Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@tish1986 hlavne sa netreba pytat a rovno podat 3 eura. asi 5 metrov pred okienkom je aj tabula s cenami v eurach ale oni pytaju 5 aj ked je tam pisane 3. na druhej strane mosta je pasova kontrola. spiatocna cesta sa plati 2 eura za most. a zvyknu pytat aj potvrdenie o dialnicnej znamke a niekedy technicak
Ahoj, ako je to aktuálne na hlavnom ťahu Oradea-Kluž-Pitešť-Ruse-Burgas. Nejaké obmedzenia, práce na ceste....? Nejaké čerstvé správy?
@janake isli sme pred 3 tyzdnami sibiu - pitesti a nepracovalo sa. Spat sme isli cez transfagaras pred tyzdnom takze neviem. transfagaras v pohode aj ked na severnej strane stali nejake stroje ale my sme isli cez vikend a vtedy nepracovali. opravuje sa tam cesta na severnej strane - meni sa asfalt
ahojte, minuly rok sme boli prvykrat autom v bulharsku a velmi sa nam pacilo a vsetko aj vdaka radam tu, dakujem 🙂 minuly rok sme prespali cestou spat v turde s tym, ze sme si spravili vylet do jaskyne, tohto roku cestou spat si chceme ist pozriet zamok Peles, nemate nejaky typ ohladom ubytovania? Dakujem, pojdeme z Obzoru 🙂
@janulla1 My sme isli raz cez Sinaiu ale spali sme az v Brane a pozreli si aj hrad, je to kusok od seba. Ubytko sme mali cez booking ale je to uz 8 rokov. A este drobnost na obchvate bukuresti sme zabili dost vela casu kedze sme tam dorazili okolo 11 doobeda v pracovny den a obist Bukurest cez pracovny den je asi dost narocne hlavne na nervy.
@janulla1 my sme tiež tak šli minuli.rok solna jaskyňa Turda potom sme mali ubytko cez booking kdesi 8km od Branu a ranohrad potom smer Obzor teraz ideme na Peles ubytko tiež v nejakej dedine asi 7,km od Pelesu cez booking že vraj Peles je krásny korvinov hrad až budúci rok😁
Ideme do Primorska
Dobrý deň, vie mi niekto napísať aká je cesta z Oradea do Sebesu? dakujem
ahojte, natrafila som na diskusiu, ze od 28.6. bude zatvoreny most v Ruse - cez ten sme sa chystali prechadzat (aj minuly rok sme tak isli) - vyrazame z KE - prosím Vás zachrante ma, aké iné alternatívy prechodu máme? cim viac googlim, tym som viac zmatena 😀 dakujem ❤
@janulla1 pokial viem tak sa bude opravovat od zaciatku jula a nebude zatvoreny ale asi bude semafor. to uz sme zazili a cesta tam bola bez cakania cesta spat sme stali na moste na semafore asi pol hodiny. Alternativa je calafat - vidin. pri lugoj zides z dialnice a ides rovno dole na caransebes - drobeta-turnu severin - calafat a most na vidin. cesta celkom v pohode ale cez tyzden tam asi bude dost kamionov.Pred mostom byva rada kamionov aj niekolko kilometrov ale oni stoja na kraji a prejdes vedla nich az k mostu. z vidinu potom na botevgrad a odtial dialnica az do burgasu pripadne od botevgradu smer varna podla toho kam mas nasmerovane. isli sme tade cez covid lebo sme nechceli spat v rumunsku kvoli kovidu ale my chodime v sobotu vtedy bolo uplne super malo kamionov a aj ked su idu dost rychlo lebo tam nie su take kopce ako sibiu - pitesti. Rano sme isli z BA a vecer sme boli uz v bulharsku aj ked my robime dost dlhe pauzy po ceste. Ja si pockam a pred odchodom sa budem rozhodovat kade ist podla situacie. Mozno nebudu opravovat povodne mali az od septembra tak mozno pockaju.
Vcera cez Srbsko, Rovinka -Chernomorets 13 hodin. Trhla som svoj osobny rekord .
Ahojte, išiel niekto posledné dni cez priechod Ruse-Giurgiu? Ako to tam vyzerá? Ďakujem
ďakujem a nevie náhodou niekto od ktorého dátumu. Lebo ja som to hľadala, ale nieje napísané konkrétny dátum.
@nc konkretny datum neviem ale na nejakej rumunskej stranke bolo ze im bulhary oznamili ze zacnu rekonstrukciu od jula. ja len dufam ze to posunu az na september ale este cakam a podla toho sa budem rozhodovat ako pojdem. pred par rokmi rekonstruovali rumuni a bol semafor ale sme sa nezdrzali aj tak vela cestou do bg vobec a cestou do ro asi pol hodiny na moste sme stali takze nebolo nic hrozneho. ale my chodime tam v nedelu a naspat v piatok cez most
@janulla1 takze momentalne to vyzera ze most sa bude opravovat od 9.jula, bude semafor, jeden pruh uzavrety a druhy sa bude pustat na striedacku. ale vacsy problem ma byt udolie olt kde bude cesta uplne uzavreta cez den - od rana do osmej vecera od 8. jula. takze ja menim trasu, pojdem na vidin aby som sa tomu vyhol, neviem si predstavit cakat za sibiu cely den kym otvoria cestu. my ideme 20. jula
Dobrý deň, a odkiaľ prosím viete o tej uzavierke údolia Olt. Máte link na stránku kde sa o tom píše. Ďakujem
@nc pise sa o tom na viacerych forach.
https://www.biziday.ro/289485-2/
@kiralyz no my rozmýšľame vyrážame poobede z ke a okolo 21:00 by sme mali doraziť do toho údolia že to prejdeme, len som niekde čítala že tam bude vela aút lebo že budú čakať na otvorenie o 20:00 , stále neviem ako to spravíme , ubytovanie vo sme mali cestou spat som už zrušila naspäť si spravíme výlet na brán tak to vyzerá

@kiralyz ahoj, poradili by ste prosim, ako je to s mostom, ktory treba prejst z Rumunska do Bulharska? (Giurgiu - Ruse)? Da sa toll kupit online? Alebo aspon na mieste kartou? Dakujem pekne