icon

Cestovanie do Chorvátska počas školského roka: Ako riešiť absenciu?

ejanjelik
28. júl 2025

Každý rok chodievame na dovolenku do Chorvátska. Tento rok sa nám narodila malá a vhodný termín nám vychádza na prvý septembrový týždeň. Máte skúsenosť s vypýtam deti zo školy? Píše sa oficiálna žiadosť alebo stačí ústne sa dohodnúť?

Strana
z4
patka06
28. júl 2025

Žiadosť o uvoľnenie sa posiela cez Edupage, musí byť schválená riaditeľom školy

elenka.k
28. júl 2025

@ejanjelik my sme riadne písali žiadosť, ak boli na I. stupni

zic
28. júl 2025

@ejanjelik my sme museli mat pisomne a potom odpoved od riaditela (ZS). Spytaj sa priamo v skole ako to maju.

mafia102
28. júl 2025

@ejanjelik treba pisat ziados

nikpa
28. júl 2025

@ejanjelik my sme písali oficiálnu žiadosť riaditeľke, tak nám kázala triedna. Opýtaj sa u vás škole ako to tam chodí.

ejanjelik
autor
28. júl 2025

A vyhoveli vám alebo robili prieky?

patka06
28. júl 2025
@ejanjelik

@ejanjelik Záleží na riaditeľovi, od septembra sa budú prísnejšie sledovať vymeškané hodiny, takže môžu robiť problémy s takýmto uvoľnením.

barka1
28. júl 2025
@ejanjelik

@ejanjelik "prieky" sa obvykle nerobia. Ale o tomto čase je škola obvykle prazdna, škoda, že ste to neriesili v septembri. Teraz to skus v tyzdni od 18.8. To už tam snad bude vedenie.

majusqa77
28. júl 2025

prve dva tyzdne budu adaptacne. my sme sli takto na vianoce, vychadzalo to 4 pracovne dni a riesila som to iba s triednymi

barka1
28. júl 2025
@majusqa77

prve dva tyzdne budu adaptacne. my sme sli takto na vianoce, vychadzalo to 4 pracovne dni a riesila som to iba s triednymi

@majusqa77 v skolskom poriadku je to obvykle specifikované. U nás napr.do 4 dni ospravedlňuje rodič TU, od 5 schvaluje riaditel.

V ziadnom pripade sa nikdy nic ústne neospravedlnuje. Takže autorka, pozri do školského poriadku. A snad nie je prvák. To by som tu dovolenku radsej zrušila.

anonym_258a8c
28. júl 2025

@ejanjelik u nás už minulý rok hneď v septembri povedali že takéto dovolenky nebudú akceptovať. Deti na to majú prazdniny. Tak sme šli až 27.6.

pininka1
28. júl 2025

My sme takto chodili lyžovať a nikdy nam na prieky nerobili na základnej, skôr to bola formalita. Ale na strednej na gympli už to nebolo len tak, povolenie dávali skôr vynimocne

ejanjelik
autor
28. júl 2025
@anonym_258a8c

@ejanjelik u nás už minulý rok hneď v septembri povedali že takéto dovolenky nebudú akceptovať. Deti na to majú prazdniny. Tak sme šli až 27.6.

@anonym_258a8c vždy chodíme cez prázdniny,len malá ma ockovanie a nechcem cestovať počas 2 týždňov po nom

maddie1711
28. júl 2025

U nás v škole nikto nič nerieši. Chodievame pravidelne počas roka na dovolenky s vždy to riešim z triednou. Ale je pravda že sa snažím vždy aby to bolo max 5 dni, s tým že odchádzame napr v piatok hneď po škole a vrátime sa na ďalší týždeň v sobotu alebo nedeľu.

oliverceky
28. júl 2025
@ejanjelik

@anonym_258a8c vždy chodíme cez prázdniny,len malá ma ockovanie a nechcem cestovať počas 2 týždňov po nom

@ejanjelik na koľko vyuc.dni?

katkaseiner
29. júl 2025

My sme boli v maji na 2 tyzdne v Spanielsku, cca v marci som zasla so žiadosťou za riaditelkou a hned mi ju podpisala. Ona nema problem s tymto, a dost sa pozera aj na vymeskane hodiny ziaka. Moje deti nemaju vela vymeskaneho, učia sa dobre, učivo sme doberali postupne počas dovolenky aj po dovolenke. Ja viem, najdu sa tu hejteri takychto dovoleniek. Španielsko - poznavacku by sne v lete kvoli teplotam nedali, a cenovo je vtedy ubytko tiez ovela drahsie. Uvidim ako sa budu riesit od septembra vymeskane hodiny a isli by sme zas v maji

ejanjelik
autor
29. júl 2025
@oliverceky

@ejanjelik na koľko vyuc.dni?

@oliverceky no keďže nás tupuju 2.9 tak teoreticky 4 dni

majusqa77
29. júl 2025
@ejanjelik

@ejanjelik deti nastupuju 1.9. do skoly ;)

zafir01
29. júl 2025
@ejanjelik

@ejanjelik nastupuje sa 1.septembra, je zmena . Az sa nepomylite doma

elenka.k
29. júl 2025

ČO??? ješkove oči fakt 1.9.2025 - dík za pripomenutie

majusqa77
29. júl 2025
@elenka.k

ČO??? ješkove oči fakt 1.9.2025 - dík za pripomenutie

@elenka.k ano :D ani 1.9., ani 17.11. uz nieje volno 🙂

elenka.k
29. júl 2025
@majusqa77

@elenka.k ano :D ani 1.9., ani 17.11. uz nieje volno 🙂

@majusqa77 😢

ejanjelik
autor
29. júl 2025
@majusqa77

@ejanjelik deti nastupuju 1.9. do skoly ;)

@majusqa77 ďakujem za upozornenie ,tak 5 dni

luccija
29. júl 2025
@ejanjelik

@majusqa77 ďakujem za upozornenie ,tak 5 dni

@ejanjelik bez problémov, ale sú riaditelia kde nepovolia

slavomira236
29. júl 2025

@ejanjelik my sme boli jun rgypt of ,8ho 12 dni. Ziadost riaditelke a podpisala. A davalu sme skor ziadost.syn memal dovtedy vymesksnu ziadnu hodinu za cely rok

maya_hi
30. júl 2025
@patka06

@ejanjelik Záleží na riaditeľovi, od septembra sa budú prísnejšie sledovať vymeškané hodiny, takže môžu robiť problémy s takýmto uvoľnením.

@patka06 môžu robiť problémy? Volá sa to povinná školská dochádzka. Problém sú rodičia ako títo 😏

maya_hi
30. júl 2025

@ejanjelik treba si plánovať dovolenku počas prázdnin

sulavikova
30. júl 2025

@ejanjelik komunikovala by som výlučne s riaditeľom ZŠ, vysvetlila výnimočnú situáciu. Zvyčajne si treba podať písomnú žiadosť o uvoľnenenie žiaka zo školy. 3 dni tr. učiteľ, viac ako 5 dní podpisuje riaditeľ. No vy viete, že sa to dá aj “ospravedlniť” aj inak.

lauricka
30. júl 2025

@ejanjelik píšete oficiálnu žiadosť riaditeľovi, ktorý ju môže schváliť, aj nemusí. U nás preferujú písomne na papieri.

lauricka
30. júl 2025

Triedny učiteľ nemá kompetenciu púšťať žiaka na dovolenku, ak keď je to 3dni, 5 dní, ten by mal akceptovať len zdravotné dôvody, ostatné rieši vedenie školy.

Strana
z4