icon

Cesta do Chorvátska a spánok v autosedačke

edyta
1. jún 2015

Chceme cestovať v noci do Chorvátska, doteraz sme mali auto kde sa dalo polohovat zadne sedadla tak som to nikdy neriešila, no teraz v zadu sedadla su pomalí pod 90 stupňovom uhlom. Dcérkam padajú hlavičky aj keď mame dokonca jednu polohovatelnu sedačku. Co mam spraviť aby neboli pokrutene ako paragrafy?

Strana
z2
liebling98
1. jún 2015

@edyta nič. Deti vedia zaspať a spať v tých najnemožnejších polohách. My jazdíme s troma synmi (6, 3 a 16mes) 1400 km niekoľko krát do roka. Zaspia si každý vo svojej, ako im to vyhovuje.

sampo
1. jún 2015

@edyta my od istej nocnej neprijemnosti s pokazenym autom chodime uz len cez den, mne napr. vtedy sotva dvojrocna just nespala... asi len hodinu z celej cesty, cize ja uz spanie neriesim...ked ich to zlozi, tak v akejkolvek polohe 😝

tova
2. jún 2015

@edyta ries co je bezpecnejsie pre deti hlavne na dlhe, nocne cesty a nie pohodlnejsie. autosedacky sa nepripinaju na ziadne naklonene sedadla, ked chces aby lezali, tak kup polohovatelne autosedacky ktore su uz otestovane pri autonehodach.

zuzin78
2. jún 2015

@edyta nic , my do Chorvatska chodime v noci a deti spia v autosedackach v pohode, mame Romerky . nikdy nevystupili z aute s tym , ze by sa citili unavene . To skor my dospeli , ked nespime . Deti sa vzdy vyspia do ruzova 🙂

prasiatko30
2. jún 2015

tie vankuse co sa davaju okolo krku a deku a deti to preziju len taka radost

stanislavao
2. jún 2015

@edyta nespravitr s tym nic. jednu noc ro vydrzia. Deti su omnoho ohybnejsie, ako dospeli a nevadi im to, ako spia.

edyta
autor
2. jún 2015

@tova neviem o akych polohovatelnych sedackach hovoris, ja mam obe v podstate polohovatelne, jedna je ROMER-BRITAX EVOLVA 1-2-3 , pod sedackou je taka sranda na polohovanie, ale ako nahle vysuniem zahlavok, tak to uz nesedi na zadnom sedadle, v starom aute dali sme sedadla do pololezaciej polohy a sedacka sedela perfektne. Druha je jednoduchsia cca ten model http://www.detskydum.cz/detail/maxi-cosi-rodi-s... a tam podsedak je pripevneny "pantami k vrhu", vyrobca uvadza ze polohovatelna, ale kopiruje len tvar zadneho sedadla, tak ze pokial sedadlo sa neda polohovat, tak ani autosedacku. Rada si dam poradit polohovatelnu sedacku do 36 kg v ktorej dieta moze kludne spat na zadnom sedadle.

simsalabim
2. jún 2015

@edyta cybex solution ma taku packu na sedadle, aked ju potiahnes, tak sedak kusok vytiahnes a vznikne ti veeeeeelmi mierne naklonene operadlo. Ale naozaj veeeeeeeeeeeeeeeeelmi mierne. A opierka na hlavu sa dat do 3 poloh, opat tak decente. Vysledkom je, ze dieta nesedi v 90% uhle, ale je to o par stupnov sikmejsie. V kombinacii s vankusom na krk sa v pohode da. Dcera sa nikdy nestazovala. V podstate to musi byt takto minimalne polohovatelne, lebo inak by to dieta nebolo bezpecne priputane. Myslim, ze jednu noc to deti vydrzia.

edyta
autor
2. jún 2015

@prasiatko30 nasla som toto http://www.spryciarze.pl/inspiracje/38738, to by som mala vybavenu hlavy ale este ide jej hrudnik do predu, mozem ju oviazat okolo sedacky?

jasminet
2. jún 2015

@edyta hrudnik im hadam drzi pas od autosedacky, ked su dobre zapnute, tak ziaden hrudnik nikam nemoze padat. hlava ano, to ked zbadam, tak sa natiahnem dozadu, posuniem dietatu hlavu a spi sa dalej....

eeffka
2. jún 2015

@edyta podla mna by tvoj problem vyriesilo toto, predavaju to v Alltoyse cca 15-20eur
https://www.google.sk/search?q=Lev+SeatPets&rls...

edyta
autor
2. jún 2015
zuzin78
2. jún 2015

@eeffka to je krasne 🙂

edyta
autor
2. jún 2015

@jasminet vsak pas je volny, nedrzi pevne

edyta
autor
2. jún 2015

@jasminet my pouzivame velke sedacky, deti su priputane pasmi od auta,

zuzin78
2. jún 2015

@edyta ako .ze pas ti nedrzi. na autosedackach sa to da pritiahnut ale nemozes dieta mat "pritiahnute " uplne v autosedacke. trosicku tam musi mat volnost aby pri naraze sa pas napol a pridrzal dieta. nam tak minule vletela pre auto macka a ked sme pribrzdili pasy deti drzali.

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 v pase drzi mas pravdu, ale hrudnik nie.

eeffka
2. jún 2015

@zuzin78 ja ju chapem, ak mas pas a zaspis to znamena ze pomaaaalicky sa naklanas dopredu pas ta pusti, ak prudko brzdis, trhne tebou pas ta drzi.
ak mate velke sedacky a istis autopasom tak jedine ten vankus na pas, napr to zvieratko co podrzi hlavu, cize nasledne nepojde hlava na hrud a nebude sa dieta naklanat dopredu.

alexanotbad
2. jún 2015

@edyta skus nieco taketo. nam to velmi pomohlo. je to na figu pri tych vacsich detoch, ze tu sedacku dostatocne nenapolohujes. a velmi bezpecne to nie je, ked spinkaju a hlavicka im lieta. 😠 my nastastie este stale mame auto, kde sa daju sklopit zadne sedadla. 🙂

https://www.google.de/search?q=dětský+nákrčník+...

zuzin78
2. jún 2015

@edyta moje su este 5 bodovo zapnute, my mame romerky. starsia ma romerku od 15kg do 36 kg a ma 20 kg a este ma volnost na 5 bodovom pase. to zvieratko na pas je nadherne, mladsej sa velmi paci. len skoda, ze stoji tolko,ale ak by to pomohlo zakladatelke temy, oplati sa do toho investovat 🙂

alexanotbad
2. jún 2015

@zuzin78 ved ona je zakladatelka temy 😉 🙂

zuzin78
2. jún 2015

@edyta http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-pl...

tu je cena prijatelnejsia. len dodanie je dlhsie 15 az 60 dni.

zuzin78
2. jún 2015

@alexanotbad aaaa . pomylila som sa. ano je zakladatelka temy. to je tak ,ked pisem a este odpovedam mladsej a varim popri tom vsetkom 🙂 ospravedlnujem sa za preklep

alexanotbad
2. jún 2015

@zuzin78 presne ako u nas doma 🙂

zuzin78
2. jún 2015

@alexanotbad 😀 ved sme na "Dovolenke "

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 nasa ma uz vrchné pasy pod urovnou ramen, aj ked ju stale zapnem, pride mi to nebezpecne, tak je nepouzivam.

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 o dva tyzden uz ideme, ale staci dajaky iny maco a si to spravim sama.

zuzin78
2. jún 2015

@edyta potom skus to zvieratko. mne sa velmi paci asi ho objednam, 🙂 aj ked to bude dalsia vec co bude s nami cestovat,ale nevadi... do HR s nami minule rok cestovala velka plysova macka 50 cm, a na hraniciach sa tak usmievali na nas, ked pozerali spiace deti a starsia si drzala svoju oblubenu macku( mala aj klobuk ) . a mladsai si drzala zmensenunu tej velkej macky. (25 cm .-) )

zuzin78
2. jún 2015

@edyta juj tak to vam v dobrom zavidim. sikovna krajcirka to vie aj podla mna sama urobit ako pises z nejakeho macka 🙂

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 nesom sikovna, ale dajak si poradim. Ani nemam stroj, len v rukach.

Strana
z2