icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

bg2014
6. aug 2017

@p1981eta a predstav si ze som isiel a presne z devy do oradei ale nie cez arad ale da sa ist este jednou a tou som isiel pred 4 rokmi opravovali tam kazdu dedinu a semafor na kazdom niekde aj pol kilometri, ale ty si pisala ze lepsia na devu ako na cluj tak teraz nerozumiem preco tu pises oradea deva ked to zrazu uprednostnujes

p1981eta
6. aug 2017

@bg2014 ano je lepsia cesta cez Arad ako na Cluj . ja som len napisala nazor k tym kopcom co si pisal .Treba vyskusat a potom zhodnotit kazdemu nieco ine vyhovuje .Pred nami isiel tou cestou znami a tiez vravel ze lepsia cesta tak sme skusili aj my .

doly7
7. aug 2017

@antoniab Poviem pravdu,ze ani neviem tam kde roky bol uz nieje bolo to pri Nikovi.Neviem kam ho presunuli.Rumunsko je krasne,ale v horach a ked nie zakruty tak ani hory neskusaj.Prijemny pobyt uzite si to.Cesta domov fajn az na dialnicu za Budapestou 30 km kolona a prietrz mracien zdrzanie 3 hod.Rakusaci kontrolovali migrantov tak sme dorazili az dnes nadranom inak cesty bez zdrzania.Varna je super.Kazdy rok tam cosi nove najdem preto buduci rok na tyzden Varna a tyzden Obzor.

doly7
7. aug 2017

Cesta cez transalpinu je sice pomala,ale krasna.Obcas useky cisto na jednotke.Trvalo nam to asi 5 hodin,ale buduci rok ideme znova.Aj transfagaras je uzasny,ale alpina je prazdnejsia a krasne cesty.Vrchol 2100 m .Uzasne ovcie udene syry 40 lei kg asi 4 druhy.Ako zazitok odporucam.

antoniab
7. aug 2017

@doly7 našli sme v hoteli kirsten park aj krátku cestičku na pláž aj do centra volením tempom cca do 10 minut taze úplne v pohode okolie a uličky sú síce neupravené ale na odpadky a smrad sme este nenatrafili .... inak sme prekvapení ze sme došli na 1,5 nádrže 65e cca to sme tankovali za 47 plnú v maďarsku a bulharsku za 37e este nám ostalo ...
krásne foto pripomína mi to škocko tiez tam boli takéto úžasne cesty ako rekreačná cesta určite super ako cesta na dovolenku pre nás nevhodná ked zo zadu počuť kedy tam uz budeme 😅
dnes vecer zlaté piesky tak sa tešíme dúfam ze tiez nesklamú 😍

mino124
7. aug 2017

Cez HU je kade najlepsie ist? z KE na Miskolc a Debrecen? Dialnicne znamky ste kupovali v HU,RO,BG za EURA? Alebo ste menili predtym?

lubo5
7. aug 2017

@mino124 dialničné HU a RO som kupoval cez net a BG buď na hranici za € alebo na OMV Charodejka kartou. z KE Milhosť, Miskolc, Debrecin a potom Bors

antoniab
7. aug 2017

@mino124 HU RO cez net a potvrdenie treba mat pri sebe ... BG na benzinke vsetko sme platili kartou menili sme len BG aj to len preto ze sme ubytko hneď doplácali a teraz uz len vyberáme z bankomatu tu je lepší kurz 😉a áno miskolc debrecen ...

doly7
7. aug 2017

@antoniab Kristel Park je vlastne na rohu tak ,ze od mesta za nim do lava na plaz,ja som myslel,ze idete rovno na plaz od Vas a to usti skoro na zaciatok nudistickej smerom na Albenu.Je to taka nezazivna cesta su tam take betonove koryta nejakeho potoka.Toto a a aj ine veci ma po 20 rokoch v Kraneve donutili zmenit posobisko.

mino124
7. aug 2017

Super! 🙂 Ďakujem Vám za ochotu a príspevky. Napíšem ako sme došli a čo bolo po ceste pre aktualizáciu 🙂 Príjemné leto zatiaľ prajem.

antoniab
7. aug 2017

@doly7 blbo som to napísala v kirsten park sme našli bankomat a na pláž chodíme tam sko píšeš popri ice black aréne .... 😉 zlate piesky ma neočarili myslela som ze tam bude niečo pre deti to v kraneve je vecer toho viac kolotoče skalacie hrady a tak ale nakúpiť sa tam da isto fajne este zájdeme kedze som dnes zaváhala 😅

doly7
7. aug 2017

@antoniab Asi si tam isla kvoli detom a nie kvoli nakupom.Boli ste pri eifelovke?

doly7
7. aug 2017

@antoniab Ale ked pises,ze zlate piesky nie a v kraneve je toho viac tak normalne mam pocit,ze nemyslime na to iste.Lebo ked v Kraneve je to lepsie tak nemyslime na tie iste Zlate piesky.V kraneve skapal pes okrem tych trampolin.Ale opat len moje hodnotenie.

rockodendronus
8. aug 2017

Zaujimalo by ma ci tu niekto z Vas vie porovnat BG s Greckom, v Bg sa nam moc nepacilo, bola zima, potom zas velke vlny, riase, spatna strava atd. Dakujem

antoniab
8. aug 2017

@doly7 áno a eifelovku ruské kolo a co bolo za ruským kolom neviem tam sme uz nešli deti boli uz unavene sak bolo uz 23.00 hodín chceli sme ísť na koleso ale bolo veľká rada na lístky tak ze pôjdeme inokedy ... nenakupovali sme pôjdeme pozriet varnu a tu morskú záhradu odporučili mi to a najlepšie sa nakupuje ked uz odchádzame ...

doly7
8. aug 2017

@rockodendronus Pozri naco porovnavat.Ako som vycitil bulharsko Ti nesadlo tak treba ist tam kde si bol spokojny a hlavne tam kde je zarucene pekne pocasie,male vlny a more bez rias.Ja som napr. spokojny a preto neporovnavam.Mal som krasne pocasie okrem jedneho dna,vlny aj male j velke a riasy som sice zazil tento rok len raz pri navsteve Kraneva ,ale beriem to tak ,ze patria k moru ako mrkva do zahrady.Myslim ,ze tymto som Ti odpovedal a zaroven vysvetlil,ze su tu ludia co BG preferuju a asi Grecko nepoznaju.Tento rok som ukoncil 21 sezonu ,ale ked ma chyti Grecko urcite to dam do fora auto greckom 2016.😎

doly7
8. aug 2017

@antoniab Varna je super tam snad nieco podla Vasho gusta najdes.V primorskej xahrade su tiez kolotoce a detske hrisko je tam cast aj zdarma aj platena.Vcera mi pisal kamarat co je mpmentalne vo Varne aj s detmi a su spokojny.Skus ved uvidis.

lubo5
8. aug 2017

@marekmajka ubytovany sme pri hoteli SUNY BAY na byte

mino124
8. aug 2017

Čo vravíte na tento variant cesty? Diaľničné známky pre HU, RO je úplne jednoduché kúpiť cez internet. Ak by mal niekto nejaké otázky píšte.

mino124
8. aug 2017

Aj keď som sa na to pozrel lepšie a kvalitou ciest mi lepšie vychádza KE – Kechnec ( E71) – Miskolc (3) – Debrecín ( M35) – Oradea ( E79 – E60) – A3 autostrada Transilvania – Sebes ( A1) – Sibiu ( E81) – Pitesti ( E81) – Bucuresti obchvat na Ruse č. ciest 5 a E 85 – Razgrad ( E70) – A2 – Varna – Burgas ( A5 – E87) - Primorsko.

doly7
8. aug 2017

@mino124 Tak to si objavil ameriku.Cez net sa kupuju uz roky a ta cesta je myslim vhodna.Tazko sa vyjadrit ved si sa rozhodol tak pokracuj .

simone263337
10. aug 2017

Skus si dat trasu oradea ,timisoara,vidin,sofia,burgaj je trochu dlhsia ale casovo kratsia lebo ides po dialnici viac

pakadaj84
10. aug 2017

Zdravim. Tak uz sme doma. Cesta do Bg bola veeeelmi dlha, na Madarsko Srbskych hraniciach sme cakali 6,5 hodin stali sme v 6km kolone. No hrozne. Dovolenka super. Cesta domov uz bola lepsia na hraniciach srbsko madarsko sme čakali 20 minut a to iba preto ze maďari kazdemu kotrolovali kufor.

tinule
10. aug 2017

@pakadaj84 pls kedy ste odchadzali do BG? Datum aj cas...

kabujko
10. aug 2017

Pakadaj84 a ktorý deň v týždni ste išli?

tinule
10. aug 2017

No my sa chystame tiez ale dali sme si cestu tak aby nebol vikend ani tam ani spat, neviem ci to pomoze...

rockodendronus
10. aug 2017

@pakadaj84 treba sa predbehnut cez parkovisko alebo popredbiehat cez odstavny pruh ako predbiehaju turci

tritata
10. aug 2017

@tinule my sme sli do bg vo stvrtok a vracali sme sa v pondelok a aj tak sme čakali dlho

tinule
10. aug 2017

@tritata tak si ma nepotesila😒

fender0001
11. aug 2017

Jednoznacne najlepsie ist cez rumunsko,radsej pojdem pomalsie ale pojdem a pozriem si aj krajinu a nie dialnicu a k tomu na hranici nikdy nevies co ta caka! Tiez som raz siel cez srbsko a 4,5 hodinove cakanie ma zabilo.