Cestovanie do Chorvátska počas školského roka: Ako riešiť absenciu?
Každý rok chodievame na dovolenku do Chorvátska. Tento rok sa nám narodila malá a vhodný termín nám vychádza na prvý septembrový týždeň. Máte skúsenosť s vypýtam deti zo školy? Píše sa oficiálna žiadosť alebo stačí ústne sa dohodnúť?
A vyhoveli vám alebo robili prieky?
prve dva tyzdne budu adaptacne. my sme sli takto na vianoce, vychadzalo to 4 pracovne dni a riesila som to iba s triednymi
prve dva tyzdne budu adaptacne. my sme sli takto na vianoce, vychadzalo to 4 pracovne dni a riesila som to iba s triednymi
@majusqa77 v skolskom poriadku je to obvykle specifikované. U nás napr.do 4 dni ospravedlňuje rodič TU, od 5 schvaluje riaditel.
V ziadnom pripade sa nikdy nic ústne neospravedlnuje. Takže autorka, pozri do školského poriadku. A snad nie je prvák. To by som tu dovolenku radsej zrušila.
@ejanjelik u nás už minulý rok hneď v septembri povedali že takéto dovolenky nebudú akceptovať. Deti na to majú prazdniny. Tak sme šli až 27.6.
My sme takto chodili lyžovať a nikdy nam na prieky nerobili na základnej, skôr to bola formalita. Ale na strednej na gympli už to nebolo len tak, povolenie dávali skôr vynimocne
U nás v škole nikto nič nerieši. Chodievame pravidelne počas roka na dovolenky s vždy to riešim z triednou. Ale je pravda že sa snažím vždy aby to bolo max 5 dni, s tým že odchádzame napr v piatok hneď po škole a vrátime sa na ďalší týždeň v sobotu alebo nedeľu.
@anonym_258a8c vždy chodíme cez prázdniny,len malá ma ockovanie a nechcem cestovať počas 2 týždňov po nom
@ejanjelik na koľko vyuc.dni?
My sme boli v maji na 2 tyzdne v Spanielsku, cca v marci som zasla so žiadosťou za riaditelkou a hned mi ju podpisala. Ona nema problem s tymto, a dost sa pozera aj na vymeskane hodiny ziaka. Moje deti nemaju vela vymeskaneho, učia sa dobre, učivo sme doberali postupne počas dovolenky aj po dovolenke. Ja viem, najdu sa tu hejteri takychto dovoleniek. Španielsko - poznavacku by sne v lete kvoli teplotam nedali, a cenovo je vtedy ubytko tiez ovela drahsie. Uvidim ako sa budu riesit od septembra vymeskane hodiny a isli by sme zas v maji
@ejanjelik na koľko vyuc.dni?
@oliverceky no keďže nás tupuju 2.9 tak teoreticky 4 dni
@ejanjelik deti nastupuju 1.9. do skoly ;)
@ejanjelik nastupuje sa 1.septembra, je zmena . Az sa nepomylite doma
ČO??? ješkove oči fakt 1.9.2025 - dík za pripomenutie
@ejanjelik my sme boli jun rgypt of ,8ho 12 dni. Ziadost riaditelke a podpisala. A davalu sme skor ziadost.syn memal dovtedy vymesksnu ziadnu hodinu za cely rok
@ejanjelik komunikovala by som výlučne s riaditeľom ZŠ, vysvetlila výnimočnú situáciu. Zvyčajne si treba podať písomnú žiadosť o uvoľnenenie žiaka zo školy. 3 dni tr. učiteľ, viac ako 5 dní podpisuje riaditeľ. No vy viete, že sa to dá aj “ospravedlniť” aj inak.
Triedny učiteľ nemá kompetenciu púšťať žiaka na dovolenku, ak keď je to 3dni, 5 dní, ten by mal akceptovať len zdravotné dôvody, ostatné rieši vedenie školy.

Žiadosť o uvoľnenie sa posiela cez Edupage, musí byť schválená riaditeľom školy