icon

Bulharsko alebo Taliansko. Ktorá destinácia je lepšia pre rodinu?

26. nov 2025

Ahojte. S malou sme boli 2x v Chorvátsku. Chceme letecky ( bude mať 6 cez leto ).
Čo hovoríte na Bulharsko? Turecko,Tunis,Egypt nie..
Ešte som pozerala Taliansko..m

la_dolce_vita
26. nov 2025

Ake mas predstavy, naroky, rozpocet? Turecko preco nie? Za mna lepsie ako to Bulharsko, to mna osobne vobec nelaka. A co grecke ostrovy?

jaja20
26. nov 2025

@anonym_autor Aj v Bulharsku sa už nájdu dobré hotely s kvalitnými službami. Napríklad Wave resort alebo Dit Evrika Beach.

anonym_12d518
26. nov 2025

Bulharsko slnečné pobrežie 🌸 vrelo odporúčam. Boli sme v imperial palace ale aj neďaleko bol krásny hotel Marvel vraj aj zrekonštruovaný veľmi ho chvália. Hneď na pláži. Rôzne možnosti jednodňové výlety atrakcie. Boli sme v júli. Voda bola čistá a teplá.

autor
26. nov 2025
@la_dolce_vita

Ake mas predstavy, naroky, rozpocet? Turecko preco nie? Za mna lepsie ako to Bulharsko, to mna osobne vobec nelaka. A co grecke ostrovy?

@la_dolce_vita neviem skrz malu má tieto krajiny nelákajú

la_dolce_vita
26. nov 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita neviem skrz malu má tieto krajiny nelákajú

@anonym_autor to chapem, co sa tyka Egypta a Tuniska, tiez mam obavy. Bulharsko sa mozno zlepsuje, ale more nič moc a najchladnejsie. Za tu cenu je ovela lepsie Turecko, co sa tyka sluzieb a na Egejskej riviere aj krasne more. Vlastna skusenost..

mane01
26. nov 2025

@anonym_autor boli sme aj v Bulharsku aj v Egypte. Na oboch miestach fajn hotel, pláž aj jedlo. Ale to Bulharsko je stále cítiť socikom…nielen betón a neestetika, ale aj ochota personálu… je to rozdiel. Prečo nechceš Turecko a Egypt?

autor
26. nov 2025
@mane01

@anonym_autor boli sme aj v Bulharsku aj v Egypte. Na oboch miestach fajn hotel, pláž aj jedlo. Ale to Bulharsko je stále cítiť socikom…nielen betón a neestetika, ale aj ochota personálu… je to rozdiel. Prečo nechceš Turecko a Egypt?

@mane01 hore vyššie spomínam, že kôli dcére.. viem, že chodia s bábätkami aj veľa rodín ale celkovo som akosi proti dovolenke v týchto krajinách čo sa týka malej 😆

autor
26. nov 2025
@la_dolce_vita

@anonym_autor to chapem, co sa tyka Egypta a Tuniska, tiez mam obavy. Bulharsko sa mozno zlepsuje, ale more nič moc a najchladnejsie. Za tu cenu je ovela lepsie Turecko, co sa tyka sluzieb a na Egejskej riviere aj krasne more. Vlastna skusenost..

@la_dolce_vita a Taliansko ? Grécko bude cenovo asi vyššie však ? Nepozerala som ešte cenovo ako vyjdú tieto krajiny
Taliansko, Chorvátsko cca mám odhad

la_dolce_vita
26. nov 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita a Taliansko ? Grécko bude cenovo asi vyššie však ? Nepozerala som ešte cenovo ako vyjdú tieto krajiny
Taliansko, Chorvátsko cca mám odhad

@anonym_autor Taliansko ano, ale juznejsie ako je Kalabria. Talianske ostrovy su drahsie, aj grecke, ale zalezi na tom, ake mas naroky. Vsade su lacnejsie aj drahsie ponuky.

viktoriakrajnakova
26. nov 2025

@anonym_autor ja som bola tento rok v Bulharsku. Oplatí sa ísť zaciatkom leta teda Jún, Júl, lebo potom začne byť voda zelená a často sa tam nedá kúpať. Ja som odchádzala v polovici Júla a už začínala byť zlá. Ale Taliansko je lepšie, čistejšie a hlavne je tam iné more, zdravšie. V Bulharsku nemáš také slané more a to je zlé, imunita sa posilní čím je more slanšie

lejduska
26. nov 2025

@anonym_autor toho roku sme boli v Bulharsku s 5 ročnou a uplne super. Hotel a služby super, pieskové plaze, dobré ceny

mane01
26. nov 2025
@anonym_autor

@mane01 hore vyššie spomínam, že kôli dcére.. viem, že chodia s bábätkami aj veľa rodín ale celkovo som akosi proti dovolenke v týchto krajinách čo sa týka malej 😆

@anonym_autor ok, s bábätkom by som asi ani ja nešla… ale zasa so 6 ročnou… neviem, ak ti ide o čistotu a tak… zázraky ani v tom Bulharsku nečakaj. Ak vyberieš dobrý hotel, v hygiene rozdiel oproti Egyptu nebude. Ale tak bavíme sa o dovolenke v rezorte, vonku je to samozrejme o inom.

andrejka2424
27. nov 2025

Otvor si stránku cestovky, ak idete cez cestovku. Označíš si v tabuľke ktorú ti na vrchu zobrazí krajiny, kam by si chcela ísť , potom dátum - napr. celý júl, , odklikneš napr, že na 8 dní , že ste 2 dospelí a vek dieťaťa. Potom si vieš vo filtri vybrať aj či polpenzia, alebo all in. Ide ti aj o cenu, tak si daj zoradiť ponuky zájazdov od najlacnejšieho. My si vždy vyberieme už na prvej strane , nemáme vysoké nároky. Skús pozrieť Čedok, Kartágo, Tip travel. Vždy radšej pôjdem do Grécka, ako do Bulharska. Napr. Zakynthos ostrov má pokojné a čisté more , pri ostrovoch uprednostňujem východné pobrežie- má pokojnejšie more bez obrovských vln. Taliansko cez cestovku mi lacné nepríde . Sever má mútne more a ostrovy na juhu ma veľmi lákajú, ale tie ponuky cestoviek sú väčšinou nad náš rozpočet a za lehátka na pekných plážach vedia niekedy vypýtať sumu, ktorú by som nikdy v živote za lehátko nedala.

andrejka2424
27. nov 2025

Keď sme prvý krát hľadali rodinnú dovolenku, bola som naklonená Bulharsku-lebo som vedela do čoho idem a v porovnaní so sev. Talianskom a Čiernou Horou sa mi najviac páčilo. Ale tu ma ženy naviedli na to Grécko a úplne som mu podľahla a som rada, že sme skúsili niečo nové. Ak ti ide skôr o služby , bazény s tobogánmi, nebála by som sa ani toho Turecka. V Grécku sú tie lacnejšie hotely zariadením, aj stravou také jednoduchšie, ale my ideme najmä kvôli krásnemu moru a prírode, pamiatkach a to sme tam našli.