icon

Cesta na Island a dron v príručnej batožine

vulka
21. aug 2023

Ahojte maminy a ockovia cestovatelia. Nemá niekto vlastnú skúsenosť s leteckou cestou na Island s dronom v príručnej batožine? Chlapi si ho chcú vziať na dovolenku a neviem sa nikde jasne dopátrať, či tam môže byť alebo nie. Idú Wizzair-om. Na ich stránke píšu, že na palubu dron nemôže, ale diskutujúci zas píšu, že v pohode mali. Viete mi povedať vlastnú skúsenosť?

lucik194
21. aug 2023

dron cestuje podla velkosti (bud hore alebo dole), urcuje sa to podla vykonu bateriek

vulka
autor
21. aug 2023

@lucik194 Ďakujem za info. Tak to sa budú musieť nejako rozhodnúť, lebo dron v podpalubnej nieje ktovieako bezpečné. Teda pre ten dron. Oni totiž cestujú s batohmi.

lucik194
21. aug 2023

@vulka ono maju velky dron ci sa im zmesti do prirucnej? ak je to maly dron a ma baterky do 100 Wh tak s tymi nie je problem lietat (moze ich byt hocikolko) a mat ich pri sebe, ak maju od 101 - okolo 160 Wh mozu byt maximalne dve.

toto mi povedal kolega co lieta s dronom, ale nie je si isty ci to plati pre vsetky spolocnosti (apon pred coronou to tak bolo)

hlavne ze baterky nesmeli ist do podpalubia v minulosti kvoli vzplanutiu, teraz nevie, tiez odporuca kontaktovat spolocnost wizzair

kacusik69
21. aug 2023

niektore letiska nedovoluju dron v prirucnej batozine, takze aj na to pozor (zdoraznujem LETISKA, nie letecke spolocnosti - ale aj u tych sa to moze lisit)

vulka
autor
21. aug 2023

@lucik194 Majú malý dron do 100Wh. Ale uvedomujú si, že niektoré letiská môžu mať problém s dronom na palube. Takže to vyriešia tak, že dron vezmú so sebou a priamo na letisku sa budú informovať. Ak nie, tak ho nechajú v republike.

kacusik69
21. aug 2023

@vulka ale treba brat do uvahy rovnako aj podmienky leteckej spolocnosti, takze informovat sa na oboch miestach

vulka
autor
22. aug 2023

@kacusik69 Hej už to domysleli do konca. Najskôr sa budú len informovať v leteckej spoločnosti a potom pojdu na odbavenie postupne. Ak im to kontrola "zhabe", tak druhý z dvojice dron odnesie na poštu(tá na ôletisku je) a pošle ho domov 🙂

radkaami
7. jan 2024

@vulka chcela by som sa vás opýtať ako to nakoniec dopadlo. Pustili ich bez problemov s dronom? Tiež sa chystáme na Island so spoločnosťou Wizzair. Chceli by sme si zobrať so sebou dron, ale neviem nikde zistiť či je povolený. Veľmi by ste mi pomohli 🙂

vulka
autor
7. jan 2024

@radkaami Leteli z Krakowa a všetko bolo v poriadku. Len pre istotu vrtule strčili do poodpalubnej batožiny. Čiže dron bol rozobratý.

radkaami
7. jan 2024

@vulka ďakujem veľmi pekne ❤️