Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Chceme ísť 20.8 z TT do Pomoria, chodíme už niekoľko rokov cez Srbsko, tento rok sa obávam utečencov a tiež návalu Turkov na hranici, má niekto aktuálne skúsenosti? Ďakujem
@ma77 . Ďakujem za info, si zlatá 🙂
Tak dnes sme sa vrátili z Prímorska a musím sa podeliť s našou tohtoročnou skúsenosťou na Srbsko - Maďarských hraniciach. Ľudia my sme si tam dnes odstáli 7 hodín a 43 minút. Upchaté hranice boli už 4km na diaľnici pred hranicami. Jednoducho hrôza, to čo sme videli a zažili. Čisté psycho...... Nevie mi niekto povedať, či to je teraz takto bežné, alebo sme vystihli nejaké "sťahovanie" turkov späť do Európy??
@andrejka10 neviem čo sa to deje my chodime cez RO mm by ani nešiel cez srbsko kvoli tomu na hranici čo pišeš ale brat šiel minuli tyžden cez srbsko a stali 5HODIN na hranici sami turci na autach s nemeckou špz ale hovoria že kvoli migrantom madari robia tak kontroly 😲
@ma77 , ďakujem za info. Aj teraz boli samí turci a autá mali na nemeckých značkách. Vyzerá, že to takto trvá už dlhšie, keďže aj minulý týždeň sa dlho čakalo na hraniciach. Myslela som, či náhodou len my sme natrafili na toľko vracajúcich sa turkov. Plánovali by sme dovolenku určite v inom čase. Teraz už neviem...... A to ich správanie, no, mala som čo vysvetľovať mojim deťom.... Ach joj....a toľké hodiny bez toaliet.....
@andrejka10 tak to si neviem predstavit my sme stali 2hodiny ked sme šli domov na moste ruse čo opravuju a ma šlo porazit na tej horučave 😠 a ako ste nakoniec dopadli s ubytkom ? našli ste inač toho roku bolo primorko preplnene ked sme boli pred 4rokmi bolo menej ludi asi na druhy rok porozmyšlam o kludnejšiom stredisku to nebolo nič pre mna 😉 hluk kopec ludi v meste v reštikach ale tak sami čech slovak pripadala som si ako doma 🙂
@ma77 , naozaj to čakanie na hraniciach pre nás bolo traumatizujúce. Vravela som, že už nikdy nepôjdeme autom do Bulharska 😀 😀 Ale teraz, keď sme si doma oddýchli, tak uvažujem, že by sme teda ešte skúsili, ale cez Rumunsko... určite to bude výzva. 😉
Ubytko? Jáj, tak to bola ďalšia story 🙂 Tak ako píšeš, Prímorsko bolo tohto roku preplnené, čiže bol problém nájsť ubytko na blind. Hľadali sme 4 hodiny. Už zúfalí sme vošli do obchodu s alkoholom, lebo im visela tabuľka, že voľné izby a tam unudená predavačka, na nás pozerá, že čo ju otravujeme.... ale mali sme obrovské šťastie. Akurát tam nakupoval poliak a videl nás zúfalcov, tak nás zastavil, že či hľadáme ubytovanie, že on má kamaráta a patria mu nejaké ubytovacie zariadenia v Prímorsku. Tak mu zavolal, do 5 minút bol pri nás na skútri a do ďalších 10 minút sme mali apartmán. 😀 Ešte aj cenu sme zjednávali. 🙂 No pomohol nám s ubytkom Poliak, to by som nikdy nečakala.... úžasný človek, nikdy som ho nevidela, úplné cudzí človek a len tak, nezištne nám pomohol. Inak naozaj tohto roku tam bol sám slovák a čech, sem tam poliak. Ako keby sme ani päty zo Slovenska nevytiahli..... 😀
Ahojte.Dovolenka super.Kazdemu odporucam Obzor.Rumuni maju nove useky dialnic.Z Budapesti priamo na Arad je dialnica ale nieje este v gps.Potom statne cesty su v dobrom stave .Mi sme to tohto roku zvladli naspet za 17,5 hodiny a to som feldu nesetril a isla somnou aj octqvia.Most v Ruse opravuju je tam semafor.Inac v pohode.
Nezabudni buduci rok opat naplanovat stretko u Zlatej rybky aj s poznavacim znamenim tento rok Ti to vyslo super.Este ze sem mozes dat mudrosti zo skrz.Dufam,ze Tvoja neznicitelna felda ktoru nesetris to zvladne do Obzoru aj nabuduce.Je na Teba spolahnutie.
no ako to vyzerá tento rok cestovatelia feldiniek a spol? Každý rok sledujem vaše komenty a naberám odvahu isť na aute do Bulharska a tento rok to snád bude, už len budem sledovať ako sa to bude vyvíjať 😀
@sopro potvrdzjujem čo napísal 🙂 my máme golf 4 to je naša Barbora :D my sme s troma deťmi išli domov /KE/ 16,5 hod. .....
Boli sme koncom augusta a konečne som sa aj ja okúpala do sýtosti more bolo super teplé....predtým sme chodili v júni a na mňa bolo more ešte studené...samozrejme že deckám vôbec nevadilo 😀 😀
Tak,ze si sa rozhodla ist cez srbsko?S tym skusenost nemam chodim cez Rumunsko.Ale ked ides s detmi asi je vhodne prespat.
@mita30 Nuz my sme dvaja a striedame sa,ale nespi ani jeden vzdy venuje pozornost tomu kto soferuje.Je to sice dost narocne,ale da sa to takto zvladnut na jeden raz.Poznam soferov co tahaju celu cestu a sami tak to uz je fakt dost.Ak Vam nevadi par hodin naviac urcite to je rozumne s oddychom.Das sprchu ,odreagujes sa a pokracujes dalej.Nedavno som kdesi nasie odporucanie na penzion pri bulharskych hraniciach ,riesil to sofer co ide cez srbsko a chcel prespat.Ak budes chciet mozem to pohladat,ten komu to odporucal si hned na druhy den rezervoval ubytko.
@doly7 my sme tiež dvaja šoferi, ale ja moc odvahu nemám, este tak po dialnici pojdem. A tolko nás nezabije, že si oddýchneme a na druhý den sme tam čerstvý. Hlavne noc je pre nás zabiják a to by sme išli určite na noc keby sme šli na rovno tam. Ja som to tu obzerala, ale nenašla som žiadne odporučanie. ☹ Už som haladala aj na bookingu ale to som ešte neobjednala. snad to bude stačit aj neskor. Ak sa ti bude chciet budem rada, ked mi to omrkneš. 😉
Tu to nebolo najdi si orbion.cz diskusia bulharsko a na tejto diskusii cesta autom niekedy minuly tyzden to tam bolo.Srbsko bulharske hranice niekde pred,alebo za prechodom bol penzion a dotycny ho mal odskusany ak to nanajdes pisni doma to pohladam a skopirujem v telefone sa mi to blbo robi.Co sa tyka cesty srbskom nemam ziadnu skusenost chodim len to rumunsko a cesta cez hory je uzasna,ale to az cestou spat cez transfargas tam chodime na noc a rumunsko vlastne nevidim.Cesty su fajn a v niektorych pripadoch hodnotim,ze este lepsie ako u nas.Madarsko cele po dialnici a uz aj ro je vela dialnicnych usekov.Najhorsie to je asi v ramci bulharska.Tento rok planujem vyrazit popoludni nie vecer na rumunskych hraniciach sme cca za 4 hod a tam niekde v noci dohonim znamych z ciec co prespavaju ,ale na divoko na parkovisku.Nejako sa mi nechce driemat na karimatke ,skor uz noc v penzione a cenovo su aj s ranajkami dostupne od 22 eur hore.Ale ak sa bude dat potiahnem v kuse tych 17 hod sa da zvladnut.mame to 1340 km.Ty mas asi problem aj kvoli malemu,ale aj tu sa najdu vynimky co idu s detmi nonstop.To z je od vlastneho uvazenia.Ked to nenajdes pisni ja Ti to poslem.
Ok dik idem hladat 😵
Ak Ta zaujima este nieco ohladne cesty a hlavne Bulharska mrkni aj na najih.cz otvor si forum bulharsko a tam najdes diskusii nepreberne mnozstvo.
@sopro ano v Obzore je super. My sme tam vlani kupili apartman, budme v nom koncom juna a zaciatkom jula, takze ostané dni je zatial volny. Ak by mal niekto zaujem, može sa mi ozvat mailom :
mamina42@azet.sk
krasne miesto pre rodiny hlavne s detmi:
https://www.google.sk/search?q=obzor+beach&biw=...
Chodim cez kamarata
ako decka sme tak jazdili uplne si to pamatam ako vcera.. teraz neviem ci by som sa dala na taku cestu :d

V noci zo soboty na nedeľu čakanie na hraniciach pri vstupe do Maďarska cca 3,5 hodiny, 95 % Turkov vracajúcich sa do Nemecka a Rakúska, inak všetko v pohode