icon

Cestovanie do Chorvátska počas školského roka: Ako riešiť absenciu?

ejanjelik
28. júl 2025

Každý rok chodievame na dovolenku do Chorvátska. Tento rok sa nám narodila malá a vhodný termín nám vychádza na prvý septembrový týždeň. Máte skúsenosť s vypýtam deti zo školy? Píše sa oficiálna žiadosť alebo stačí ústne sa dohodnúť?

Strana
z4
mircalla
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@mircalla nie, nemame dobre skolstvo, takze detom nijako nijako neublizi, ked budu 5 dni v roku na dovolenke. tvojim mozno ano, mojmu urcite nie.

Nech sa
@anonym_c41c77 Tvoja logika je v sulade s tym, co som napisala vyssie...anonym

anonym_c41c77
1. aug 2025
@mircalla

@maciatkolulu Veru tak, uplne klasicke slovenske zmyslanie, co tu od niektorych citam - ako odrbat, ako sa dacomu vyhnut, ako si daco zariadit, ako si vybavit co predlzeny rodicak, ako to uhrat na co najvyssiu matersku. Vsak co, naco do skoly, mame na hovno skolstvo, podme na dovolenku. Vsak mame len viac ako 3 mesiace prazdnin

@mircalla hej, klasicke slovenske skolstvo "neda sa". nevadi ze dieta sa dobre uci, malo vymeskava, snazi sa. tych 5 dni v juni/septembri mu nemozme povolit, na to malo prazdiny. neda sa...

mircalla
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@mircalla hej, klasicke slovenske skolstvo "neda sa". nevadi ze dieta sa dobre uci, malo vymeskava, snazi sa. tych 5 dni v juni/septembri mu nemozme povolit, na to malo prazdiny. neda sa...

@anonym_c41c77 O com hovoris? Co pises nema s urovnou skolstva nic spolocne. Okrem ineho to naopak skoro kazdemu schvaluju, tak co sa akoze neda...? Cele je to o tom, ze chcete lacnejsiu dovolenku, vsetko ostatne su vyhovorky

anonym_c41c77
1. aug 2025
@mircalla

@anonym_c41c77 O com hovoris? Co pises nema s urovnou skolstva nic spolocne. Okrem ineho to naopak skoro kazdemu schvaluju, tak co sa akoze neda...? Cele je to o tom, ze chcete lacnejsiu dovolenku, vsetko ostatne su vyhovorky

@mircalla praveze tu citam, ze niekde to neschvalia nikomu. a vy sa tu rozhorcujete co si to rodicia dovoluju, ak to niekde schvaluju, ze deti beru pocas sk. roka na dovolenky.

mircalla
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@mircalla praveze tu citam, ze niekde to neschvalia nikomu. a vy sa tu rozhorcujete co si to rodicia dovoluju, ak to niekde schvaluju, ze deti beru pocas sk. roka na dovolenky.

@anonym_c41c77 Ja sa rozculujem, ze to schvaluju? Kde? Ja sa pozastavujem nad tym, ze niekto chodi na dovolenky pocas roka, ze ho to vobec napadne. Tusim stale nechapes. Ty tu argumentujes, ze moze, vsak mame nanic skolstvo

maciatkolulu
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@anonym_c41c77 skús s týmto argumentom c dobrom,západnom školstve vybehnúť. 👍.a nečudujem sa úrovni. Veď kto pricetny by sa chcel naťahovať s rodičmi. A výsledky sú badateľné. Tu ide o princíp. Jednoduché. Decko sa učí aj takto ,škola nie je holubnik. A tie alergie a more,to sa dusíme už od smiechu. Veď Slovensko má doslova invalidné deti. Do šesť rokov kvôli rodicaku a od šesť rokov decka zazracne ozdravuju a následne choreju ,keď je treba. Samé očká,ocr aj na koňa. Hold....

mircalla
1. aug 2025
@maciatkolulu

@anonym_c41c77 skús s týmto argumentom c dobrom,západnom školstve vybehnúť. 👍.a nečudujem sa úrovni. Veď kto pricetny by sa chcel naťahovať s rodičmi. A výsledky sú badateľné. Tu ide o princíp. Jednoduché. Decko sa učí aj takto ,škola nie je holubnik. A tie alergie a more,to sa dusíme už od smiechu. Veď Slovensko má doslova invalidné deti. Do šesť rokov kvôli rodicaku a od šesť rokov decka zazracne ozdravuju a následne choreju ,keď je treba. Samé očká,ocr aj na koňa. Hold....

@maciatkolulu Akoze vidno, ze zijes v Rakusku, uplne ine myslenie, ktore do tejto gubernie nikdy nedorazi. Suhlasim s tebou. Tu ma kazde druhe dieta nejaku diagnozu a ked ma chodit do skoly, chodi po dovolenkach. S mamickou do 6 rokov doma, mimo kolektivu, presne sama ocerka, vysoka chorobnost...

maciatkolulu
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@anonym_c41c77 pozri,mne je sumaduk,ci schvália. Čo viem,rodičia odrbavaju a chorobami. Mňa sa to netýka,moje dieťa je v škole,aby sa vzdelávalo a tešilo sa na prázdniny. Žiadne alergie,žiadne intolerancie,normálne nechýbal skoro nič za 5 rokov. Moznosti podľa tohto vzorca sme mali ojojoj odfrcat. Ale tak nie.

anonym_c41c77
1. aug 2025
@mircalla

@anonym_c41c77 Ja sa rozculujem, ze to schvaluju? Kde? Ja sa pozastavujem nad tym, ze niekto chodi na dovolenky pocas roka, ze ho to vobec napadne. Tusim stale nechapes. Ty tu argumentujes, ze moze, vsak mame nanic skolstvo

@mircalla citaj poriadne. rozhorcujete sa, ze rodicia deti beru na dovolenky pocas roka. AK maju deti na takej skole, kde im tych 5 dni schvalia.
a ja argumentujem, ze vdaka nanic skolstvu nebude dietatu tych vymeskanych 5 dni vobec chybat. vy si fakt myslite, ze to nedobehne?

maciatkolulu
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@mircalla citaj poriadne. rozhorcujete sa, ze rodicia deti beru na dovolenky pocas roka. AK maju deti na takej skole, kde im tych 5 dni schvalia.
a ja argumentujem, ze vdaka nanic skolstvu nebude dietatu tych vymeskanych 5 dni vobec chybat. vy si fakt myslite, ze to nedobehne?

@anonym_c41c77 ešte raz....ide aj o princíp. To ti asi na rozum neprišlo. Ze Janka má o týždeň dlhšie prázdniny napríklad. Ze sú pravidlá. Opakujem,ak sa jedná o niečo nevyhnutné,špeciálne ,ale teda lacnejšia dovolenka? Očkovanie,ktoré sa dá posunúť? Ale nooooo🤣

anonym_c41c77
1. aug 2025
@maciatkolulu

@anonym_c41c77 pozri,mne je sumaduk,ci schvália. Čo viem,rodičia odrbavaju a chorobami. Mňa sa to netýka,moje dieťa je v škole,aby sa vzdelávalo a tešilo sa na prázdniny. Žiadne alergie,žiadne intolerancie,normálne nechýbal skoro nič za 5 rokov. Moznosti podľa tohto vzorca sme mali ojojoj odfrcat. Ale tak nie.

@maciatkolulu to sa netyka ani mna, ja choroby vykryvam dovolenkou a rodinou. ocr az ked je to vazne(za 8r. som bola 3x a to moje dieta bolo v skolke chore az az. prvy rok tyzden v skolke a 2 tyzdne doma). k moru planujeme ist buduci rok prvy krat pocas skolskeho roka. a vobec sa za to necitim zle, ze nieco/niekoho odrbavam. to pises nespravnej osobe. moje dieta bolo od 2,5r. v jasliach, aby som sa mohla vratit do povodnej prace.

mircalla
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@anonym_c41c77 Stale nechapes pointu. Su pravidla. Tych 5 dni si dam schvalit kvoli niecomu dolezitemu. Nie aby som usetrila. A ano, myslim si, ze syn, ktory chodi na top gympel mu to bude chybat.....maju toho mrte. Dost sa nadrel, aby sa tam dostal. Si prestav, ze aj na Slovensku su skoly, ktore maju daku uroven a ich ziaci uspeli aj vo svoje na roznych sutaziach ako napriklad Gamca, Teplicka, Jura Hronca. Ale to asi nebude tvoj pripad...

anonym_c41c77
1. aug 2025
@mircalla

@anonym_c41c77 Stale nechapes pointu. Su pravidla. Tych 5 dni si dam schvalit kvoli niecomu dolezitemu. Nie aby som usetrila. A ano, myslim si, ze syn, ktory chodi na top gympel mu to bude chybat.....maju toho mrte. Dost sa nadrel, aby sa tam dostal. Si prestav, ze aj na Slovensku su skoly, ktore maju daku uroven a ich ziaci uspeli aj vo svoje na roznych sutaziach ako napriklad Gamca, Teplicka, Jura Hronca. Ale to asi nebude tvoj pripad...

@mircalla my nechceme usetrit. muz neznasa davy ludi a horucavy nam tiez nerobia dobre. ja to beriem ako odmenu pre dieta za dobre vysledky. od polky juna v skole uz nerobili deti takmer nic.

maciatkolulu
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@mircalla my nechceme usetrit. muz neznasa davy ludi a horucavy nam tiez nerobia dobre. ja to beriem ako odmenu pre dieta za dobre vysledky. od polky juna v skole uz nerobili deti takmer nic.

@anonym_c41c77 horúčavy prídu v septembri a mrte ľudí,ako si si stihla všimnúť budú tiez.zmysla podobne celé Slovensko

mircalla
1. aug 2025
@anonym_c41c77

@anonym_c41c77 Budem asi divna, x krat som to mohla uhrat na chorobu, nikdy sme dovolenky neriesili pocas roka, jednoducho to povazujem za neeticke. Chapem, ze nechapes, slovenska mentalita nepusti

nominka86
1. aug 2025
@ejanjelik

Jej ďakujem ženy nezavidte doprajte bude aj vám dopriate. Žiadosť schválená. Bodaj by ste sa všetky venovali vzdelaniu deti tak ako ja. Nemám problém opakovať so synom aj počas prázdnin,keď ma chuť. A mimochodom cez tieto prázdniny sa mi už podarilo ušetriť 3 dní na základe platených termínov u doktora a ešte máme minimálne 2 vyšetrenia.

@ejanjelik užite si dovolenku v zdravíčku a oddýchnite poriadne😍😍😍

anonym_c41c77
2. aug 2025
@mircalla

@anonym_c41c77 Budem asi divna, x krat som to mohla uhrat na chorobu, nikdy sme dovolenky neriesili pocas roka, jednoducho to povazujem za neeticke. Chapem, ze nechapes, slovenska mentalita nepusti

@mircalla ja mam svedomie ciste, aj ked ma urazas "slovenskou mentalitou". moje dieta chodi po lekarovi naspat do skoly, alebo ide k lekarovi cez posledne hodiny ci cez druzinu. nevynechava cele dni. tiez sople a podobne "choroby" riesim s rozumom. takze ked vynecha v juni 5 dni, absolutne to nepovazujem ja za neeticke. a je mi jedno co si o tom mysli niekto z mk.

Strana
z4