015

@envy9 nie, v Lignane som myslela...

summerlili
9. feb 2015

Objednávali sme vždy priamo cez agentúru - anglicky, nemecky, ako sa dá 🙂 .
Cena, ktorú majú na nete, je za týždeň od soboty do soboty. Čo viem, tak je to v Taliansku väčšinou na týždeň od So do So.
Tiež sme mali podmienku pri 2 deťoch kúsok od pláže, skôr rušnejšiu štvrť (takže nie Pineta ani Riviera, ale vždy Sabbiadoro) tak 50 m, ale napr. ten prvý apartmán je cca 200 m (čo spočíva v prejdení cez pešiu zónu).
Išli sme vždy autom, prvý rok na týždeň, potom už len na 2 týždne.
A hlavná promenáda - pešia v Lignane Sabbiadoro sa volá Viale Centrale - pokračuje ako Viale Venezia - Via Tolmezzo a končí ako Via Udine.
Prikladám link na Sabbiadoro: http://www.agenziateghil.it/en/lignano-sabbiado...

summerlili
9. feb 2015

Hneď by som išla. Len už moja druhá polovička chcela zažič niečo iné, tak sme to prestriedali Sicíliou a tento rok pevninové Grécko.

envy9
9. feb 2015

aha ... tam to nepoznam :( ak môžem poradiť tak Lido di Jesolo je z nich najlepšie a je tam velikansky a nadherny Aquapark 🙂

summerlili
9. feb 2015

Neviem, ktoré stredisko je veľké a ktoré menšie 🙂 .
My sme boli vždy len v Lignane. Pre deti úplne skvelé. Okrem mora a pláží, veľmi veľa pre deti, parky, Aquapark, Guliverlandia (zábavný park hneď na začiatku Lignana s návštevou na celý deň), prekrásna ZOO. Vždy maximálna spokojnosť.

janula17
autor
9. feb 2015

@summerlili a co sa tyka lehatok ako to je? musis si vzdy dokupit este lehatka so slnecnikom k tymto apartmanom vsak? a upratovat nakoniec ste si museli sami?
My sme boli pred dvoma rokmi v Bibione s detmi, super bolo,teraz by sme chceli Lignano vyskusat. Isli sme cez cesku agenturu a tam boli slnecnik s lehatkami v cene, no upratovat sme museli sami resp. ja 😠

summerlili
9. feb 2015

Kľúče od apartmánu sme dostali až po kompletnom uprataní a vždy bolo úplne čisto. Na konci sme upratali, ale nebolo to do úplného glancu. Nikdy sme neplatili žiadne vložné, ktoré by nám vrátili po odovzdaní kľúčov a skontrolovaní apartmánu (i keď nevylučujem, že niektoré agentúry to tak majú). Raz sme odchádzali tak, že bola siesta, atkže sme kľúče len hodili do schránky pri agentúre. Posielajú mi každý rok pohľadnicu k Vianociam a Veľkej noci, tak hádam nebol s našim záverečným upratovaním problém 😉.

Lehátka a slnečník k tomu nie je. Keď chceš, dokúpiš podľa schopností, možností, počasia. My sme nekupovali nikdy. Vždy sme sa s dekami (alebo čímkoľvek iným, okrem stanov) rozložili pred reťaze (oddeľujú tú časť voľnej pláže od slnečníkovej) a NIKDY s tým nebol problém. Robí to tak kopec ľudí a je to všeobecne akceptované, len si nemôžeš doniesť vlastný mini stan ani slnečník.
Viem, že niektoré agentúry majú v cene aj lehátka so slnečníkom, ale vždy skôr v tých radoch ďalej, čo nám nevyhovovalo a drahé peniaze za prvé rady sme odmietli platiť.

My sme každý rok mali v Lignane priateľov, ktorí bývali blízko nás a našli sme si vždy ráno / doobedu miesto na pláži kde sme sa spolu rozložili. Okrem toho naše hyperaktívne deti odmietali byť pod slnečníkov a vždy boli vo vode. Behať od slnečníkov za nimi do vody sa nám nechcelo. Takto sme ich mali rovno pred sebou. Stavali si hrady z piesku a pod. rovno pod nosom.

Takisto to bolo výhodou, že sme chodili na výlety, aquapark, ZOO, Guliverlandia (za 2 týždne sme museli vymyslieť aj niečo iné), takže sme zbytočne neplatili za niečo čo sme nepoužívali.

sorciera24
9. feb 2015

aj my chodime do Lignana...uz 3krat sme tam so synom boli....podla man najlepsie stredisko pre deti.....vela atrakcii, too, cista plytka plaz s modrou vlajkou,...nov ela toho....a vzdy si vyberame ubytko cez www.lignano.it ...azdas si svoje kriteria a ono ti najde vhodne....najlepsia ponuka je okolo marca/aprila...pokukaj

janula17
autor
9. feb 2015

@sorciera24 ked mne ta stranka stale hadze chybu, ked zadam vyhladavanie, aj vam to tak robi? ci este je skoro hladat? ked pises ze aj marec/april....

janula17
autor
9. feb 2015

@sorciera24 a vies mi dat nejake tipy na ubytko kde ste boli spokojni?

sorciera24
9. feb 2015

@janula17 aj mne hadze chybu...asi maju nejaku chybu, lebo uz to islo, len bolo malo ubytiek, ked som pozerala v januari....ale isto to pojde....
takze ti hodim potom, najviac v apartmanoch, ale ty chces vilu....aj tu bolo dobre: http://www.lignano.com/qualizza/english/villa_q...
a odporucam agnziu abitare a marinablu:
http://www.marinablu.it/
http://www.abitarelignano.it/

janula17
autor
9. feb 2015

@sorciera24 super, dakujem ti....
ta vila qualizza vyzera dobre, len nie je to daleko od plaze??

sorciera24
9. feb 2015

@janula17 cca 300m....takze trosku je

summerlili
10. feb 2015

Neviem ako teraz, ale keď som pozerala predtým ubytko v Lignane, dala sa dať aj vzdialenosť od mora. Buď som dávala prvú kategóriu (do 50 m) alebo max druhú (50-200 m).
Pokiaľ si pozrieš mapu Lignana Sabbiadoro (pridala som hore), ubytko úplne vpravo v cípe nie je veľmi vhodné. Ďalej od mora, užšia pláž, menej atrakcií pre deti, ďalej od pešej zóny kde to žije, menej obchodíkov, reštík a blízkosť prístavu (viac komárov). Zase na druhú stranu je o niečo lacnejšie a domy majú aj nejaký kúsok okolo seba na behanie pre deti. Veľmi záleží od toho aké máte predstavy a čo chcete.
Vo všeobecnosti, čím ďalej od mora (min 200 m a viac), tým viac priestoru okolo apartmánu. Ale za ulicou Via Latisana na sever by som už s 2 malými deťmi nešla. Je to hlavná ulica s premávkou autami a prechádzať tade s nimi a naloženými vecami - nič moc.

janula17
autor
10. feb 2015

@summerlili perfektne 🙂, presne tieto informacie som potrebovala, aby som si mohla ubytko vybrat. Lebo je toho v ponuke vela, ale ked clovek nevie tak 300m od mora moze byt aj kusok aj vela....
Vcera som pri tom presedela do noci, takze virtualne sa tam uz uplne perfektne vyznám 😀 Ako hovoris tak okolo pristavu v tom cipe som nasla viaceero peknych aj dostupnych vil, v linii pri plazi trochu nizsie su viacej rezidencie s bytmi a hotely. Mala som predstavu nejakej stvorposchodovej vilky obohnanu plotom, nejake stromy, aby sme to mali na plaz s detmi na skok a aby tam zas nebolo podvecer uplne mrtvo, ze musime daleko slapat vecer do restiky.... Nasla som ich viacej, no vsetko uz bolo dalej od mora. Tak si budeme musiet aj s tou druhou rodinkou vyjasnit, ze co preferuju - ci radsej rezidencia priamo pri mori (stretneme sa vecer vonku aj s detmi v restike a potom uz kazdy sam na svojom apartmane alebo vilka dalej od mora kde sa decka budu hrat v zahrade a my posedime....

janula17
autor
10. feb 2015

@summerlili praveze na tej ich stranke sa teraz neda nastavit ani vzdialenost, celkovo maju nejaku chybu, alebo prerabaju stranku a pridavaju nove ponuky 😉

summerlili
10. feb 2015

Zrejme prerábajú stránku, ale podľa mňa už väčšina serióznych agentúr má vonku svoje ponuky.
Mne sa napr. páči toto:
http://www.agenziateghil.it/en/preventivo/sched...

Len tá cena 😒 . Je to priamo na promenáde, vonku plocha, všade blízko, pláž cez mini cestičku, vnútri 7 apartmánov rôznej veľkosti.
Možno inokedy v inom živote 🙂 .

Okrem toho keď sa s tou rodinkou dohodnete čo je pre vás priorita a čo nie, ľahšie nájdete ponuku, ktorú hľadáte. Aj keď as napr. priamo obrátite na agentúru so svojimi požiadavkami, ľahšie Vám ponúknu čo vyhovuje obom.
My sme prvý raz išli na blink - v prvom príspevku posledná vila a keď sme tam boli, s malou sme chodili v kočíku po Lignane keď spala (mala 9 mesiacov a nechcela spať na pláži) a pozerala okolo čo sa mi páči a kde chcem bývať nabudúce. Vedeli sme, že sa tam vrátime aj na budúci rok. 🙂

janula17
autor
12. feb 2015

jupii, lignano.it opat funguje 😉

janula17
autor
12. feb 2015

@summerlili prosim ta a co ta krajna oblast od Sabbiadora, tam je to ake? Pineda

janula17
autor
12. feb 2015

@envy9 a vy kde ste boli v tom Lide di Jesolo? Napis mi nieco, ake to tam je....
nejako sa nevieme rozhodnut, chceli sme vilku ale priamo v Lignane su uz dost daleko od mora, no niekde na kraji letoviska zas nechcem byt lebo co vecer, chce to promenadu 🙂

envy9
13. feb 2015

my sme boli kúsok od pláže bývali sme síce v hotely ale viem, že je tam kopec apartmánov určite aj viliek 🙂 Jesolo je obrovské letovisko najvačšie tam na severe Talianska 🙂 ja nedopustím na nich 🙂 je tam velký lunapark, delfinárium, Aquapark proste vela pre detičky ... bývali sme ako je piazza Aurora alebo piazza Mazzini a tam je dooosť rušno lebo tam te aj tá promenáda 🙂 pláž je tam dlhá myslím 13 km a v podstate súbežne je dlhá aj promenáda 🙂 mrknite niekde na webe 🙂

summerlili
13. feb 2015

Pineta a Riviera sú ďalšie dve časti Lignana. Tretie je Sabbiadoro.
Obe prvé sú skôr tichšie, viac miesta, užšia pláž, menej obchodíkov, reštík, menej vecičiek a aktivít pre menšie deti. ALE, zase niekomu viac vyhovuje taký kľud. Nám nie.
Na tejto mape: http://www.agenziateghil.it/en/lignano-sabbiado...
si to posuň doľava a budeš vidieť ako to tam vyzerá.
Keď posunieš mapu ešte ďalej doľava, budeš vidieť ako vyzerá Bibione, v podstate si môžeš pozrieť celé pobrežie a zväčšiť mapu.
K Lido di Jesolo len moja maličká poznámočka (ktorá nechce nikoho a nič dehonestovať). Je to brutálne veľké, väčšie ako Lignano, ktoré je menšie (ale zase väčšie ako napr. Caorle), ale je v ňom úplne všetko. Keď sme sa pýtali v agentúre, cez ktorú sme boli 4x v Lignane, vysvetľovali nám rozdiel asi tak, že Jesolo je králikáreň s veľkou plochou. Do Lignana chodí menej SR a ČR občanov a skôr je také (oni to nazývali) vznešenejšie. A to vidíš aj na tých butikoch na pešej zóne (ale nájdu as aj všelijakí číňania so svojimi obchodíkmi a pod.).
V Lignane máš klasicky Lunapark (obrovský) Strabilio
aquapark: http://www.aquasplash.it/ ,
detské zábavné parky skôr pre menších: http://www.lignanosabbiadoro.it/it/strutture/19... , http://www.parcojunior.it/ ,
ZOO: http://www.parcozoopuntaverde.it/index.php
a nami každý rok navštevovaná Gullieverlandia: http://www.gulliverlandia.it/ .
A samozrejme hneď na začiatku veľký LIDL (úplne rovnaký ako u nás 🙂)), ale niektoré potraviny iné).

ernuska296
16. feb 2015

ahojte maminy proooosiiim vas o tipy na ubytka pre dve rodiny s dvoma samostatnymi apartmany aby sme malu spolocnu terasku zahradu...boze mam pocit ze taketo ubytko neexistuje v normalnej cene za 10dni!!!!