icon

Cestovanie s 9-mesačným dieťaťom do Chorvátska

16. feb 2025

Ahojte, niekto prosím vás skúsenosti s 9 mesačným dieťaťom takto cestovať na dovolenku v lete?

katica06
16. feb 2025

Autom, vlakom, busom, letecky?

lucia13022023
16. feb 2025

My s malým cestujeme od jeho pol roka cca, ale na dovolenky len letecky.

autor
16. feb 2025

@katica06
@lucia13022023 autom chceme ísť do chorvátska ale odhavaraju nás lebo sa niečo môže stať

lucia13022023
16. feb 2025

Tak stať sa môže hocikedy niečo aj zajtra na ulici. 9m už nie je malé novorodeniatko. Ak zvláda v pohode auto, tak si myslím, že s prestávkami sa to zvládnuť da

diewcatqoo
16. feb 2025

Boli sme na konci augusta, ked mal syn necelych 9 mesiacov autom v Chorvatsku. Uplne bez problemov. Nebyt toho, ze ja som sa otravila jedlom, tak dovolenka fajn. Ale do Chorvatska by som uz nesla.

luckajozko21
16. feb 2025

Ked cestujes babke tak sa nemoze stat? To su take reci...Nabal poriadnu lekarnicku, zisti si kde je detska pohotovost/nemocnica a ides. Bat sa budes aj doma. Ak idete autom, tak pri najhorsom sadnes v noci a na dalsi den si doma u svojej dr.
Skusenost - vyrazali sme po nocnom jedeni. Krpec rozospaty, v pyzame sme ho prelozili do vajca (cybex na lezato co najviac poloha), zakryt dekou a hotovo. Normalne sa rano zobudil v case ako by sa zobudil aj doma. Prestavky na jedenie v casoch ako doma. Trosku popestovat na rukach a spat do vajka a zase o krok dalej.... Jedlo som mala rozplanovane na cely pobyt, aby som nad tym nemusela premyslat. Pocas cesty som mu to povymienala tak ako sa mi to hodilo. Na benzinke ti bezproblemov poskytnu teplu vodu. Prebalis aj na sedacke
Kupanie - zobrali sme malicky bazenik, piknikovu deku a hracky do vody. Par neokukanych hraciek do auta.

luccija
16. feb 2025

S 8 m sme boli na Krku.Urcite by som nešla, až dole veľa km.Vyrazali sme ráno 04 po chvíľke zaspala, robili sme viac prestávok, pozor na klimu, na uši, keď budete mať otvorené okno...inak nič výnimočné jedla a spala na cestovanie zvyknutá.
Ja som kojila.

zabka79
16. feb 2025

My sme boli v chorvatsku s 10.mesacnym...maly v pohode ale nehovorila by som o "dovolenke"

tiezjedna
16. feb 2025

A čo by sa mohlo stať?? Čo je to za blbosť?? Práve naopak. Pri malom dieťati je auto výhoda, keby niečo, zbalíte sa a odvalite domov. My už roky do CRO lietame, ale keď boli maličké (na prvú dovolenku cestovala najmladšia ako mesačná), jazdili sme autom👍vždy Zadar a ďalej.

bubinko1506
16. feb 2025

V HR sme boli s 10 mesacnymi dvojickami. Cestovali sme na noc, rano sme boli na mieste. Z domu som mala zakladne lieky, po dohode s pediatrickou boli na kupovanych prikrmoch. Doobedny aj poobedny spanok mali na plazi v tieni, cez obed sme boli na plazi v tieni (bud mali bazenik alebo sa hrali na deke). Uz ako mali zboznovali vodu, takze sa bez problemov kupali. Vecer, ked sme sa isli prejst, tak spali v kociku. Toto bola asi najkludnejsia dovolenka pri mori s nimi. O rok neskor to uz bolo omnoho narocnejsie🤣.

marca12
16. feb 2025

Chorvatsko je civilizovana krajina. Ak sa aj nieco stane,su tam nemocnice a vzdy sa viete vratit domov,ak idete autom. Ten,kto vas odhovara ma na mysli choroby alebo autonehodu? Co sa ma stat,sa stane a je jedno,ci si doma alebo pri mori. Morsky vzduch je zdraviu prospesny,ja by som nevahala a isla.

kesa
20. feb 2025

S prvým sme boli keď mal 8 mes, a bolo super, teraz pôjdeme aj s druhým synom dva krát do Chorvátska, bude mať 9 a 11 mes. Stať sa môže všetko všade aj dva metre od domu.

gaby22
20. feb 2025

My sme boli v Chorvátsku ked mala dcéra 11 mesiacov autobusom cestu dala v pohode tiež nás odhovarali že načo pokúšame tak ďaleko pravda je ze bar co sa môže stať ci doma alebo tam človek nikdy nevie ja som si minulý rok v lete týždeň pred odchodom zlomila tak blbo nohu že hned operácia a krivam na ňu na koniec a otázka ci by s ami to stalo aj tam ťažko povedať

lusilla
22. feb 2025

Boli sme s malou ktora mala 1,5 mesiaca a starsi mal vtedy rok a tristvrte. Chorvatsko, istria, september. Isli sme v noci, zobudili sa rano cca hodinku pred prichodom na miesto. Mala bola v pohode, syn pozeral kde sme a co sa deje. Cesta v pohode, klima ako u nas uz bolo prijemne pocasie, maly sa vyhral v mori, malinka spala pod stromom v kociku, a my sme si neuveritelne oddychli. Europska krajina s dobrym zdravotnictvom, potraviny ako u nas, mali sme tam znamu, slovenku tam zijucu. Tiez ma odradzali recami a ja som sa len spytala co je tam ine ako u nas, odpoved neprisla tak sme isli. Bola to.jedna z najlepsich dovoleniek co sme mali.

anna1992
23. feb 2025

@diewcatqoo v reštaurácii alebo z potravín?

diewcatqoo
23. feb 2025

@anna1992 v restauracii.