Bol niekto v Roquetas de Mar?
Ahojte. Bol niekto v tejto časti španielska? 🙂
to bola asi moja jedina dovolenka, kde som sa takmer vobec nekupala.. lebo studeneeee 🤣
@mojemenonikto ahoj. Môžeš sa ťa opýtať ,aký je tam večerný život. Či sa dá ísť niekam na prechádzky do mesta . Nemyslím nočný život,diskotéky,skôr len tak prechádzky,obchodíky. Lebo takto z fotiek je tam strašne mŕtvo. 🙈
@denden77 áno aj od tochto sa bojím 🤭 nejak sme narýchlo zaplatilo dovolenku lebo sa nám hotel páčil a až doma som začala pokukávať že čo a ako je okolo hotela. No a je mi do plaču 😅
@denden77 asi to tam ešte stále trvá 🙈
Je tam taká dlhá, niekoľko kilometrová promenáda, popri pláži, kde sa dá večer prechádzať. Sú tam pootvárané do večera malé obchodíky a malé reštaurácie. Zvyknú tam byť davy ľudí. Tá promenáda vedie až do mesta. Čo sa týka samotného mesta, nečakaj zázraky. Nemá skoro žiadnu históriu, je tam iba jedna malá pevnosť, ktorá vyzerá skôr ako bývalý maják, alebo pozorovateľňa. Mesto bolo vybudované len kvôli turizmu. Dá sa tam ísť s deťmi do celkom pekného morského akvária, kde si budú môcť dokonca pohladiť ryby. More nie je až také studené ako napríklad v Málage a teraz si myslím, že by tam mohlo byť celkom teplo. Ak tam pôjdeš s cestovkou, tak sa oplatí ísť si pozrieť mini Hollywood - to je miesto, kde zostali kulisy po natáčaní známych westernov a je to spojené so ZOO. Okrem toho, netreba vynechať Granadu, alebo Gibraltár.
@mojemenonikto ďakujem Ti 😊 troška si ma upokojil . Už som bola celkom zúfalá že čo sme zaplatili
Zvyknem tam chodiť celkom pravidelne, lebo mne sa juh Španielska páči. Ale odporúčam objednať si hotel s väčším bazénom, lebo sa ti naozaj môže stať, že sa do mora nedostaneš. Už som zažil aj situáciu, kedy sa v mori počas celého pobytu nedalo kúpať nie kvôli teplote, ale kvôli bordelu, čo každý deň k brehu priplával kvôli neďalekým búrkam.
@mojemenonikto nám sa tu páčil jeden hotel so šmykĺavkami pre syna. Naňho sme mysleli skôr pri rezervácii. Priateĺ veĺmi tlačil aby sme šli,a až doma som sa chytala za hlavu že tu asi nikto okrem nás nechodí 🤭ďakujem za tvoj čas.
@mojemenonikto už som riešila,či nemôžeme zajtra stornovať pobyt,ale asi to už nieje možne 😊
Tu sa pozri na foto, vidno tam tú promenádu medzi hotelmi a plážou. Okrem tých obchodníkov je tam tiež spústa nelegálnych predajcov z Afriky, ktorí predávajú fejkové veci. Takže ak sa ti páčia trhy, tak si ich užiješ. My sme sa vždy bavili na tom ako utekali pred policajtami, keď išla hliadka a vzápätí boli schopní za nimi tie svoje plachty rozložiť behom pár sekúnd opäť.
@mojemenonikto 🙂 tak aspoň nebude nuda 😊🙃
V španielsku sú všetky pláže verejné, takže ak tam chceš ležadlo, tak je za poplatok. V hoteli sú ležadlá zdarma pri bazéne, ale priprav sa na tradičný ranný beh keď sa obsadzujú miesta. Jedlo je tam super. Anglicky tam miestni veľmi nehovoria, zopár slovíčok ale vedia, takže sa dá rukami nohami dohovoriť. Odporúčam nechať nejaké všimné pre chyžnú, izba bude oveľa lepšie uprataná. Ja zvyknem nechať 5 eurovku uprostred postele. Inak ako hovorím, my si tam dovolenku užívame, chodíme tam pravidelne, už vieme do čoho ideme. Tak držím palce, nech vám to vyjde.
Inak ak by ste tam išli za nočným životom, asi treba hľadať niečo v meste, my na to veĺmi nie sme. Na tej promenáde sa to začína riediť postupne už po 22.30 a už okolo polnoci to celé utícha. Ale nám to tak vyhovuje 😀 Ak chcete nočnú zábavu, treba ísť na Ibizu, tam to žije úplne inak 😀
@mojemenonikto to je super ,keď už takto viete 🙂 my niesme veĺký cestovatelia a so synom sa teraz aj celkom bojím nových miest a v španielsku sme ešte ani neboli. Ani neviem čo nás to napadlo ,hnevám sa na seba že sme išli tak bezhlavo do toho. Ale snáď to dobre dopadne. Ďakujem Ti veĺmi ešte raz😊
@mojemenonikto nie nie🙂 Nám stačí troška tej prechádzky po večeri,len pokukávať,poprechádzať sa.
@mojemenonikto a chodíte presne sem? Alebo po celej časti španielska
Boli sme aj na Ibize, ale teraz chodíme pravidelne presne do Rocquetas, práve kvôli tomu moru. Vystriedali sme tam niekoľko hotelov. Mne sa osobne viac páči v Málage, ale vieš, musím sa prispôsobiť, keďže v tam je to more kvôli oceánu naozaj studenšie. Ak chce niekto teplé more, nech ide na Jadran, ja osobne mám rád studenšiu vodu, viac osvieži a lepšie sa v nej pláva. Čo môže byť pre niekoho problém je, že relatívne rýchlo je tam hlbšia voda, už takých 10 metrov od pláže môžeš mať na niektorých miestach problém dosiahnuť na dno. Výhoda je, že sme ešte nenatrafili napríklad na morských ježkov a ani medúz tam nezvykne byť veľa. Ak budete mať smolu, tak sa medúzy niekedy objavia po búrke. Treba sledovať vlajku, a nechodiť do mora, keď nie je zelená alebo modrá. Ale ak tam idete so synom, tak zábavy si užijete dosť aj pri bazéne a k moru môžete chodiť len na chvíľu, či na prechádzky. Servis máte len v hoteli a nie na pláži ako napríklad v Turecku. Čo si tam ešte fakt užívam je neprítomnosť hmyzu. Komáre sú v tej časti sveta neznámy pojem.
@mojemenonikto super 🙂 pomohol si mi veĺmi
Ahoj, vôbec sa tej dovolenky neboj, my sme boli a bola to snáď naša najlepšia dovolenka. Platí presne všetko, čo napísal moje menojenikto. Hotel, kde sme bývali, bol pre španielsku klientelu, zo Slovenska sme boli len 2 rodiny, fantasticky varili.
Boli sme začiatkom júla a bazény aj more boli studené, postupne sa to prehrievalo, bazény super, more na mňa stále studené, ale okúpať sa dalo. Podľa mňa vy už budete mať prijateľnú teplotu mora, no treba rátať s tým, že je to Atlantik, čiže len na okupanie, nie na cvachtanie. A ako píše mojemenojenikto, je tam len kúsok plytčiny, prakticky hneď od plaze je hlboka voda. Pláže sú tam široké, kamienkovostrkove, poloprázdne. Lehatka a plážový servis sa dal zakúpiť cez reštaurácie pri pláži, to sme nevyužili, tak neviem či sa nejak platili alebo bola potrebná nejaká konzumácia.
Mne sa tam nezdalo mŕtvi, na tej promenáde bolo veľa ľudí, jazdili na bicykloch, kolieskových korčuliach a sa mi zdá, že sa tam dali prenajať aj také bicyklove vozíky pre viac osôb.
Asi aj v Tom akváriu sme boli.
My sme inak mali na hoteli veľmi kvalitný večerný program, pamätám si flamenco tance a kúzelníka, ale také netradičné, moderné kúzla mal. A ešte si pamätám sokoliarov.
Boli sme na troch výletoch, Gibraltar, tam som váhala, lebo je to ďaleko, ale bol to zážitok a stalo to za to, to mesto v pusti, kde sa natáčali spaghetti westerny a ostali tam filmové kulisy, to bolo spojené ešte s nejakým zveroparkom a potom Alhambra.
Mne Španielsko veľmi sedí ako krajina aj ľudia, páči sa mi tam a chuti mi strava.
My sme boli zatiaľ v Roquetas 2x a nemám čo vytknúť, boli to parádne dovolenky👌určite tam ešte pôjdeme, užite si to🙂
@roxanna ďakujem veĺmi za pomoc 🙂 ❤️
@elizabeth888 som úplne prekvapená čo tu čitam🙈ani si neviete predstaviť ako som bola zúfalá,že kam to ideme. My sme boli 2x na cypre,ayia napa,a tam to žilo,ako rodič,už asi aj moc,a tu na fotkách nevidím nič . Prázdno len🙃tak som sa zĺakla trocha
Neboj sa, budete spokojní. Nám sa v Roquetas veľmi páčilo, mesto, okolie. Podľa mňa ani more nebolo studené - to už keď ja vojdem do mora tak, že sa nemusím postupne ovlažovať, tak to je už čo povedať, práveže mne Jadran nesedel, bol pre mňa veľmi studený + tí spomínaní morskí ježkovia. Tu v Španielsku neboli. Výlety sú výborne naplánované. Prostredie hotela je krásne, večer sa dá prechádzať po mestečku, obchodíky a reštaurácie sú dlho otvorené, ešte pred pol nocou sme mohli pokojne nakupovať, keď sme mali záujem. Mne sa tam VEĽMI páčilo, suveníry lacné, ľudia milí, krásna krajina. Za mňa TOP dovolenka to bola. Uvidíš, že si užijete. Po meste premáva taký otvorený vláčik, prejde okruh, aby ste videli niečo aj z mesta, inak podľa mňa je to dosť veľké mestečko, krásne upravené s množstvom paliem. Hneď by som sa vrátila. Ležadlá sú za poplatok. Strava vynikajúca, ani si nebudete vedieť vybrať, všetkého veľa, množstvo druhov. Čo ma prekvapilo, bol východ slnka - vychádzalo až okolo siedmej ráno, o šiestej ešte tma 🙂. Promenáda popri mori dlhočizná, každé ráno upravovali pláže.
@jordynka ďakujem krásne za pomoc❤️ ,ani si neviete predstaviť aká som bola nešťastná . Pozerám to mestečko a úplne prázdne na fotkách,ani človiečika nikde,všetko prázdne. Mi ideme do hotela meditarráneo bay ,tam sme mali už len na termín miesto. Naozaj pekne ďakujem.veĺmi som sa potešila😊
Kedy letíte? My sme teraz pozerali termín od 29.7. a ak sa rozhodneme, možno sa tam uvidíme 😁
Vrátili sme sa v pondelok 🙃jedna z najlepších dovoleniek. Hneď by som sa vrátila.Musím ale povedať,že komáre sme mali,nikto z našich známych,iba my😅 dcéra odchádzala s 28 štípancami... Vzala by som Raid. Skvelé jedlo,za mňa aj more super,plávali sme každý deň,bazény čisté, program bohatý.Nakúpili sme fejkové dresy a baby odchádzali so zapletenými vlasmi.užite si to!

Áno. Bol 😎