icon

Boli ste s 9-mesačným dieťaťom na dovolenke?

14. okt 2025

Mame 9 mesacneho, a moznost ist na roadtrip po slovinsku. Veeelmi to zvazujem, dieta je kludne, prevazne kojene. V aute vacsinou spi. Boli ste niektora na podobnej dovolenke s takymito detmi?

anonym_e17be8
14. okt 2025

6 mesiacov, letecky , 12 hod. Úplne v pohode sme to zvladli

ivik4
14. okt 2025

4 roky lebo bol velmi narocne dieta. Keby mam dieta kludne, ideme ovela skor

katkaseiner
14. okt 2025

Dcera mala 10 mesiacov ked sme isli do Tatier, letecky isla prvykrat v 2 rokoch... Syn letel v 11 mesiacoch. Ak je dieta kludne, tak to je super a uzi si to... az zacne behat, tak si uzijete iny typ dovolenky

katarinaba
14. okt 2025

Neviem, ci by som to nazvala roadtrip, ale bola to taka cestovatelska dovolenka. Starsi syn mal 8 rokov, mladsi 6 mesiacov. Isli sme za muzom do FR. BA - Vieden autobusom, Vieden - Pariz lietadlo, Pariz - Bordeaux lietadlo a z Bordeaux este 2 hodiny autom. Tam sme mali prenajaty dom. Kazde rano som deti vychystala, muza autom odviezla do roboty a ja s deckami sme autom labzovali po blizkom aj vzdialenejsom okoli - pamiatky, parky, ZOO, zabavne parky a podobne. Neskor poobede som vyzdvihla cestou z vyletov muza z roboty. A koncom dovolenky sme autom z juhu FR isli do Pariza do Disneylandu na dva dni a potom zas spat dole k Bordeaux. No a odtial potom rovnaka cesta domov - autom 2 hodiny do Bordeaux, Bordeaux - Pariz lietadlom, Pariz - Vieden lietadlom a z Viedne do BA autobusom.
Takze taka autodovolenka - stale v pohybe. Bolo to super. Moje deti cestuju autom od prveho dna co nas pustili z porodnice. Nikdy sme sa nijako neobmedzovali vekom deti.

pe_mi
14. okt 2025

Na dovolenke oslávil 2 mesiace, Bulharsko letecky, zopakovala by som ja pri dcere, ale tam sme sa báli kvôli zdravotnému stavu

anonym_3ad8b1
14. okt 2025

@anonym_autor ked mala 8mesiacov sli sme do chorvatska autom , a musim povedat ze super dovolenka 🙂

diewcatqoo
14. okt 2025

Neviem, ci sa to rata ako dovolenka, ale sli sme k rodicom na Slovensko autom 7 hodin, ked mali obe deti 3 mesiace. Prvykrat pri mori bolo prve dieta, ked malo 8 mesiacov. Druhe ma rok a nieco a este pri mori nebolo, ale uz bolo na Slovensku, v Rakusku, v Slovinsku, v Nemecku, v Belgicku a v Luxembursku (zijeme v CR).

katesocka
14. okt 2025

Syn mal 3,5 roka, autom do Chorvátska (išli by sme aj skôr, ale mal často zdravotné problémy). Dcéra mala 8 mesiacov, letecky na Severný Cyprus.

diewcatqoo
14. okt 2025

@anonym_autor inak, ak zvazujete roadtrip po Slovinsku, urcite chodte. Slovinsko mam zbehane s detmi a vazne, chodte, kym je dieta take malicke. Vsade maju prebalovacie pulty, nemaju problem ohriat prikrm, anglicky sa dohovoris takmer vsade, su velmi mili k malym detom. Da sa zvladnut vela veci aj s kocikom, ale ak chces napr. jaskyne a vodopady, tak tam radsej ber nositko.

evcagabi
14. okt 2025

Nie

ak_tak0202
14. okt 2025

Moja mala necelých 1,5 roka, ked sme boli v Slovinsku. Vtedy už chodila zo 4 mesiace, ale kočík sme využili v Maribore, Ljubljane, Koperi, či okolo Bledskeho jazera. Ale už taká tiesňava Vintgar sme museli využiť nosič, celé by ho vtedy ešte neprešla sama. Takisto lanovka pri Bohinj, síce by sa kočík do lanovky v pohode vošiel, hore by sme s ním boli značne obmedzení. Ale napr. Piran si odcupitala sama, vrátane tých hradieb, tam sme ju minimum nosili na rukách, nosič ostal v aute.

cimage
14. okt 2025

My sme boli v Polsku pri mori cca 2mesiace. Dcera mala 9mes ked sme vyrazali a v pohode. Spali sme v dodavke. Mladsia ako rocna zvladla cestu do Spanielska. Chce to viac nervov a prestavok, ale uz ked sme na mieste, tak je to super.

lusilla
14. okt 2025

Najstarsi mal 9 mesiacov ked sme boli v HR prvy krat, stredna mala 1,5 mesiaca ked sme boli v HR s nou prvy krat a najmladsi mal 8 mesiacov ked bol v HR prvy krat. Na road tripe sme boli v Rumunsku ked mal najmladsi 5 a kamosi tam boli s malou co mala 2 roky, to uz nie su najmensie deti ale tam sme sa vela presuvali a mali sme dokopy 6 deti kazdy ineho veku. Vsetko v pohode. Chodte a uzite si slovinsko je naaaaadherne. A takto ti poviem nase deti uz su pubertaci a teda s nimi sa uz cestuje daleko tazsie ako s malymi detmi, nezda sa to ale moja skusenost je taka.

zuzanaete
14. okt 2025

Ked mal mladsi 9 mesiacov, tak sme boli letecky na dovolenke. Ked mal 1,5 roka, tak sme boli 8 tyzdnov na roadtripe. Za mna je jednoduchsie cestovat s malymi detmi, ako so starsimi, ked uz frflu. 😀 Pri roadtripe som si davali max 4 hodiny v aute za den. Vynimocne dlhsie. Uz aj presuny medzi miestami boli o pozreti si niecoho. Za mna to bolo uplne super. Aj deti to be, problemov zvladali. Starsi po par dnoch pochopil, ze otazka, ci sme uz tam, nie je najlepsia. A potom sa pytal, ze kolko noci budeme spat na danom mieste. 😀 Chodte a uzite si to.

bubinko1506
14. okt 2025

S 3-mesacnymi dvojickami sme boli na lyzovacke v Zell am See. Ked mali 10mesiacov, sme isli autom do Chorvatska - to bola asi najkludnejsia dovolenka s nimi. Ale zalezi fakt od dietata, ako znasa cestu. Kamoska isla na dovolenku s malym 1x az ked mal 10 rokov, lebo ze s nim sa neda

natalka13
14. okt 2025

nie roadtrip s 9m by pre mna bola zbytocnost. radsej by som si niekde za tie peniaze na juhu pri mori prenajala dom.

smajliica
14. okt 2025

Od ich 6 mesiacov chodíme na road tripy, letecky, poznávačky. Deti sú obidve kľudné, tak je to v pohode.

sisska96
14. okt 2025

Nie načo. To nie je dovolenka

autor
14. okt 2025
@sisska96

Nie načo. To nie je dovolenka

@sisska96 chceme vidiet nieco nove, manzel ma volno, tak skoda presediet doma

sisska96
14. okt 2025
@anonym_autor

@sisska96 chceme vidiet nieco nove, manzel ma volno, tak skoda presediet doma

@anonym_autor aj tak budete riešiť iba dieťa. To nie je žiadny oddych

luccija
14. okt 2025

@anonym_autor záleží či budete bývať na jednom mieste či sa presúvať, ale išla by som.V 9 m sme boli pri mori najlepšia dovolenka spali sme všetci 3 na pláži pohoda, klud

zuzanaete
14. okt 2025
@sisska96

@anonym_autor aj tak budete riešiť iba dieťa. To nie je žiadny oddych

@sisska96 Ale je to oddych. Niekoho proste nove miesta nabijaju. Sadnut do auta a vyrazit. To teraz najblizsich par rokov nema autorka nikam chodit, lebo treba riesit dieta? Ked raz ma niekto tulave topanky, tak dieta sa prida. Dieta si to priamo nebude pamatat, ale stale to bude pre neho prinosom, ked rodicia na takomto tripe dobiju baterky. Spokojni rodicia, spokojne dieta. Chapem, ze pre niekoho moze byt cestovanie s dietatom stres a unava, ale pre niekoho proste nie. Uzije si to aj s dietatom.

anonym_a43163
15. okt 2025

@anonym_autor Jasné boli ,malý od pol roka s nami precestoval dosť autom. Kľudné,pokojné kojené bábo a len čo sa položil do auta už spal. On rád cestoval.A ostalo mu to dodnes a už je dospelý 😂

nikitka444
21. okt 2025

@anonym_autor áno, so 4mesacnou sme boli v chorvátsku

nikiki29
21. okt 2025

Boli sme. Kľudne choďte. So starším sme boli okolo 5-6 mesiacov. S mladším (aj starším spolu samozrejme) sme boli v 4 mesiacoch. Starší je pohoďák, dobrý cestovateľ, dovolenka bola super. Mladší nie je taký dobrý cestovateľ, stálo ma to kopu nervov, lebo nespal v aute 🙈 ale inak aj to bola fajn dovolenka.