icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

adrika762
31. mar 2014

Ako stým sa prikláňam k mirkapo, Rumunsko je pekná krajina a keď chcete tam niečo aj pozrieť a nie len tranzit, tak tam to pohorie Transilvánia je inak pekné.

agatky
31. mar 2014

@mirkapo ja idem do primorska aj s havom tak sa informujem 🙂

mirkapo
31. mar 2014

@agatky ak chces viac info o aktualnych veciach na cestach tak chod na skrz.sk popr. obrion.cz
tam uz teraz pribudaju info ohladom ciest..

agatky
31. mar 2014

@mirkapo dakujem letim tam 😉

anina716
1. apr 2014

@mirkapo ak mozem poprosim, tak budem rada, ked mi ten popis napises, ja si to vytlacim, cez tu Bratislavu a tak ako sme sa bavili, hlavne aby to prechadzalo cez rumunsko hradom BRAN, mne to vyslo z PB na Slnecne takymto sposobom 1561km, je to rovnaka cesta asi. Mozes mi to poslat na mail anina716@post.sk

mirkapo
1. apr 2014

@anina716 dam to trosku prepracovat manzelovi ( on si tie krizovatky uz pamata na spamat) kedze vy idete inou cestou a ked to bude ti poslem na mail.. ale poprosim o cas, teraz ma v praci toho vela.. ale isto to bude..🙂

anina716
10. apr 2014

tak nakoniec si asi vyberieme trasu cez Bratislavu, Madarsko, Rumunsko (tam sa zastavime na hrade Bran, co nas teda vyjde dalsich 100km viac, ale tak co uz), citala som, ze pod hradom su kazdy den nejake miestne trhy. Vedel by mi tu niekto poradit, kto ste tam uz boli....ak by som si tam chcela nieco kupit, treba si menit peniaze, alebo su ochotny vziat aj nase eura???
Tiez by som sa chcela poradit, kto ste uz isli autom do Bulharska takouto trasou, je niekde moznost sa dobre najest? Chceme ist cca o osmej vecer, takze veceru dame este v Blave, a potom uz neviem. Tiez ako je to s platenim....viem ze na pumpach sa da platit kartou, ale oplati sa to? Kedysi som platievala kartou v Polsku a kurz niekedy vysiel menej ako keby som si peniaze zamenila tam v zmenarni.
Aj pri tankovani je lepsie pouzit kartu alebo zamenene peniazky? Dakujem za odpovede.... 🙂

lubka055
10. apr 2014

Aj my ideme tento rok prvý krát na aute do Bulharska cez Rumunsko. Snáď to zvládneme 🙂 tešíme sa 🙂

anina716
10. apr 2014

@lubka055 a uz ste si nieco zistovali ohladom cesty? Kazdy tu chodi z vychodu, nikto cez Bratislavu...to je hrozne. Aj vsade na forach som videla vacsinou cestu z vychodu.

lubka055
12. apr 2014

@anina716 Stále pozerám na internete, hľadám príspevky... pred cestou poriadne posurfujem, dám to dokopy... 🙂 hovorím si, že to zvládli iní, tak musíme aj my... kedy idete?

livka299
12. apr 2014

Ahojte, my chodíme takmer každý rok autom z KE do Bulharska. Cesta nás vyjde tam na jednu plnú a naspäť t.j. 70€ + cca 50€ poplatky....takže dokopy do 200€... tiež mame diesel...
minulého roku sme boli v Obzore.. Krásne prostredie, vynovené.
A trasu berieme cez Rumunsko. Toho roku sme sa rozhodli, že tam prenocujeme. Po iné roky sme išli na doraz ale bolo to na nervy prísť ráno po náročnej noci a celý deň sa venovať deckám...

My si stále vyberieme pekné súkromie, kde môžeme večer s deťmi ešte posedieť, pogrilovať..
Predminulého roku mala najmenšia cca 7 mesiacov a to sme brali kočík, postieľku prenosnú, chodáčik a neviem aké čarachy ešte 🙂

livka299
12. apr 2014

Nemenila by som za nejaké Chorvátsko....
Ešte som zabudla, medzizastávku delfinárium vo Varne a aquapark tuším že na slnečnom???

Toho roku chceme ísť v polovici Júna / z KE/ tak keby sa niekto pridal, veľmi by sme sa tešili 🙂

anina716
13. apr 2014

@lubka055 my ideme 19.7. niekedy navecer na Slnecne pobrezie...

anina716
13. apr 2014

@livka299 ahoj, sice chodite z vychodu ale zaujimalo by ma, za aky cas date tu cestu, kedze chodite s detickami, napr. na ten Obzor? My ideme sice cez Bratislavu, ale zvazuje aj moznost ist cez Kosice, tak preto sa pytam...dakujem za info

lubka055
13. apr 2014

@anina716
@livka299

my máme zájazd od 23.6. takže v nedeľu 22.6. odchádzame...

anina716
13. apr 2014

@lubka055 tak to mate super o mesiac skor...ja sa uz teraz neviem dockat...a je to este daleko, hadam to rychlo ubehne. A odkial vlastne cestujete? Zvazujete cestu cez Rumunsko? Ak ano, dufam, ze potom napises, ake su tam cesty... 😉

kika72
13. apr 2014

@mirkapo ahoj, pozerám, že si z PO. Chceme ísť tento rok 1. krát autom do BG - Prímorsko. Ak ťa môžem poprosiť, pošli mi do IP popis cesty s poplatkami. Mám z toho trošku stres, doteraz sme chodili do Chorvátska na blint, s BG nemám skúsenosti. Chalanov už HR nudí, chcú vlny a nejakú zábavu...teraz uvažujem, či ubytko vybaviť predom alebo až po príchode. Chceme vyraziť 15.7...veľmi pekne ďakujem...ak by som ešte niečo potrebovala, môžem do IP?

syja
13. apr 2014

@kika72 ja myslim ze v bulharsku su ceny aj predom celkom fajn oproti chorvatsku.my sme tiez chorvatoholici ale toho roku prvy krat bg ale letecky autom sme nemali odvahu.skus pozriet ponuku globtour napr hotel flamingo v primorsku 2dosp a 2deti v Plnej sezone s ranajkami cca 400 eur a nemusis sa trapit zhananim ubytka na mieste

mirkapo
13. apr 2014

@kika72
@syja ubytka si viete pozriet aj na www.pochivka.bg, www.namore.bg, www.kvartiri.bg
skusenosti v penzionmi, cca 7E na osobu ( inac sa pocitaju deti), minuly rok sme mali 6miestny apartman -cele poschodie pre nas, s kuchynkou 40E na noc, teraz ideme do sozopolu za 23E/na 3 miestnu izbu s kuchynkou v starom sozopole, kde mas 200m na plaz a v noci klud.

syja
14. apr 2014

@mirkapo jeeej ten sozopol znie super mozem poprosit konkretny link na to ubytko. toho roku uz mame ale mozno na buduci rok by sme to vyuzili. vopred vdaka.

mirkapo
14. apr 2014

@syja http://pochivka.bg/o-22671-къща_олимпия tu je to nase ubytko, my sme volali rovno majitle tak nam spravila lepsiu cenu, aj preto ze mame male dieta.. v izbach je zakladna vybava kuchyne, ale na poschodi je spolocna velka kuchyna, to sme brali len v pripade ze drobcovi budem chciet nieco pripravit ( ale v plane to nemam ) 🙂

syja
14. apr 2014

@mirkapo dakujem vyzera to fakt pekne

andreea2
13. máj 2014

@mirkapo Ahoj ,potrebovala by som radu,kedze vidim ako radis inym kockam,chceli by sme ist na dovcu do bulharska...bude to nasa druha dovca,minuly rok to bolo chorvatsko,cesta autom,nebol problem ,kedze manzel jazdi za pracou do nemecka dlhe roky..mam problem z vyberom a ani nejak neviem sa rozhodnut,tiez ci ist na blint,co som citala,ze nie je problem najst si ubytko....do chorvatska sme sli uz na istotu,vedeli sme kam ideme,odporucanie od znamych,vsetko bolo super..sme 5 clenna rodina ,ak vies poradit nejake pekne miesto ,privat za dobru cenu v blizkosti mora..popripade nejaky link..nie sme narocny..najlepsie pre mna skusenoti..dakujem🙂

mirkapo
14. máj 2014

@andreea2 Ahoj, poradim rada ak viem, ale toto je velmi siroka otazka: nepozerali ste si priblizne nejake lokality kam by ste chceli ist? chcete lacnejsiu lokalitu, ci moze byt aj drahsia, chcete v noci rusno, alebo uplny klud, chcete niekam prist, odparkovat auto a byt len tam, alebo chcete aj chodit po vyletoch? co sa tyka ubytka, chcete apartman pre celu rodinu, alebo 2izby? ako stary je najmladsi clen rodiny?
Mne osobne sa paci Sozopol, Stare pomorie, vela ludi si pochvaluje Primorsko, Obzor.. tieto lokality su aj cenovo velmi pristupne. Skus nieco konkretnejsie pozriet, lebo takto sa budeme tocit dookola. potom ti mozem poslat na mail podrobny popis cesty z PO az do Burgasu.

bernette
16. máj 2014

@andreea2 my sme boli v Bulharsku už 8 x, asi posledné 4 roky objednávam ubytovanie cez booking. com, a sme veľmi spokojní, dá sa tam vybrať rôzne ubytovanie od luxusných až po ubytovanie v súkromí, Bulharsko je super 🙂

andreea2
16. máj 2014

@bernette dakujem...mam uz nejaky link,kde by som si to mohla pozriet...popripade sa ozvem poradit..🙂)

domulienka
17. máj 2014

@andreea2 ahoj,my sme boli v auguste 2013 v Bulharsku,autom,ubytko cez booking,super,na 7 nocí 5 členná rodina 380e,raňajky v cene a taktiež zdarma poldenný vstup do aquparku .apartmány krásne ,velké,klima,parkovanie v podzem.garáži,bazén,všetko v cene.blízko do centra Ravdy,/večer to tam riadne žije/Nessebaru,akurát pláž cca 400m,no dalo sa v pohode a vždy sme šli na inú.Kuk album 🙂
Išli sme cez Madarsko,Srbsko,cesta úpne super aj späť.celkovo nás dovča vyšla ubytko,strava,nafta+poplatky do 1000e .

anina716
26. máj 2014

Ahojte, urcite ste sa niekto cestou do Bulharska zastavili na Drakulovom hrade - Bran, chcem sa opytat, ci je mozne zaplatit vstupne aj v eurach a tiez som pocula o trhoch, ktore sa pod hradom konaju. Je moznost aj tam platit v eurach? Viem, ze si asi trhovnici urobia lepsi kurz, ale to by az tak nevadilo. Ale neoplatilo by sa mi asi menit eura na rumunske lei, a asi by bolo tazko ich aj zohnat . 🙂
A este jedna otazka, ake mate skusenosti, je lepsie zamenit si peniaze do bulharska tu na Slovensku alebo radsej az tam. Viete poradit nejaku banku - overenu a spolahlivu (v zmenarmi by som asi v Bulharsku nemenila) niekde na Slnecnom pobrezi, samozrejme s co najvyhodnejsim kurzom. Dakujem vopred za odpovede a rady... 😉

anina716
26. máj 2014

Este taka malickost, cestovali ste niekto cez Rumunsko iba na obciansky preukaz? Teraz v maji mi skoncila platnost pasu, a nechce sa mi vybavovat novy, teda zatial. Ale ak by ho bolo treba, urcite vybavim. Ake mate skusenosti? Dakujem 🙂

tortelinka
26. máj 2014

@anina716 v Rumunsku sme boli pred 3 rokmi, myslim, ze sa da platit aj eurom, aj ked my sme menili, obciansky je v pohode