Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Čiže je vyhodnejsie zmeniť vo Varne v zmenární kurzom 1,94 a zaplatiť ubytovanie v hotovosti?
Menila by som 900,- myslím, že keď pôjdem okolo tak sa mi to vyplatí aj tých cca 15,- e.
Vďaka za podporu a pomoc
Predsa mám ešte otázku, dúfam, že v tej zmenarni v MALLe nie sú žiadne poplatky
@doly7 mam volne 😊
ale teraz napisem iba o tom ze cesta do madarskych hranic bez problemu obed v restauracii v Mako vyborny, cas cesty k madarom od Byali celkom 10 hodin.manzel ide predpisovo obcas streda Eco a Sport rezim , vezie 4 osoby a psika plne nalozeny nakupmi bulharskeho jedla a kozmetiky pre vsetky babky a kamaradky.otazky k cesty mu.mozem predat a napisem viac potom
Neviete kde na slnecnom pobrezi sa da lacnejsie najest? Ci to vsade je tak draho? Spagety 9 leva, masite jedla 12-13, vacsi hamburger 11.
Pridavam popis cesty z Byali do Bratislavy nasej 19 ročnej dcery Lili odchod o 4 hod rano prichod o 20: 00 hod.Najhorsi usek cesty- Slovensko:
"Ahojte, tak sme na Slovensku a tu sú postrehy z cesty. Dunav most ráno okolo 6:30 bol bez problemov, bulharsko-rumunska hranica minimalne zdržanie. V Rumunsku sú krásne nové diaľnice, celé Rumunsko sme prešli za 7 hodín. Za pozornosť stojí kláštor Cozia v blizkosti Raminicu Valcea, kde sme si dali prestávku. Rumunsko-maďarská hranica už z ďaleka vyzerala zle, niekoľko kilometrové kolóny... doporučujeme prechádzať cez starú colnicu cez Nadlac. Ďalej sme sa výborne naobedovali v meste Makó. Odtiaľ pozor ak chcete ísť dialnicou na Szeged, musite sa dostať na cestu M43, nie iba 43 to je druhotriedna cesta. Zo Szegedu do Budapesti zase diaľnica E75, niekde je na tabuliach iba číslo cesty. Maďari asi vedia, ktorá cesta ide do Budapesti 😁 najväčšia zrada prišla 22 km od Bratislavy, keď sme dve hodiny stáli v nezmyselnej zápche... inak bolo všetko v poriadku 🙂 a všade majú lepšie cesty ako u nás. 🙂"
@lucann my sme boli na severnej strane, chutné menu bolo v carina beach, 8 leva obed, 8 leva vecera, len tam nebola možnosť výberu. Ale v tej cene polievka, hlavné jedlo aj múčnik. Výborne dochutené, čerstvé. Aj hned za tým bola taká reštika/ neviem ako sa volá/, mali tam obedové menu - viac jedál na výber, v pohode do 12 leva za komplet obed. Tiež čerstvé, chutné a veľmi rýchla obsluha. Bolo to úplne na konci promenády. / bývali sme na začiatku svetého vlasu, tak mi sme to mali kúsok z pláže/
Mám otázku ohľadom cesty cez Srbsko. Poprosila by som o ceny cigariet v Srbsku a prechod hraníc do Maďarska. Niekde tu bola taká otázka, nenasla som ju. Poprosím o osobnú skúsenosť
Ahojte.
V sobotu o 8:00 sme vyrážali z Pomoria na Slovensko do Dlhej nad Váhom. Išli sme cez Ruse , R. Valcea, Deva, Nadlac, Seged, Budapešť a Komárom. Na stopke v Bukurešti sme mali zdržanie cca pol hodiny. Išiel som 3 krát autom a prvý krát som tam zažil zdržanie. Ďalšie zdržanie bolo v R. Valcea cca 2,5 hodiny. Posúvali sme sa krokom. Cesta z Devy na Lugoj bola podla mňa otrasná. Potom už diaľnica až za Budapešť. Horor bol v Nadlacu. Nečakal som kolóny o polnoci, ale po príchode bola podla navigácie kolóna 1,6 km k hranici a tam sme stáli v 2 radoch asi 2,5 hodiny. Domov do SK sme prišli o 12:30. Viem išiel som okľukou ale musel som ísť do Dlhej nad Váhom. Čas cesty bol podla palubného počítača 23:45 - čas naštartovaného auta. Ak odpočítam čakačky tak tých 1760 km som urobil za 18:15 hod. Boli sme dvaja šoféri. Všetkým ktorí sú ešte v BG alebo sa tam ešte len chystajú prajem krásnu dovolenku a hlavne aby sa šťastne vrátili domov, lebo to je základ každej dovolenky vrátiť sa domov zdravý. Už teraz sa teším na dovolenku v roku 2019.
tak aj simone je už doma z Primorska. Bolo fajne ani raz nepršalo ..ale par krat sme zmokli zvnutra hahah. ako som slubil zmeral som cestu a primorsko s prestavko na večeru v Turdu Severin sme absolvovali ..start 12.00 hodina a pred domom sme boli o 04.50 hodine. Trasa Burgas,Sofia Vidin,Arad,Oradea,Miskolc,Košice, najhorši usek bol asi pred SK hranicou od Hidasnemethy. komplet cesta 16,5 hod ale bez dodrzania rychlosti
nejake fotky mam na facebooku ak niekoho zaujima.
ahojte,mam otazku,je tu niekto kto bol v bulharsku na uplne novom aute? idem kupit auto a chceme ist na nom buduci rok do bg,ale pocula som ,ze to nemozem ,lebo ony robia problemy ,lebo nema stk a emisie (ako nove auto)ze nema este nalepky. Ako to je naozaj? Dakujem 🙂
@janulik660 ja som bol na novom aute uz druhy rok a ziadne problemy. A k tomu som mal prasknute celne sklo co sa mi stalo den pred odjazdom. Nedalo sa uz nic robit tak som to riskol. Uplne v pohode. Isiel som cez Srbsko. Tam aj spat, dal som to vymenit po dovolenke cez poistenie.
@lucann ze vraj keby nas zastavili policajti tak vtedy je problem
Potom sa nesmies dat. Ak sa nedas nic nezaplatis. Su to len zdieraci ktory chcu vyuzit neznalost ludi. Ako mas mat nalepku ak ti ju nema kto dat. Blbost! Len sa nezlaknut.!
@simone263337 Preco si siel na sofiu ked cez Rumunsko? Nieje to obklukou? Chcem na buduci rok cez RO tak len preto ma to zaujima.
@janulik660 ja uz som vcera kupil nove,

Nevie mi niekto povedať, keď platím kartou, akým kurzom sa prepočítava platba? Mám Fio banku