icon

Cestovanie do Talianska s 14-mesačným dieťaťom

evickuska
7. apr 2024

Ahojte, v sobotu budeme mat rok a ratam leto tych 14 mesiacov. Najradsej by som sla zaciatkom Septembra len ten minulorocny bol vraj velmi studeny aj v HR.
Podla Vas da sa to tam prezit? Vela znamych hovori, ze dovolenka s takym malym dietatom je narocna aj skrz teploz nevyklimujete si tak ako ked ste dvaja dospelí. Kedze je to prve babo ake su Vase nazory?
Manzel trva na Italy, tak som suhlasila. Je to jeho sen.

hsara99
7. apr 2024

@evickuska ja som cestovala sama letecky s 1,5r a všetko super, autom by som ja nešla ani teraz keď ma 3,5 😃

luckajozko21
7. apr 2024

Bude to take iste ako doma. AJ u nas mame v lete vysoke teploty, takze predpokladam, ze neklimujes na plno ani doma. Ani pri presuvani autom na Sk. Dieta si poznas - ak ste ale nikde neboli, tak to raz treba skusit ;)

Prostredie bude prijemnejsie, lebo budete mat aktivity spojene s dovolenkou. Zmenite prostredie. 14m uz v pohode aj celkom prestravujes. Dietatu sa bude pacit lebo tam bude vodicka, budu tam ine deticky a budete sa mu obaja cely cas venovat.
Dobre planovanie, plna cestovna lekarnicka, nastudovat kde je detska pohotovost a ides.

evickuska
autor
7. apr 2024

@hsara99 no ved to, ze autom to bude ale manzel ma fobiu z lietania 🫣

evickuska
autor
7. apr 2024

@luckajozko21 ano pravda, uz len najst peknu lokalitu kde to nie je lehatko na lehatko

bolarazjedna
7. apr 2024

My sme boli s prvým synom na dovolenke pri mori keď mal 12 mesiacov ( začiatok júla, Bibione) a potom keď mal 14 ( prelom august-september, sever Chorvátska) Boli sme autom, šli sme v noci, doobeda sme prišli. Kým malý spinkal, zbytočne sme sa nezastavovali , keď sa zobudil okolo 8mej sme spravili sme prestávku na raňajky, oddych, chôdzu a šli sme ďalej, zobrala som hračky, loptu, knižky a zabávala som ho, keď bol hore.... Cestou späť z talianska sme šli cez deň, to nebola dobrá voľba, malý to zle znášal, museli sme často stáť.... Z chorvátska sme odchádzali podvečer, to po 2 hodinách cesty zaspal a už bolo dobre, spinkal kým sme prišli domov.

Samotný pobyt - ja som zobrala na každý deň ovocnú kapsicku, aj hotové jedlá z DM, termosku (v tom som mala zohriať jedlo na pláži , keď bol čas obeda, tak som ho tam nakrmila), v druhej termoske som mala studenú vodu pre maleho, aby sa nezohriala na slnku, vzala som kukuričné Chrumky, nejaké ovocné tyčinky.... Mali sme malú loptičku a potom kyblik s formickami, sitkom, lopatkou..... Rad sa s tým hral pri vode.... Aj v piesku, aj s kamienkami.... Spinkal na obed v kočíku - zoberte kočík, kde je dobre riešená strieška..
A večer sme ho tiež uspali v kočíku cestou do mesta a potom sme mohli užívať večer, šlo normálni dospelí bez dieťaťa, akurát že sme ten kočík tlačili so sebou ☺️ cez deň sme boli menej pri mori, ako bez dieťaťa, lebo kým sme sa vychystali, atď..... Ale sme sa vystriedali pri nom a bolo.... V Taliansku sme boli so svokrovcami, v Chorvátsku s kamošmi, oni ale strážili malého dokopy max pol hodinu za celý týždeň.... A paradoxne, tam kde sme boli s kamošmi, sme to vedeli lepšie zorganizovať a viac sa nám páčilo napriek tomu, že sme tam nemali pomoc rodičov na stráženie.