Cestovanie do Egypta s dvojročným dieťaťom
Ahojte ženy. Vyberáme dovolenku aj s 22m dieťaťom a pravdepodobne to bude nakoniec Egypt. Chcela by som sa opýtať tých čo ste tam s takýmito menšími deťmi boli že čomu sa vyvarovať poprípade na čo dať pozor. Je to 5* takže ten hygienický štandard by tam mal byť ale predsa ja som tam ešte nebola. Minulý rok nám zvládla Turecko let aj všetko bolo v poriadku. Ďakujem za rady
Radsej si aj teraz mala vybrat to Turecko. Riskovat sracky a grcacky s tak malym dietatom, no neviem
@belllinka a ty si tam s takto malým dieťaťom bola?
Samozrejme, ze nie
Samozrejme, ze nie
@belllinka ja som skôr chcela skúsenosti konkrétne od ľudí čo boli s deťmi, či bolo všetko v poriadku, čomu sa vyvarovať a pod. ale ďakujem
My sme boli so sestrou keď mala 2 roky, bolo to síce 23 rokov dozadu ale všetko bolo super. Trošku mala problém obsedieť v lietadle ale ináč ok.. jedine pozor na vodu a nekonzumovať ľad🙂
Na toto nie sú proste opatrenia, to ako ak je tu chrípka, niekto sa dopuje céčkom, športuje a dostane a niekto nerobí nič a nedostane. Proste je tam iné prostredie, iné baktérie a niektorým ľudom/deťom to spôsobí problémy. A môže byť človek čo bude jesť piate cez deviate, nápoje s ľadom a nedostane faraóna a niekto môže doma brať probiotiká, dávať si tam pozor a dostane to. Nechápem že ti nižšia cena za to stojí riskovať, však rezertová dovolenka v Egypte nič moc, radšej Turecko alebo Chorvátsko alebo Bulharsko z tých lacnejších destinácií ako riskovať že sa budem celý pobyt báť o dieťa a bude trpieť.
Áno boli, faraónova pomsta je istá aj v luxuse. Ale zase sa prečistite, to bude taký detox, dva v jednom.
Pre male dieta nie je Egypt vhodnou destináciou.
Ďakujem vám veľmi pekne našla som aj stránku na FB kde sa ľudia o tom bavili a majú aj konkrétne skúsenosti tak ak by aj do budúcna niekto natrafil na túto tému tak prikladám link kde si môžte prečítať: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Prave som dnes rano stretla kamosa, vratili sa z Egypta, so srackami a grcackami. Deti 5 a 8, este museli zostat doma, on dvojmetrovy chlap povedal, ze katastrofa, take zaludocne problemy este nezazil. A to si davali sakra pozor. Urcite by som nesla s dvojrocnym deckom...
Kedy idete a kam? Úprimne viac by som sa bála tepla ako hnaciek. My sme boli v decembri s ročnou. Bolo to super, ale musíš poriesit kvalitný hotel. Chodíme roky do Egypta, rodiny s deťmi a z vlastných skúseností ti poviem, ze takéto dieťa to zvládne najlepšie. Treba nasadiť probiotika, dodržiavať aké také opatrenia a v prípade ťažkosti hneď nasadiť správne lieky, ale fakt ze hneď ako začneš cítiť prvý diskomfort v bruchu 😃 peknú dovolenku
No s takým malým by som nešla tiež sme boli a tiež v dobrom rezorte a bolo mi zle dva dni
Neboli sme, no tiež zvažujeme tento rok Egypt. Pozri si na youtube videa od "Ľubomíra Mohamady". Je to Slovenka, ktorá už dlhé roky žije v Egypte a robí veľmi zaujímavé videá. Zrovna včera sme s muzom pozerali videa ohľadom ich vody, prevencie, liekov, ktoré si treba kúpiť hneď pri príchode atď.
Nie, chod do európskej krajiny. Nejde len o hygienu či vodu. Ak sa čokoľvek stane, bude to na dlhé papierovačky. Nedajbože bude potrebná hospitalizácia, nemocnice nie sú bohviečo. Máme v rodine skúsenosť s Egyptom viac ako 10 rokov. S malým dieťaťom by som to neriskovala. Nehovorím, že sa niečo stane, ale s deťmi do 5 rokov by som dovolenkovala výlučne v Európe.
urcite by som nesla. to, ze nahodou niekomu nic nebolo, nic neznamena, pravda je taka, ze tam prese*ie skoro kazdeho. preco chces riskovat zdravie svojej rodiny pre par eur? boli sme styria dospelaci a dostal to kazdy, tiez to bol akoze najlepsi hotel a pili sme len balenu vodu.
Inak poznám ľudí čo tam vlastnia apartmán, majú 2,5 ročného chlapca, Egypt majú radi ked si tam kúpili apartmán a s ním ešte neboli a ani sa nechystajú hoci by mali ubytovanie zadarmo... Proste faraón je svinstvo, nie je to destinácia pre malé deti, seniorov, chorých ľudí.
My ideme prvy krat coskoro. Idem s detmi 11 s 8..no som zvedava ako dopadneme..chcem vyskusat🙂
@domiklik ach, tak sa zamysli, prečo tam grcajú iba turisti a negrcajú tam domáci každý druhý týždeň
@belllinka absolútne k tejto téme nemáš čo povedat
Bola si s malým dieťaťom v Egypte? Nebola. Vieš autorke poskytnúť reálne skúsenosti? Nevieš. V Egypte si nebola, 💩 vieš ale budeš tu spamovat konverzáciu kravinami.
Sprostí ľudia sa učia na vlastných chybách . To nie je žiadny umelo vytvorený mýtus. Tento problém postihuje turistov, ktorí od narodenia v tomto zlom hyg. štandarde nežijú a nie sú zvyknutí na pre nich bežné baktérie vo vode. Nie je to problém len Egyptu. Sračky a grcačky chytil aj môj brat , sestra a švagor vo Vietname. V lekárni sa na nich nepozerali ako na idiotov, čo hovno vedia. Predali im lieky a presne vedeli, o čo sa jednalo ,turistov to tam kosí na dennej báze. Bratovi to najviac pokazilo pobyt .Nie, že sem tam sa stane. Na to fakt človek nemusí niekde osobne ísť a vyskúšať na vlastnej koži a s malým dieťaťom, aby o tomto vysokom riziku vedel. Mňa trápia hnačky po niekoľkých dňoch aj v Europe , beriem probiotiká , proste iná strava, voda. Egypt ma láka, ale mám pred tým rešpekt.

Radsej si aj teraz mala vybrat to Turecko. Riskovat sracky a grcacky s tak malym dietatom, no neviem