icon

Batožina do lietadla

kikina84
9. máj 2013

Ahojte cestovatelia...chcela by som vediet info,ci mozem do batoziny zbalit lieky pre malu a ak ano ake mnozstvo..mam na mysli klasicke lieky od horucky,pripadne nieco na hnacku a lieky ktore dcerka pravidelne uziva..Pripadne s cim ste sa stretli na letisku pri kontrole,ze ste zbalili nieco pre dieta co vam prislo nevyhnutne a na letisku vam to zhabali..aby sme sa tomu pripadne vyhli a este by ma zaujimalo ci je lepsie mat klacisky uzamykatelny kufor,alebo ci su lepsie cestovne tašky,skor ma to zaujima kvoli bezpecnosti,aby mi tam pripadne niekto nelašoval,poprosim aj taketo skusenosti..Budem vdacna za kazdy typ a radu,ktora sa týka zadania a otazky. 🙂
PS: poprosim aby to nekomentovali zbytocne ,,premudrale,, osoby a neodpovedali ludia ktory nemaju s otazkou nic spolocne..velmi pekne dakujem 😉 😠

Strana
z3
prasiatko30
14. jún 2013

@kikina84 m tomu ruksaku ak nie je vacsi celkovo ako tie kufre co su povolene do lietaa tak by nemal byt problem ja nosievam 25l a nemamho zmerany ale este mi nic nepovedali ne jasne ze ak chce niekto nastupit so60l a plne napraskanym tak ho stopnu a poziadaju o skusku velkosti

prasiatko30
14. jún 2013

@kikina84 inaksie cas sa zacal menit a tento tyzden sme uz clupli do leta - 36st takze budete mat stastie 🙂

mimi1234567
14. jún 2013

@kikina84 - pri kontrole veci ako kluce, telefon, tablet, fotak, penazenku, drobne mince + to plastove vrecko s tekutinami, kozmetikou, vylozis do takej bednicky - plastovej nadoby, vlozis to na pas, kde das aj kabelku, preskenuju to, ty zatial prejdes popod skener, pripadne ta skontroluju rucnym skenerom, vezmes si veci z tej bednicky a kabelku a ides. Toto je standardny postup, mozno na nejakom malilinkom letisku tie nadobky nemaju, ale ja som ich videla na kazdom. Dokonca mavaju rozne velkosti tych nadob, na vacsich letiskach. Ked tieto veci vyberies, vyhnes sa tomu, ze ta zoberie colnicka trochu bokom a budes vykladat z kabelky akebo ruksaku.

tinka2005
2. júl 2013

ma niekto skusenost na letisku ,,mam srob v kolene ,, treba neaky papier od lekara dakujem

briketa
2. júl 2013

@tinka2005 predtym ako prejdes detektorom vopred na to toho cloviecka upozorni a ak je to koleno, poukaz na jazvu. Budu to ocakavat a nepozerat na Teba ako na terornika...

tinka2005
3. júl 2013

dakujem

katren
3. júl 2013

@tinka2005 moj svagor ma 3 v zapasti a ani jeden krat na letisku "nepipal" a ani sa ho nik na to nepytal 😉

marivka
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
28. máj 2014

@marivka kupit ked sa ti zda ta cena najnizsia a viac nepozerat na cenu - to je take hop nebo trop a moze sa stat ze tyzden pred dovolenkou najdes tu istu letenku za 300€ Ale sa ti moze stat ze uz budu len za 600€ - cize vitajte v loterii mili zakaznici. Tiez zalezi kolko sedadirl im ostava na dany let ak vidia ze uz maju len par sedadiel tak ceny idu hore ak to nie je prilis frekventovany let a potrebuju naplnit lietadlo tak pred odletom mozu aj znenazdajky znizit cenu ale moc by som sa nespoliehala teda hlavne ak ide o nejaku dovolenkovo atraktivnu destinaciu

marivka
28. máj 2014

@prasiatko30 ako fakt neviem, neriešila som to cez cenu ale kedze to sledujem castejsie a stale zvazujem destinaciu tak pocas dvoch dni som si zapisovala lety a časy, kam a ako kombinovat a vsimla som ti tieto skoky, vramci jedneho dna zmenili cenu 2x a tiez dnes 2x ale uz o + 100 eur oproti vcerajšku...ked som si pozerala rozpis sedadiel v lietadle tak tam bolo booknutych 6 miest ostatne free...ide o Kos - grecko...ako dost ma to odradilo oproti vcerajsku + 150 evri viac...popravde

prasiatko30
28. máj 2014

@marivka v ryanair nemas povinnost booknut sedadla sa mi vidi ak to teda posledne nezmenili - sadas si podla toho ako rychlo sa dostanes do lietadla

habibi78
28. máj 2014

@tinka2005 môj brat ma sruby v krku a vždy od neho vyžadovali potvrdenie od lekára, v anj samozrejme... V USA majú skenera tam ani netreba, v Europe skôr ale veľakrát záleží od neviem čoho na tých letiskách... Lietam dosť a raz ich nezaujme zapaľovač, potom som si az v lietadle všimla ze dcéra mala v batozku nožnice, inokedy im vadili ceruzky...

marivka
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
28. máj 2014

@marivka ved prave preto ty ak vies ze ides s malym dietatom tak hlavne u ryan je priam nevyhnutne bud si zaplatit prednostny vstup do lietadla alebo zaplatit si za tebou vybrane sedadla lebo oni su lowcist a v tomto to maju jasno- vsetko je extra pomaly aj za kyslik si budes musiet priplatit - ono ryanair pouzivam len vyslovene ked ide niekam kde nikto iny nelieta alebo ked vidim ze aj so vsetkymi tymito extra poplatkami by sa to este oplatilo - pokial nemas jasnu destinaciu hladaj aj u inych spolocnosti a mozno najdes zaujimave ponuky aj u inyh spolocnosti - hlavne ak letis na velke letiska

tenerifka
28. máj 2014

@prasiatko30 po novom ti system pri checki-in online automaticky vyhodi c.sedadiel, treba to robit co najskor(7 dni pred odletom je to uz zadarmo), a vtedy je velka pravdepodobnost, ze bude rodian spolu

marivka
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
28. máj 2014

@tenerifka to som nevedela diki za info zachytila som ze teraz povolia 2prirucne tasky ale to o tych sedadlach nie 🙂

prasiatko30
28. máj 2014

@marivka oni v podstate pokial ide vsetko bez problemov tak su dost presni a na tieto kratke lety to nie je az take zle. Ono je to vynikajuce pre takych co cestuju bez deti a ak sa dokazes zbalit len do prirucneho kufra tak uplna bomba 🙂

sono2
28. máj 2014

@kikina84 ja som mala posledne vo februári z wiedne sklenenú fľaštičku odkašľu. Len sa ma s pýtal že koľko je to ml. Aj na hlavu som mala v kabelke. To som ani neukazovala. Ľudia mali aj žemle mňam. My sme boli dlho hladný kým sa jedlo leteli sme ďaleko. Takže aj to môžeš. Vo frankfurte sú prísny. Všetko aby si mala do sto ml . Neni sú lieky problém. A tašku si dáš nad seba. Mala by si pracne to stale na zámok. Normálne v taške. Alebo malý kufor. Ja si dávam totálne čo potrebujem pod nohy. Kabelku tam daj lieky A tak. Malý kufor z vien 7kg. Ale nevážia to. Tak aby sk nemala narvate... A Vždy môžeš mať ešte aj tašku. Na každú osobnú príručnú batožinu o 7kilo. Manžel dieťa. Každý môže mať malý kufor.

sono2
28. máj 2014

Samozrejme na každú letenku jeden kufor

marivka
29. máj 2014

@prasiatko30 no dnes uz letenka + 200e oproti štvrtku !

lilianka1765
24. júl 2016

Ak idem z letiska Viedeň možem mat v kufri žiletku ? 😖

lilianka1765
24. júl 2016
mothernature
24. júl 2016

@lilianka1765 V kufri co sa odbavi a ide do podpalubia mozes mat tu ziletku, kludne napr. aj nozik, ale do prirucnej ktora ide s tebou na palubu lietalda nie. Vsetko co by sa teoreticky mohlo dat zneuzit na utok, s aj kratkou cepelou, ostrou castou, trebars aj pilnik na nechty ti mozu vyrazit a najpravdepodobnejsie aj vyrazia, teda odoberu a zahodia.

tenerifka
24. júl 2016

@lilianka1765 Ak je to ziletka v holiacom strojceku (t.j.v tom normalnom plastovom manualnom), tak ano, mozes ju mat. Ja som tak uz velakrat letela

tenerifka
24. júl 2016

@lilianka1765 Teda myslim v prirucnej....v kufri co ide do nakladnej casti lietadla mozes mat aj dyku 😀

sense
24. júl 2016

Ak budes mat ziletku v kufri kt odivzdas tak mizes v prirucnej nie

tenerifka
24. júl 2016

@lilianka1765 fakt ver mi,ziletky typu Venus ci Gilette mozes zobrat do prirucnej....ved s tym nikoho nrpodrezes,ta cepel ma snad 1-2 mm

lilianka1765
25. júl 2016

Dakujem Vám 😊

Strana
z3