icon

Boli ste na dovolenke v Malajzii?

birika
20. nov 2023
luccija
20. nov 2023

@birika myslím, že @tenerifka bola

moonlight1210
20. nov 2023

Ano.

ovaaa
20. nov 2023

Áno bola

vlado818
20. nov 2023

Ano ale uz davnejsie. Malajzia je velka.

tenerifka
20. nov 2023

@birika Bola som v maji tohoto roku, ale nie na kontinentalnej casti, ale na ostrove Borneo-najprv sme leteli do Sandakan a odtial rychloclnom po rieke do stredu dzungle, tam sme boli 6 dni, a potom sme leteli do Kota Kinabalu a pobudli tyzdeñ v Bungaraya na ostrove Gaya.A predtym tyzdeñ v Singapure.
Tak neviem, ci ti toto nejako pomoze.

tanicka907
20. nov 2023

@tenerifka ahoj, toto ma velmi zaujima. Trochu osobna otazka, ale mas deti? Ja len ci by si odporucala ist na Borneo s dietatom? Je to na mojom bucket liste a teda ci pockat kym prdusik vyrastie 🙂

patta89
20. nov 2023

Ano, bola

tanapeta
20. nov 2023

Boli sme ostrov Langkawi

oliverceky
20. nov 2023

@tenerifka V Singapure sa páčilo?
Čo tam treba vidieť?

tenerifka
20. nov 2023

@tanicka907 deti su uz dospele, s malymi detmi to neodporucam, az tak od 14 rokov. Vsade je vela havede vsetkeho druhu, mali sme nahodne stretko s hadmi, opice vsade….rieka plna stromov, koreñov, dreva…pri jednom vecernom pozorovani zveri sme sa takmer prevratili, a to bol fakt ze spickovy rezort a profesionali (Sukau rainforest lodge, ma znacku National geographic).

tenerifka
20. nov 2023

@oliverceky Bolo nam malo a do Sing sa urcite vratime, je tam toho tolko, okrem hlavnych atrakcii vyzdvihnem prirodu, parky (lesy) s uzasnou autoktonnou faunou, neskutocna cistota, bezpecnost….

birika
autor
20. nov 2023

@tenerifka dakujem, my idem vo februari, letime do Kuala Lumpur, tam sme 2 dni a potom letime na nejaky ostrov a po par dnoch lodou na dalsi ostrov - mena neviem, ja som spolucestujuca 🙂je potrebne nejake ockovanie? ake lieky si vziat?

tenerifka
20. nov 2023

@birika ockovanie ziadne povinne, my mame ale okrem povinnych aj zltacku A. Nejedli sme v ziadnych poulicnych stankoch ci pofidernych restikach, mali sme poruke dezinfekcne obrusky. Urcite vezmi vela repelentu s Deet (ale mozes kupit aj tam), krem na stipance ( my sme nemali a kupili sme tam nejaku mast s kortikoidmi,lebo mña poprhlila asi nejaka husenica). Potom vela opalovaku ( najlepsie aby bol aj proti meduzam). My sme mali so sebou este Ibuprofen a antibiotika(tie sme nastastie nepotrebovali). Naplaste. A cestovne poistenie, co je uplne najdolezitejsie.
Pre mña to bol dalsi z mnohych zazitkov na cely zivot, ale treba mat respekt pred tou divocinou, byt pripravena, ak by daco. My sme boli velakrat v situacii, ze ak by sa nieco malo pokaslalo, tak koniec….nastastie o tom mozem nadalej rozpravat

tenerifka
20. nov 2023

@birika a este-na malickych ostrovoch nie su lekarne a vsetko je predrazene, treba mat vsetko dopredu.My sme zostali posledne dni bez opalovaku a riaditel rezortu nam priviezol z Bornea hned na dalsi deñ

birika
autor
20. nov 2023

@tenerifka ockovanie nemame, na radu mojej lekarky mi predpise antimalarika a mast na tie stipance. My budeme v rezortoch, tak poulicne dobroty vybechame, ale pozriet to pojdeme urcite 🙂 dakujem velmi pekne, pomohla si mi, uz som kludnejsia 🙂 pekny vecer

tenerifka
20. nov 2023

@birika kasli na antimalarika, ak pouzivas repelent, netreba.A uz vobec nie v rezorte, tam vsetko vydymuju, na malych ostrovoch nic nehrozi

birika
autor
20. nov 2023

@tenerifka dakujem 🙂

tanapeta
21. nov 2023

@birika my sme nemali očkovania žiadne navyše. A pouličné dobroty to bolo to najlepšie pomaly z celej dovolenky.

tenerifka
21. nov 2023

@tanapeta vies, ako kde….v Kota Kinabalu na Jesselton point to bol humus uz napohlad, ziadna hygiena….ale verim, ze nie vsade je to tak

ericka069
18. aug 2025
@tenerifka

@birika ockovanie ziadne povinne, my mame ale okrem povinnych aj zltacku A. Nejedli sme v ziadnych poulicnych stankoch ci pofidernych restikach, mali sme poruke dezinfekcne obrusky. Urcite vezmi vela repelentu s Deet (ale mozes kupit aj tam), krem na stipance ( my sme nemali a kupili sme tam nejaku mast s kortikoidmi,lebo mña poprhlila asi nejaka husenica). Potom vela opalovaku ( najlepsie aby bol aj proti meduzam). My sme mali so sebou este Ibuprofen a antibiotika(tie sme nastastie nepotrebovali). Naplaste. A cestovne poistenie, co je uplne najdolezitejsie.
Pre mña to bol dalsi z mnohych zazitkov na cely zivot, ale treba mat respekt pred tou divocinou, byt pripravena, ak by daco. My sme boli velakrat v situacii, ze ak by sa nieco malo pokaslalo, tak koniec….nastastie o tom mozem nadalej rozpravat

@tanapeta
@tenerifka ahojte,chystame sa na langkawi s detmi 12 a 14r,ako citam vyssie,boli ste tam. Odporucate? Ci radsej zmenit destinaciu? Thajsko uz mame pochodene, je to nieco podobne? Cistota v pohode? Dakujem

tanapeta
18. aug 2025
@ericka069

@tanapeta
@tenerifka ahojte,chystame sa na langkawi s detmi 12 a 14r,ako citam vyssie,boli ste tam. Odporucate? Ci radsej zmenit destinaciu? Thajsko uz mame pochodene, je to nieco podobne? Cistota v pohode? Dakujem

@ericka069 odporúčam. Čistejšie ako v Thajsku

ericka069
18. aug 2025
@tanapeta

@ericka069 odporúčam. Čistejšie ako v Thajsku

@tanapeta super. a v ktorej casti ostrova je lepsie ubytovat sa? v blizkosti ktorej plaze?

tenerifka
18. aug 2025
@ericka069

@tanapeta

@ericka069 nebola som na Langkawi, ale na Borneu-malajska cast. Langkawi je turisticky ostrov, urcite je vsetko ciste a bezpecne. Necakaj ale plaze typu Maldivy, tam su ta farba mora a plaze celkovo ine....

tanapeta
18. aug 2025
@ericka069

@tanapeta super. a v ktorej casti ostrova je lepsie ubytovat sa? v blizkosti ktorej plaze?

@ericka069 Cenang beach, presne na tej, kde jemu nápis Langkawi. Pozri si na mape