icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

junovka
13. jún 2017

@dudoprdola ked sme sli tiez prvykrat autom...tiez sme sli sami...vlastne aj doteraz chodievame sami 😀...tak tiez som sa velmi bala...ale moj muz ma uistovala, ze vsetko bude ok...verila som a teraz nedam dopustit nato, aby sme sli sami a autom ;)...uz sa tesim...30.6 sa blizi😅

rasti92
13. jún 2017

@junovka aj my ideme ten isty datum autom :D :D mozno sa budeme obiehat niekde :D

doly7
13. jún 2017

Som rad,ze nie som sam co zdiela tento nazor.Prvy krat som nasiel dobrodinca co sa podujal ma tahat za sebou a myslim,ze som ho pri jeho tempe len zdrzoval a znervoznoval.Nikdy mi to nevytkol,ale urcite to tak bolo,bol som mu vdacny a domov sme uz isli sami.Stale zvazujem tu asistencnu sluzbu na 30 dni od www.mobilita24.sk.Je to 49 eur na mesiac ,ale mas poistku.Ma este niekto nejaku skusenost s takouto docasnou poistkou na dovolenku ak nemam havarijne?Cesta solo sa nam maximalne osvedcila a naozaj si sam sebe panom pri dodrziavani zakladnych pravidiel opatrnosti a bezpecnosti.Myslim uzamknutie auta pri zastavke a zastavovat skor na frkventovanych miestac.Odpocivadla a benzinky.Je to taka istota.Vyskusas raz a povies ,ze uz inak nie.Autokolona je pozierac casu ktory mozes venovat castejsiemu oddychu.Stojim aj kazde dve tri hodiny a aj tak ak nie su zapchy robime BG za 16-17 hod co je priemer.

dudoprdola
13. jún 2017

Dakujem za vase nazory ... vedeli by ste mi este poradit nejaky overeny aktualny podrobnejsi cestopis na nete, kadial najlepsie ist, kde sa platia ake poplatky, kde si na co davat pozor, kedy je najlepsie ist a podobne?
Resp. neplanujete niekto, kto idete uz onedlho do Bulharska spisat takyto bedeker ci itinerár, ci ako to nazvat? ...

ubosek
13. jún 2017

@dudoprdola Hadam ze nemas 10 rokou, cez google maps si zadaj cestu a uvidis cez jake krajiny ides a uz lahko vyzistis kde su ake dialnicne poplatky. Alebo nechce sa ti hladat ze? Davaj si pozor na vsetko a bez na noc.

tinka1975
13. jún 2017

@bg2014 prahu tiez pozname ale bezne jedavame aj v inych restikach a bolo to dobre a nikdy nam nic zatial nebolo 🙂

dudoprdola
13. jún 2017

@ubosek prepac, ale google maps je google maps a osobne skusenosti su osobne skusenosti. Nacestoval som sa v zivote dost, a preto viem, ze ked niekam idem prvykrat a este k tomu s rodinou, tak si to dopodrobna pozistujem od ludi ... nie je to lenivost, mapy a vseobecne cestopisy mam davno zgooglene, no a casy dobrodruha s ruksakom po Egypte mam uz davno za sebou... ;) ...

tinka1975
13. jún 2017

@dudoprdola vobec sa nemusi bat,my chodime tiez sami,a ci pojdete srbskom alebo rumunskom vsetko je v pohode,nas pred rumunmi kedysi strasili ze su taky a hentaky a vobec to neni pravda,aj srbskom je to ok kym cestou nechytite stahovanie turkov domov to je potom na dlho🙂

ubosek
13. jún 2017

@dudoprdola Ale v europe je to vsetko podobne, tu ta nema co prekvapit, jeden bude chvalit cestu cez Srbsko, iny cez Rumunsko. Google ti ponukne niekolko variant a nejake spekulacie su podla mna zbytocne. Ak by si si to tu precital tak by si davno poznal odpovede na tvoje otazky. Inak prajem peknu dovolenku

bg2014
13. jún 2017

@dudoprdola najprv si urci kadial chces ist ci RO al. SRB a potom staci prelistovat spet stranky na tomto fore

dudoprdola
13. jún 2017

@tinka1975 rumuni boli za sociku otrasni ... za sociku som tadial isiel dvakrat autobusom do Obzoru a raz vlakom do Varny a jedno horsie ako druhe ... dnes je uz ale ina situacia ako som pocul od ludi. Osobnu skusenost vsak zo sucasnosti nemam, lebo do Bulharska som uz odvtedy isiel len letecky ...
co som posnoril po nete dajake cestopisy, tak mi to vychadza cez Srbsko, vyzera to cesta stale po dialnici. MYslim, ze Rumunskom by to bola pekna cesta cez peknu prirodu, ale asi pomalsia, divokejsia a to s rodinou teraz nebudem absolvovat, mozno neskor uz len so synom 😀

dudoprdola
13. jún 2017

@bg2014 jo, chystam sa prelistovat tychto 60 stran ... avsak vzdy uvitam aktualne informacie. Viem ako sa to dynamicky meni v Bulharsku, chodim tam casto (doteraz nie autom), takze kazde aktualne info je dobre ...

bg2014
13. jún 2017

@dudoprdola my sme tam tiez boli myslim teraz vacsinu co tu pisu naposledy minuleho roku takze ked ratas toto za aktualne info tak ti staci prelistovat len 53 stran🙂

dudoprdola
13. jún 2017

@ubosek precitam si to tu urcite ... avsak aj tak dufam, ze niekto poda aktualne info aj z tohto leta 🙂 ... ale podla mna balkan je este stale tak trochu divokejsi ako Cechy ci Rakusko, co mam pojazene ...
dakujem, bodaj by to vyslo ...

bg2014
13. jún 2017

@dudoprdola neviem kedy sa chystas ale zaciatkom jula tu uz urcite budu prve prispevky z cesty ci uz jednej al. druhej

dudoprdola
13. jún 2017

@bg2014 presne v to dufam ... ja mozem az zaciatkom augusta, takze snad sa tu docitam dost aktualnych info...

bg2014
13. jún 2017

@dudoprdola tak to uz zacni teraz citat tych 53 aby si to potom stihol🙂

dudoprdola
13. jún 2017

😀 ... uz som zacal ...

bg2014
13. jún 2017

@dudoprdola este taka drobnost ,cas na dialnici cez srb este nemusi znamenat ze budes v BG rychlejsie ,koli hraniciam, pre tuto info mozes preskocit 5stran🙂a o nic divokejsia jazda cez ro nieje ako na sk,tak ako tu su aj tam kreteni co nemaju svetla smerovky nepoznaju plnu ciaru idu bezohladne rezu si zakruty do protismeru atd .....,

rasti92
13. jún 2017

@doly7 Ja mam aj havaríne poistenie. Ale račej auto pripoistujem ešte asistenčnou službou. je to podla mňa istejšie a tých 129€ na rok nieje taká suma.

doly7
13. jún 2017

@rasti92 Ja Ta chapem a tu dokonca celorocna asistencna sluzba je myslim za 99 eur.Ja som len chcel zistit ci uz stym nema niekto skusenost.Pocul som o tejto moznosti prvy krat.Vzdy sa to uzatvaralo len na cele obdobie a oni ponukaju len tych 30 dni.Ved uvidim

rasti92
13. jún 2017

@doly7 Veď práve toto sú veci ktoré keď nemáš a stane sa tak nadávaš. A keď sa nestane tak si hovoris ved to bolo zbitočné. Ja by som sa hlavne bál že ako ja budem volať napr. v madarsku na odtahovku. Tomu nevysvetlím kde som ani keby ako chcem.

doly7
13. jún 2017

@dudoprdola No a v tom to je,ze je nas tu kopec takych co dialnice a monotonnu jazdu nemusia a o tej rychlosti by sa dalo asi polemizovat.V zivote som v RO nestal na hranici 5 hodin co je v srbsku niekedy bezne ak chytis zly cas.A ako Ti radili ak Rumunsko a nechces sa kochat prirodou tak zvol prejazd na noc a cez vikend ked maju kamiony obmedzenia.Mam to odskusane a je to v pohode.Naj viac som cakal v RO 50 min a na obchvate Bucuresti na znamej "stopke" hodinu.Trasu mam stale tu istu smerom tam chodim stredom rumunska na Arad,Devu,Sibiu,Raminicu Valcea,Pitesti,Bucurest,Ruse,Razgrad,Sumen,Varna,ale u Teba je otazne kam sa chystas.Toto je trasa vhodna pre tych co chodia na sever.Okolie Varny a Obzor.Na Burgas neviem ci by nebolo vhodne zvolit inu Trasu a trocha si to skratit.To Srbsko zvaz.

bg2014
13. jún 2017

@rasti92 zacnes jo napot kivanok atd🙂

rasti92
13. jún 2017

@tinka1975 v akom období sa cca tí turci zbiehajú domov. google mi nic presne nenašiel :D

doly7
13. jún 2017

@bg2014 Spolieham na spolupatricnost okoloiducich krajanov aj ked sa mi za posledne roky nejako potvrdilo a mrzi ma to,ze skor Ti zastavi cech a pozdravi Ta,minuly rok chlapik z Levic v noci v RO vypol motor na parkovisku/uz odchadzal/ a prehodil par slov a bratia z vychodu nas ani nepozdravili mozno to bolo tym ,ze mam znacku zo zapadu slovenska.Keby sa mi to stalo raz,ale za posledne tri roky pravidelne.Cest vynimkam a ludom ktory by Ti naozaj v nudzi pomohli.Je to paradox,ale asi to bude tou rivalitou medzi regionmi.Cesi su totalny pohodaci.

doly7
13. jún 2017

@rasti92 Cele leto lebo v Nemecku su prazdniny podla regionov nie ako u nas dva mesiace.Tam si nevyberies .Jeden konci a druhy zacina a vacsinou tahaju na Srbsko.Pri Szegede odbocuju,po Szeged ich je plna dialnica.

bg2014
13. jún 2017

@doly7 neviem moze byt ale mne to tak nepripadalo respektive som v podstate nejak ani nestretol auta zo zap. sk ked idem za niekym z sk tak bud bliknem ale dam 4 a zatial vsetci boli v poho ,ale boli z vychodu tak to asi preto, na pumpe som stretol zatial iba jednych na tej OMV pri prihrade a normalne sme hodili rec ale tiez boli z MI

rasti92
13. jún 2017

ja idem z BA a tiez sa mi trasa rozdeluje pri Szeget. Asi sa budem rozhodovať tesne pred tým ktorú trasu zvolím. Uvidím čo bude ukazovať waze. či je na hraniciach kolóna. Alebo nebude. Mám s toho zmiešané pocity. Ideme autom 1x. Toho Rumunska sa bojim. Ale zasa ostať 5h stáť niekde nieje výhra. Inak nieje dáka stránka kde sa dá pozrieť aktuálnu čakaciu dobu na srbskej hranici ?

bg2014
13. jún 2017

@rasti92 no pozri na mapu ked pojde seged na horgos a budes tam stat povedzme iba o 2-2,5h dlhsie ako na RO a pojdes na nadlac tak za ten cas si uz v DEVE a podla mna uz to potom cez srb aj tak nedobehnes takze cez ro to bude rychlejsie si myslim