Calabria verzus Sardinia letecky s 2-ročným synčekom
Ahojte. Pomaly uvažujeme nad plánovaním letnej dovolenky. Zo všetkého v rámci EU, nás najviac svojou krásou oslovili Calabria a Sardínia. Rada by som si prečitala od maminiek/ockov, ktorí strávili dovolenku s podobne starým dietatkom na tychto miestach, vaše postrehy. Hotel, kam sa ist pozrieť, kam sa isť pofotit, čo sa vám páčilo a čo nie, a celkovo či su to miesta vhodné pre rodinku s deťmi 🙂🙂🙂 Ďakujem
Kalabria je lacnejsia ale vsade su plaze s nekonecnymi radami slnecnikov ktore si musis prenajat a susedovi vidis do taniera a hlavne sa nevyhnes hluku z kazdej svetovej strany. Sardinia je ovela ovela drahsia, pitrebujes auto, ale pre mna ovela krajsia aj co sa tyka mora aj vyletov.
calabria bola pre mna velkym sklamanim. boli sme tri tyzdne,presli sme ju celu ,vobec ma nenadchla. tie plaze vyzeraju krasne na fotkach,v skutocnosti nic moc. sardinia oproti tomu je nadherna . smaragdove motre,krasne plaze ,na severe je dost veterno,ale urcite by som dala prednost sardinii pred calabriou.
Zalezi co od dovolenky cakas. All inclusive resort alebo ubytko na sukromi? Chcete aj nieco vidiet, ci len lezat na plazi? Riesite cez cestovku ci sami? Na sardiniu sa na sever dostanes aj priamo z ba, z viedne na akekolvek ine letisko a letenky su podstatne lacnejsie ako do Kalabrie.
My sme boli na Sardínii v čase korony, vyšlo to úplne lacno, ale keď pozerám bežné sumy, tak by som možno radšej išla inam 😀 (napríklad také Portugalsko je aj krásne aj lacné). Ale fakt tam bolo pekne, to hej.
Boli sme na Sardínii v prvej polovici septembra, keď mala dcérka 1.5 roka. Na letisku Alghero sme vzali auto, ubytovanie sme mali súkromnú vilu (išli sme väčšia partia). Bolo tam krásne, pláže sa dali nájsť aj hustejšie aj prázdnejšie. Voda krásne čistá, piesok jemný. Účastníci výpravy bez malých detí pochodili okolie a veľmi si pochvaľovali. Určite sa tam ešte vrátime.

@sanny2993 my sme boli v kalabrii ked mal tusim 4, bola to v poho dovolenka, len na moj vkus dost ludi…