icon

Cestovanie do Egypta s dvojročným dieťaťom

27. máj 2025

Ahojte ženy. Vyberáme dovolenku aj s 22m dieťaťom a pravdepodobne to bude nakoniec Egypt. Chcela by som sa opýtať tých čo ste tam s takýmito menšími deťmi boli že čomu sa vyvarovať poprípade na čo dať pozor. Je to 5* takže ten hygienický štandard by tam mal byť ale predsa ja som tam ešte nebola. Minulý rok nám zvládla Turecko let aj všetko bolo v poriadku. Ďakujem za rady

belllinka
27. máj 2025

Radsej si aj teraz mala vybrat to Turecko. Riskovat sracky a grcacky s tak malym dietatom, no neviem

autor
27. máj 2025
@belllinka

Radsej si aj teraz mala vybrat to Turecko. Riskovat sracky a grcacky s tak malym dietatom, no neviem

@belllinka a ty si tam s takto malým dieťaťom bola?

belllinka
27. máj 2025

Samozrejme, ze nie

autor
27. máj 2025
@belllinka

Samozrejme, ze nie

@belllinka ja som skôr chcela skúsenosti konkrétne od ľudí čo boli s deťmi, či bolo všetko v poriadku, čomu sa vyvarovať a pod. ale ďakujem

ninka99865
27. máj 2025

My sme boli so sestrou keď mala 2 roky, bolo to síce 23 rokov dozadu ale všetko bolo super. Trošku mala problém obsedieť v lietadle ale ináč ok.. jedine pozor na vodu a nekonzumovať ľad🙂

marsmykkok
27. máj 2025

Na toto nie sú proste opatrenia, to ako ak je tu chrípka, niekto sa dopuje céčkom, športuje a dostane a niekto nerobí nič a nedostane. Proste je tam iné prostredie, iné baktérie a niektorým ľudom/deťom to spôsobí problémy. A môže byť človek čo bude jesť piate cez deviate, nápoje s ľadom a nedostane faraóna a niekto môže doma brať probiotiká, dávať si tam pozor a dostane to. Nechápem že ti nižšia cena za to stojí riskovať, však rezertová dovolenka v Egypte nič moc, radšej Turecko alebo Chorvátsko alebo Bulharsko z tých lacnejších destinácií ako riskovať že sa budem celý pobyt báť o dieťa a bude trpieť.

rejka7
27. máj 2025

Áno boli, faraónova pomsta je istá aj v luxuse. Ale zase sa prečistite, to bude taký detox, dva v jednom.

huginko
27. máj 2025
@rejka7

Áno boli, faraónova pomsta je istá aj v luxuse. Ale zase sa prečistite, to bude taký detox, dva v jednom.

@rejka7 istá nie je. Boli sme v Egypte so synom, všetko v poriadku, nič nám nebolo. Super dovolenka. Ale pre malé dieťa asi nie vhodna

lienka.7
27. máj 2025

Pre male dieta nie je Egypt vhodnou destináciou.

autor
27. máj 2025

Ďakujem vám veľmi pekne našla som aj stránku na FB kde sa ľudia o tom bavili a majú aj konkrétne skúsenosti tak ak by aj do budúcna niekto natrafil na túto tému tak prikladám link kde si môžte prečítať: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

hopatko
27. máj 2025

Prave som dnes rano stretla kamosa, vratili sa z Egypta, so srackami a grcackami. Deti 5 a 8, este museli zostat doma, on dvojmetrovy chlap povedal, ze katastrofa, take zaludocne problemy este nezazil. A to si davali sakra pozor. Urcite by som nesla s dvojrocnym deckom...

domiklik
27. máj 2025

Kedy idete a kam? Úprimne viac by som sa bála tepla ako hnaciek. My sme boli v decembri s ročnou. Bolo to super, ale musíš poriesit kvalitný hotel. Chodíme roky do Egypta, rodiny s deťmi a z vlastných skúseností ti poviem, ze takéto dieťa to zvládne najlepšie. Treba nasadiť probiotika, dodržiavať aké také opatrenia a v prípade ťažkosti hneď nasadiť správne lieky, ale fakt ze hneď ako začneš cítiť prvý diskomfort v bruchu 😃 peknú dovolenku

kvietok1233
27. máj 2025

No s takým malým by som nešla tiež sme boli a tiež v dobrom rezorte a bolo mi zle dva dni

mima172
27. máj 2025

Neboli sme, no tiež zvažujeme tento rok Egypt. Pozri si na youtube videa od "Ľubomíra Mohamady". Je to Slovenka, ktorá už dlhé roky žije v Egypte a robí veľmi zaujímavé videá. Zrovna včera sme s muzom pozerali videa ohľadom ich vody, prevencie, liekov, ktoré si treba kúpiť hneď pri príchode atď.

7lenka11
27. máj 2025

Nie, chod do európskej krajiny. Nejde len o hygienu či vodu. Ak sa čokoľvek stane, bude to na dlhé papierovačky. Nedajbože bude potrebná hospitalizácia, nemocnice nie sú bohviečo. Máme v rodine skúsenosť s Egyptom viac ako 10 rokov. S malým dieťaťom by som to neriskovala. Nehovorím, že sa niečo stane, ale s deťmi do 5 rokov by som dovolenkovala výlučne v Európe.

kiwi3
27. máj 2025

urcite by som nesla. to, ze nahodou niekomu nic nebolo, nic neznamena, pravda je taka, ze tam prese*ie skoro kazdeho. preco chces riskovat zdravie svojej rodiny pre par eur? boli sme styria dospelaci a dostal to kazdy, tiez to bol akoze najlepsi hotel a pili sme len balenu vodu.

marsmykkok
27. máj 2025

Inak poznám ľudí čo tam vlastnia apartmán, majú 2,5 ročného chlapca, Egypt majú radi ked si tam kúpili apartmán a s ním ešte neboli a ani sa nechystajú hoci by mali ubytovanie zadarmo... Proste faraón je svinstvo, nie je to destinácia pre malé deti, seniorov, chorých ľudí.

domiklik
27. máj 2025
@lienka.7

Pre male dieta nie je Egypt vhodnou destináciou.

@lienka.7 predstav si, ze tam deti žijú a dokonca sa tam aj rodia

belllinka
27. máj 2025
@domiklik

@lienka.7 predstav si, ze tam deti žijú a dokonca sa tam aj rodia

@domiklik si predstav, ze deti, ktore sa tam narodia, maju inu crevnu mikrofloru a su zvyknute na bakterie, ktore ich tam obklopuju od narodenia

domiklik
27. máj 2025
@belllinka

@domiklik si predstav, ze deti, ktore sa tam narodia, maju inu crevnu mikrofloru a su zvyknute na bakterie, ktore ich tam obklopuju od narodenia

@belllinka ach tieto múdrosti 😃

belllinka
27. máj 2025
@domiklik

@belllinka ach tieto múdrosti 😃

@domiklik ach, tak sa zamysli, prečo tam grcajú iba turisti a negrcajú tam domáci každý druhý týždeň

slavomira236
27. máj 2025

My ideme prvy krat coskoro. Idem s detmi 11 s 8..no som zvedava ako dopadneme..chcem vyskusat🙂

domiklik
27. máj 2025
@belllinka

@domiklik ach, tak sa zamysli, prečo tam grcajú iba turisti a negrcajú tam domáci každý druhý týždeň

@belllinka absolútne k tejto téme nemáš čo povedat
Bola si s malým dieťaťom v Egypte? Nebola. Vieš autorke poskytnúť reálne skúsenosti? Nevieš. V Egypte si nebola, 💩 vieš ale budeš tu spamovat konverzáciu kravinami.

andrejka2424
27. máj 2025

Sprostí ľudia sa učia na vlastných chybách . To nie je žiadny umelo vytvorený mýtus. Tento problém postihuje turistov, ktorí od narodenia v tomto zlom hyg. štandarde nežijú a nie sú zvyknutí na pre nich bežné baktérie vo vode. Nie je to problém len Egyptu. Sračky a grcačky chytil aj môj brat , sestra a švagor vo Vietname. V lekárni sa na nich nepozerali ako na idiotov, čo hovno vedia. Predali im lieky a presne vedeli, o čo sa jednalo ,turistov to tam kosí na dennej báze. Bratovi to najviac pokazilo pobyt .Nie, že sem tam sa stane. Na to fakt človek nemusí niekde osobne ísť a vyskúšať na vlastnej koži a s malým dieťaťom, aby o tomto vysokom riziku vedel. Mňa trápia hnačky po niekoľkých dňoch aj v Europe , beriem probiotiká , proste iná strava, voda. Egypt ma láka, ale mám pred tým rešpekt.