Cestovanie na Krétu s dieťaťom a dokumenty
Ahojte
Cestoval/a z Vás niekto na Kretu, prípadne inde do Grécka s vašim dieťaťom, ktoré malo ine priezvisko ako vy a bez manžela/manželky? Mali ste splnomocnenie na cestu a aj ho.od vás niekedy niekto chcel? Prípadne kópiu rodného listu?
Ministerstvo má napísané toto:
Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Aténach odporúča občanom Slovenskej republiky pri cestovaní neplnoletých osôb v sprievode iba jedného z rodičov alebo v sprievode inej osoby ako rodiča, mať k dispozícii notárom overené splnomocnenie na sprevádzanie dieťaťa cudzou osobou pri ceste do zahraničia v anglickom jazyku.
Ja som bola s dcérkou na Cypre (má iné priezvisko), mala som kópiu rodného listu, aj ju chceli vidieť. Ja si dám pred ďalšou sezónou notársky potvrdiť to odporúčané splnomocnenie, úplne zbytočný stres to pre mňa bol.
@jazula vidiet ju chcela sk strana slebo cyperska?? Lebo nasa strana s tym zvykne robit vetsi roblem ako zahranicna.
@slavomira236 Naša strana pri ceste tam aj späť. Cyperčania majú kiosky, len OP sme načítali, človek si potom len výstup z kiosku založil a mal nás v paži 😅
@jazula ja ked som bola sli sme normalne cez lontrolu kipsky strajkovsli malo.kto presiel tak ze dostal normalny papierik z toho
Ja som bola s dcérkou na Cypre (má iné priezvisko), mala som kópiu rodného listu, aj ju chceli vidieť. Ja si dám pred ďalšou sezónou notársky potvrdiť to odporúčané splnomocnenie, úplne zbytočný stres to pre mňa bol.
@jazula ahoj prosím ťa a kde si našla to splnomocnenie? Ja som našla len keď nie si zákonný zástupca alebo iný príbuzný no ja mám decká pridelené súdom..
boli sme tak v grécku dvakrát, aj tento rok ideme. Nikto nič nikde nechcel, ale vždy nás pri návrate domov gréci kontrolovali. Raz mňa a raz dcéru. Ale toto neriešili.

@klara351 ja som bola s detmi 2krat na cypre toho roku takze 4krst cesta lietadlom nikto nepytal nic cyperska strana. Len pri navrate domov v kosiciach na letisku dolezita colnicka..ci mam rodny list..a potom ani donho nepozrela.. pritom aj bydlisko v obcianke rovnake..v eu neriesim. Tohto roku chceme ist egypt tak som vybavila papier..