icon

Boli sme podvedení pri rezervácii ubytovania?

2. jan 2024

Pred niekoľkými mesiacmi sa stretol so starým kamarátom ktorý sa s rodinou vrátil domov zo zahraničia. Dozvedel sa že chodia spolu aj ďalšími starými kamošmi a ich rodinami na spoločné dovolenky. My ako rodina sme pred tým nikdy v zahraničí na dovolenke neboli, cudzie jazyky neovládame minimum ruštiny čo sme sa učili pred r1989.
Muž tak veľmi chcel ísť že som mu na jeho nápad prikývla. Pokým sme sa rozhýbali ostatní už mali pobyt rezervovaný. Bol voľný iba jeden apartmán 4+1. Sme štyria, povedali mi cenu na osobu, keď sme si trochu utiahli opasok tak sa to za tú krátku dobu zvládnuť. Ale keď prišlo k platbe zrazu sme mali zaplatiť za 5osôb. Všetky ostatné veci sme platili za nám štyroch. Aj deti sa veľmi tešili že pôjdeme k moru aj keď mimo hlavnej sezóny. Tak sme vyplatili, aj sme boli ale aj keď sme nemohli tak rozhadzovať peniaze ako oni cítili sme sa dobre.
Prosím podeľte sa s vašimi skúsenosťami s rezerváciou ubytovania. Kamošky tvrdia, že sme boli isto podvedení. S mužom sme obaja staršie ročníky, on nemá ani profil na žiadnej sociálnej sieti, šikovný majster ale svet internetu je mu cudzí. Do dnes mi tlačítkový mobil. Neskôr ma napadlo
že som mohla to piate miesto niekomu ponúknuť. Síce 4osoby sa pohodlne zmestili ale piati dospelý či skoro dospelý už nie iba menšie deti. Boli sme ako neskúsený cestovatelia podvedený?

nelca84
2. jan 2024

Celkom nerozumiem, o com to vlastne hovoris. Ak islo o apartman, tak ste zrejme platili za apartman ako celok. 4+1 znamena co? Predpokladam, ze jedna bola moznost pristelky. A komu si akoze chcela ponuknut to piate miesto vo vasom apartmane?

0silvia0
2. jan 2024

Ako pise @nelca84 za apartman sa spravidla plati ako za celok.

muchotrafka298
2. jan 2024

Mali ste apartman, kde bolo mozne ubytovat 5 osob, z toho jedna by bola na pristelke. Takze ste museli zaplatit apartman bez ohladu na to, ze ste boli 4 osoby. Koho by si chcela ubytovat s vami? Cudzieho cloveka? Ze by spal niekde na zemi na nejakom gauci roztahovacom alebo matraci? Nerozumiem, preco by ste mali byt podvedeni a kym. Dovolenka je od slova dovolit si a bohuzial, ak na pobyt a utraty peniaze nemate, tak ste nemali ist nikam. Mohli ste si zvolit lacnejsiu destinaciu, nebolo treba ist s partiou, ktora mala uplne ine financne moznosti ako mate vy.

kitycat
2. jan 2024

Tiez nerozumiem...

Ak ste taki "staromodni" preco ste nepoziadalino pomoc s ubytovanim? Odkial ste nasli tento apartman?

asocial
2. jan 2024

apartman nie je hotelová izba, aj keby to bolo 9+1, a vy ste 4, platíte cenu apartmánu/izby atď, väčšinou (naozaj väčšinou) nerozhoduje počet osôb. Nevidím žiaden podvod..

zuzana76
2. jan 2024

Ako pisu nado mnou, apartman sa plati cely, 4+1 znamena, ze tam boli zrejme 4 normalne postele a jedna pristelka, cize mohlo sa tam vyspat 5 ludi, to ze vy ste jednu postel nevyuzili, prenajimatela nezaujima. Okrem toho, kto by isiel k vam na tu jednu pristelku? Jedine niekto z rodiny, svokra, mama.

autor
2. jan 2024

@nelca84 v danom komplexe boli rôzne typy apartmánov, aj pre troch, štyroch,piatich aj šiestich. Rezerváciu robil mužov kamarát. Len keď sme sa pýtali na cenu, bola nám bola cena za osobu. Začali sme rátať koľko nás to výjde , ale potom nás zaskočilo že zrazu to bolo o koľko viac.
Stretla som tam bývalú vychovávateľku dcéry, boli spolu dve dôchodkyňe. Ona mi hovorila že buď si mali priplatiť aby k nim nedali cudzích z ich autobusu alebo strpieť tam dalších. Oni si nepriplácali ale že dostali dobrú partiu.
Myslela som tým, že by som to miesto ponúkla bratovi. Možno by nám bol aj deti postrážil aby sme mohli byť s mužom trochu osamote.

nelca84
2. jan 2024

Ako hovorim, platili ste za apartman ako celok, tam sa neriesi kolki ste.
A to by si naozaj do apartmanu s rodinou vzala brata len kvoli jednemu usetrenemu miestu? A koho by si ulozila na pristelku?
Podla mna sa na to vykasli, dovolenku ste si uzili, podvedeni ste neboli.

veronikaszabova
2. jan 2024

Nechapem, co riesis. Platila si za apartman, nie za pocet osob. Normalna vec

muchotrafka298
2. jan 2024

Druhykrat uz budete mudrejsi a preverite si veci vopred. Niekedy je lepsie nespoliehat sa na cudzieho, ale vybavit si sam a poriadne sa na vsetko ohladom financii co kolko stoji a za co sa plati opytat. O ziadny podvod sa nejednalo, takze neviem, ze preco to riesis po niekokolkych mesiacoch od navratu. Dobry postreh ma @nelca84, ze kto by spal na tej pristelke? Dospely brat alebo male dieta? Kedze by sa cena rozratavala deleno 5.

klementinka58
2. jan 2024

platila si za apartman ako celok kde sa mohlo ubytovat do 5 osob. Ak ste sli busom tak tam si platila za osobu /miesto v buse za styroch predpokladam. Normalne to tak funguje.

autor
2. jan 2024

@muchotrafka298 dopredu som nevedela aký typ postele budeme mať . Tu na SVK sme ako prístelok raz dostali kempingovú posteľ, inde normálne plnohodnotné lôžko. Tu to bol rozťahovací gauč , kde nakoniec spalo jedno dieťa ďalej manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko.

0silvia0
2. jan 2024

Ved si sa mala informovat u ubytovatela hned ako sa ti nieco nezdalo. Mohla si este poriesit brata, co uz teraz s tym?

autor
2. jan 2024

@kitycat cez mužovho kamaráta, všetci sme bývali v stehnom komplexe ibaže všetci bývali tak,že tí čo boli štyria boli v apartmáne s 4lôžkami a čo boli piati v apartmáne s 5lôžkami

0silvia0
2. jan 2024

Ved bol volny len posledny apartman, tak vam ho pridelili...

veronikaszabova
2. jan 2024

Ved sama pises, ze zostal len 4+1. Tak ste ho proste museli zaplatit

vanilkovazmrzka
2. jan 2024

Ziaden podvod, normalne ste si zaplatili ubytovanie v apartmane. Za cenu apartmanu. Aj keby ste tam boli dvaja, ten apt ma cenu rovnaku.

ninusa221
2. jan 2024

To nieje o tom aké ste ročníky.. moja 70 ročná straka chodí s kamoskou každý rok k moru letecky a nikdy ich nikto neodrbal tak isto aj mojich rodičov.. vždy si preklepneme všetky dostupné info na nete.

petamich
2. jan 2024

myslim, ze dievcata ti to vysvetlili 🙂 my sme boli teraz na chate, chata je pre 14 ludi, nas bolo aj s detmi 10 - platili sme ale celu chatu a nie rozratane na osobu, ved logicky, prenajat sa to uz nedalo, kto by tam s nami cudzi siel a koho by sme tam my chceli 🤷‍♀️ to je ten isty princip ako apartman, ked raz stoji 200€ na noc, tak stoji 200€ na noc bez ohladu na to, ci tam budete 2 osoby alebo 5 osob

okej mal vam povedat cenu za apartman a nie na osobu, lebo potom samozrejme ste ratali s mensim vydavkom na ubytovanie, kazdopadne nie neslo o ziadny podvod (aspon som toho nazoru)

zeldia
3. jan 2024

Takto to nemôžeš rátať. Ubytovanie je jedna z tých veci ktorá nema fixnú cenu. Čiže cena sa líši v závislosti od termínu koľko izieb vezmeš naraz atd. Nepodviedli vás zaplatili ste za celý apartmán (ak som pochopila jedlo ste bud zaplatené nemali alebo ste platili za štyri osoby). Zbytočne dumáte nad hlúposťami. Peniaze vam nevrátia a nevrátili by ani na SK. Jednoducho taká bola cena, nie pre vás ale pre všetkých. Dalsia vec sa neporovnavat s inou izbou lebo tu zlavomat, tu iny kupón, brat kolegovho uja, iny termín, stály zákazník …. Každý môže mať inú cenu, tak to proste je neexistuje fixná cena majiteľ môže počas hokejového turnaja zvýšiť cenu trojnásobne je to vec dohody zaplatili ste boli ste nic sa vam nestalo tak prestaň sa tým trápiť.

mk1111111111
3. jan 2024

Zaplatili ste spravne, len vas zle kamarat informoval. Nabuduce budete mudrejsi. Zapamate si, ze apartman sa plati cely, tak, ak budete chciet, mozete ho doplnit inymi osobami, do poctu, co apartman povoluje. Ze sa to inym zda divne, to si neberte k srdcu, niekomu nevadi zdielat apartnan aj s niekym inym. Niekto vezme babku, niekto doplni dietatom z rodiny. Aj hotelova izba je vzdy popisana, napr.pre 2 osoby plus pristelka pre dieta do x rokov, to znanena izba s dvoma lozkami, a ak treba, prilozia pristelku pre dieta a pod. A tiez platite cenu uvedenu za izbu, ci ste tam s dietatom, ci len 2 osoby na lozkach.

onedaynick
3. jan 2024

Pises velmi zvlastnym stylom, aj obsahovo mi tento prispevok nesedi. Ta dovolenka prebehla kedy?

autor
3. jan 2024

@mk1111111111 ďakujem

autor
3. jan 2024

@onedaynick pred pár týždňami

autor
3. jan 2024

@ninusa221 je jasné že sme iná generácia, moja babka keby žila by mala v marci 103 dedo vo februári 112.
Ako som písala nikdy sme v zahraničí na dovolenke neboli letecky by muž ani nešiel. Sme cez 20rokov spolu, za mlada bolo treba splatiť staré resti,potom prišli deti, teraz opatrujem chorú mamku, máme zvieratá záhladu,pole nedá sa hocikedy zbaliť a odísť.

0silvia0
3. jan 2024

Ste sestdesiatnici? Ked pises ina generacia?

asocial
3. jan 2024

ja by som sa nevyhovárala, že ste iná generácia. Moji rodičia majú po 60ke, vedia si sami naplánovať, vybaviť, a tak isto aj väčšina rodičov mojich známych, niektorí majú po 70ke...Skôr by som rozmýšľaľa ako zmodenizovať myslenie, máte predsa deti, aby ste im aspoň čiastočne stíhali...

zeldia
3. jan 2024

@asocial ale prečo by sa mala vyhovárať. Nemusi byt pre každého priorita 1) chodit na dovolenky 2) chodit na dovolenky do zahraničia.
Poznám viacerých 50tnikov ktorí v živote neboli pri mori a je im to úplne jedno. 70+ môže byt aj väčšina co neboli pri mori. A teraz čo?

asocial
3. jan 2024

@zeldia nehovorím o dovolenke, hovorím o technológiách.