icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

bg2014
30. jún 2019

@baumka staci pozriet vyslednu sumu pocet dni a porovnat z cestovkou a mas to,neviem cez aku cestovku chodis ale dlhsi zajazd ako 12 dni do turecka som ani nenasiel a tam su uz teda dobre palky ,samozrejme neberiem ziadny first ani last minute, toto co pises strava,zmrzlina,nápoje,,pivo,drinky , kava atd, okrem tych osusiek mam aj ja , dam si to kedy chcem a kolko chcem zaplatim len za to co si dam ,nechodim sa na dovcu ani ozierat ani prezierat,ale si doprajem,samozrejme je dobre pocuvat ze all in mas cely den lenze taka mala drobnost zaludok mas rovnaky stale ci mas all alebo si to kupis kedy mas pocit ze to chces a to do teba vojde ,videl som uz vela slovakov sa nechutne prezierat a ozierat len preto ze si to zaplatili podla mna preplatili v all in,samozrejme v turecku asi inu moznost ani nemas kedze je clovek v nejakom rezorte a do restik v meste sa nedostane,lenze v bg to tak nieje, vsetko je to o peniazoch, kto je kolko ochotny zaplatit a zaco,niekomu treba 4 hotel so "zlatymi kluckami" a s velkou jedalnou na ranajky spolu s prdami dalsich 100 ludi,niekomu maly cisty rodinny hotel a ludmi ktorymi sa tam stretava uz zopar rokov,kde si da clovek ranajky a fajnu kavu na priestrannom balkone, takze je to ako pises o prioritach hlavne nech mame dobru dovcu , este k tomu letu este poriadne nezacali dovolenky a uz je problem s lietadlom z grecka a to sa moze stat kedykolvek a kdekolvek v ktorej destinacii si,ano aj auto sa moze pokazit lenze ja tam s tym idem ale vsetci co idu lietadlom sa spoliehaju na cestovku a let. spolocnosti a potom takto dopadnu ako ty chudaci v grecku a to sa stava rok co rok a viac a viac a to nehovorim ze v poslednych rokoch tie lietadla padaju coraz viac

baumka
30. jún 2019

@bg2014 no myslela som si,že diskutujeme,ale vidím,že si to zobral zostra ako útok. Ja som myslela,že toto je diskusné fórum.
Tu nejde o to,čo všetko môžeš zjesť,ale že máš možnosť si vybrať to alebo to,že je to v cene. Obžiera sa možno ten,čo je 1x na takej dovolenke,po rokoch už vieš,čo chceš a dáš si to. Do Turecka môžeš ísť aj na viac dní ako 12,s našimi ck na 14 a s nemeckými na koľko chceš. A mýliš sa,aj v Tur. sú reštiky a bary,takže aj kto má AI a chce nejakú domácu stravu,tak si tam vybehne,nik nie je v rezorte zavretý a ješ kedy chceš a ak nechceš,tak neješ,nik ťa nenúti.
A my ideme tiež už druhý rok do jedného za najmenších hotelov v Tur,takže žiadne nechutnosti ako ty vypisuješ sa tam nekonajú v reštaurácii,neviem,čo ťa tak naštvalo. :/

Ja sa neznížim na tvoje nízke reči,chcela som len odpoveď na to,že čo vraj vieš o cene za BG a Tur,lebo to čítajú aj ľudia,ktorí si vyberajú dovolenku prvýkrát a chcú vedieť fakty, ale toho som sa nedočkala a tieto invektívy si si mohol odpustiť.
Ja by som mohla tiež písať,čo sa mi v BG nepáči, ver,že by som mala čo napísať, ale to neurobím,taká komunikácia nie je moja šálka kávy.

bg2014
30. jún 2019

@baumka neviem o akom utoku a nizkych reciach tu tocis z ostra si to zobrala asi TY pisem iba to co som videl a zazil, nic neslusneho som nepisal , ze TY si si to tak zobrala lebo prd je nechutnost, podla mna je to ludske a chcel som tym nieco povedat co si zjavne nepochopila,ale to je jedno, uz vidim toho kto si zaplati all in ze pojde do mesta zaplatit dalsie peniaze, ved preto si ho beru aby nemali dalsie vydavky, a zoberu zo sebou peniaze na nejake drobnosti,a asi nepozeras okolo seba lebo vacsina a stale nielen ked je 1x a to je jedno ci to je TUr, BG, GRE ktory maju all in sa preziera a oziera. a pardon za vyraz, a vies ja som iba ubohy rolnik tak nemam spravanie,a vychovu ,a iba tak na tomto fore bezducho chlacholim, dobru chut k all in obedu

baumka
30. jún 2019

@bg2014 ak si niečo nevidel,nezažil,tak nemôžeš tvrdiť 100%,že to tak nie je ( tým myslím,že niekto ide na jedlo aj von mimo rezortu),ja to tvrdím,lebo som to videla/zažila, niekto chce napr. podporiť malú domácu reštauráciu,kde sú milí domáci,ktorí dobre varia,alebo si smädný,tak ideš na drink do cukrárne,len tak,že má chuť. Aj o tom je dovolenka,nik nemusí utekať napiť sa len do svojho hotela. Ja napr. mám rada tie typické domáce trhy s ich ovocím a zeleninou a tak cestou si rada od nich kúpim napr. hrozno alebo varenú kukuricu a nevynechám to preto,že to mám v hoteli. Robím to preto,že sa mi chce. Však sme na dovolenke,to je od slova "dovoliť si." A to isté robíš určite aj ty v BG,takže si nemáme čo vyčítať.

Vidíš,zas končíš svoj príspevok divnými rečami, ironicky, spomínaš AI obed,ktorý som dnes mimochodom nemala, akoby si bol urazený alebo čo. Ja som svoj prvý príspevok v tejto skupine zakončila tým,že je dobré,že každý má svoje miestečko a spôsob dovolenkovania aký, chce,aby sme sa netlačili v jednej krajine, na jednej pláži. A myslím,že takto to chápeš aj ty, len si túto vetu prehliadol a hľadal v príspevku len to,čo ti pripadá zlé.
Nemusíš mi odpovedať, "ži a nechaj žiť".
P.S: ja som tiež obyčajný človek ako ty.

bg2014
30. jún 2019

@baumka no tak teda bud ja neviem citat alebo ty, v prvom rade to beries zo subjektivneho pohladu ze co robis TY, ja pisem vseobecne a dodavam slovko Vacsina nie Vsetci a videl som to neraz,za dalsie diskusiu si zakoncila ako prva TY slovami o znizenom spravani a o tej salke kavy, ani to zi a nechaj zit nieje vhodne,tiez to mozem brat ako ironiu, ,TY si chcela vediet cenu , no a kedze sa tu ohanas recmi ze su tu ludia ktory si tu vyberaju dovcu 1x, i ked je to diskusia AUTOM DO BG,to zn. poznatky, poplatky a trasy ciest i ked sa obcas objavy nejaka ta cena konkretne napr, moja,tak som si este raz precital tvoj prispevok o cene ,pises ze tebe vychadza cena pomer kvalita naj turecko, a ze si dala o 300 eur viac, na tych 18 dni, teraz neviem ci od tej mojej sumy alebo tej sestrinej ale v podstate je to jedno lebo ak od mojich 2300+ 300 tvojich je 2600 ecka a kedze ja som bol este o 9 dni dlhsie co je tvoja polovica 18 dni tak k sume 2600 priratam polku sumy co je 1300 a hned mas 3900ecka, take rychle logicke pocty mozno iba pre mna, tak nech si teraz urobia obraz ty co idu 1x,ja im neberiem moznost cestovat kdekolvek za ich peniaze je mi to jedno iba TI odpovedam na otazku lebo pre mna je 1+1 stale 2 a suma 2300 je stale menej ako 3900, a ci ty zjes napriklad salat lebo je tam hned pripraveny a ja si nanho pockam v restike 15 minut ma nezaujima ved mam casu dost som na dovci

baumka
30. jún 2019

Pozri,nechajme to tak,už ma to nebaví ani čítať a ani písať, viac sa k tomu vyjadrovať nebudem, nepotrebujem sa hádať a ani nemám chuť. Máš pravdu vo všetkom.

bg2014
30. jún 2019

@baumka asi sme nejako telepaticky boli spojeny lebo presne toto som ti chcel napisat aj ja

PEACE, peknu dovcu🙂

baumka
30. jún 2019

@bg2014 vidíš a Peace som ti tiež chcela napísať,tak tiež prajem peknú dovču. 👍

bg2014
30. jún 2019

@baumka aspon sme zabili 2 hodiny z toho horuceho dna🙂

baumka
30. jún 2019

@bg2014 TO ano😅,ale radšej by som si nohy močila v týchto horúčavách v mori,takto mi ostáva len lavór alebo potok. 😀

bg2014
30. jún 2019

@baumka ostava len vydrzat,😢

lucann
30. jún 2019

@bg2014 nemyslel som peniaze ale skor tu dovolenku z prace taku dlhu. Ale nevadi, aspon sa tu rozprudila debata o cenach v BG aj inde. Vsade sa da najst aj lacnejsi pobyt. No turecko mi tak nepripada iba ak najdes nejaky ultra last. Znamy a kolegovia teraz casto pocuvam ze idu do turecka, cenove vzdy je to na osobu od 800e vyssie a iba 8 dni. V BG som mal pred 2 r 4☆ hotel all in 2+1 osoby 480e 11dni. + cesta autom. Pred rokom takmer to iste. Bol to sice last min. ale turecko neviem ci by som take nieco nasiel. A pravdu ani ma nelaka nejaky otravny turek. Ceny neskutocne pokial zase nepride nejaky teror. Potom sa oplati aj turecko.

bg2014
30. jún 2019

@lucann tak keď zoberieš že máš za rok 25 dní dovolenku s polovičkou si môžeš robiť čo chces a záleží kde pracuješ a akého máš šéfa tak sa dá spolu s vikendami natiahnuť čas ,ale sú zamestnania napr.skolstvo kde máš 45 dní dovcu a tam ti zase zamestnávateľ nariaďuje zobrať práve v lete najväčšiu časť aká sa len dá necháš si akurát na Vianoce 5 dní do nového roka a povedzme 5 dní na rok keby niečo takže leto je potom tvoje

lucann
30. jún 2019

45 dni by kazdy bral. Mozem snivat. A v lete max 10 dni mozem

bg2014
30. jún 2019

@lucann to neva kto by potom robil že?

tunde1978
1. júl 2019

Pekný den prajeme. Chem sa podeliť iba o pár info z cesty,nakolko sme už v Prímorsku. My sme štartoval z N.Z a prechadzali cez Komárno. Na hraniciach sme hned videli nápis matrca tak sme si ju chceli kúpiť hned tam,ale predajca chcel za nu cez 20eur,tak stačí prejst kusok do Komáromu a tam ju kúpite lacnejšie na benzinke . V rumunsku tiež bez problémou na hraniciach mesačna za 7eur,len platiť hotovosť,kartou sa nedá. Ked sme prišly do BG na hraniciach boli 2 automaty na vignetku, ale nedal sa nám prepnut iný jazyk ako BG aj ked sme to skušali s jedným rumunom,tak sme boli nútený kúpit ju za hranicami pri kruháči.Tam sme tiež narazili na podobne ako na SK, bez karti a za 20eur. Na hraniciach celkom pohoda až na RO-BG nával komárov a cca 45min čakanie. V prímorsku, momentálne pekné slnečné počasie more super.

ddaannkkaa
1. júl 2019

@tunde1978 zdravím. Aktuálny poplatok za most Ruse bol koľko? Lebo som sa dočítal, že si dávajú rôzne sumy.

tunde1978
1. júl 2019

@ddaannkkaa za most sme platili 3€

syskah
1. júl 2019

@tunde1978 o koľkej ste išli cez hranicu RO - BG ?, a ktorý deň v týždni

bg2014
1. júl 2019

@tunde1978 nemusela si kupovať v Bg hneď za hranicou keď nefungoval ten automat,poriadne ,stačilo ísť ďalej na pumpu napr,omv a tam kupit

lucann
1. júl 2019

Aj tu na Slovensku super pocasie, dnes 37°C. Sme jak paradajkovy pretlak

romantt
1. júl 2019

@branoazden Ahoj. Ja chodím vždy cez madarsko srbské hranice cez Bački Vinogradi. Prechod je malý, ale nikdy som tu nečakal viac ako 30 minút. Je však otvorený iba od 7,00 do 19,00.

lucann
1. júl 2019

Madarsky prechod je v celku v pohode, zalezi mozno aj na case prechodu. Ja som siel minuly rok rano o pol 4 mimo vikend do pol hodiny som presiel. O mnoho horsie to je na SRB -BG prechode. Mna to stalo 2,5 hod. Ale poznam aj takych co tam tvrdli vacsinou cez vikend 6 hodin mozno aj viac. Na porazenie.Tento rok volim radsej RO.

tunde1978
2. júl 2019

@syskah Prechadzali sme večer cca okolo 22:00 do 2245 v sobotu, prechod je úplne inak ako býval, je to cele vybudované na novo. Keď sme prišli my na rad tak sme boli vybavený za 1min.Iba pozreli že turisti tak choďte.

tunde1978
2. júl 2019

@bg2014 no nakoniec sme ju kúpili na benzínke ale nechcel platbu kartou iba hotovosť a to 20€,samzrejme blok vytlačil na 30 lv

bg2014
2. júl 2019

@tunde1978 a kde na ktorej benzínke ,hneď za hranicou alebo až v meste,

romantt
2. júl 2019

@lucann Ja chodím do Bulharska vždy v strede týždňa. Raz som išiel cez Rumunsko, ale veľa kamiónov a tie tridsiatky v každej dedine... Už radšej chodím cez srbské diaľnice. Okolo polnoci prechádzam cez hraničný prechod Kalotina a nikdy som tu nebol dlhšie ako hodinku.

tunde1978
2. júl 2019

@bg2014 bingo, na tej, ale už piaty rok po sebe vždy kartou, až na tento rok

bg2014
2. júl 2019

@tunde1978 ja na takej akoze ich no name pumpe ani zuvacku nekupim lebo by ma stala hned 10 eura treba kupovat, ci uz v bg al. ro iba ne znackovych pumpach omv, mol, shell, lukoil,na ziadnych inych ,to je tak bol tam mozno novy ,iny vychcany pumpar pocul ze nieste bulhari tak vas samozrejme hned obtiahol, nemusite kupovat vignetku hned za hranicou, ved ked vojdete od hranic do centra ruse tak prechadzate hned okolo omv,a a su tam dalsie naokolo ktore vidite mozte si vyberat,ale sak nevadi,nech si uzije tie 5 eura ten pumpar😉