icon

Cestovanie s deťmi letecky iba s občianskym preukazom

monulik52
16. jún 2023

Ahojte mamicky, prosim vas ma niekto realnu skusenost s cestovanim vramci Eu s detmi letecky iba na obciansky preukaz s fotografiou pre deti mladsie ako 15 r. ? Nemali ste problem na letisku v danej krajine. Popripadne napiste svoje skusenosti postrehy kde v ktorej krajine s tym bol /nebol problem.dakujem

namornicka
Autor odpoveď zmazal
hela_tn
16. jún 2023

Chodím s deťmi na ich op s fotkou už vyše roka a žiadny problem

sorciera24
16. jún 2023

OP s fotkou je platny cestovny doklad ako pre dospelych tak aj pre deti v ramci EU.....zaiden problem, preco by mal byt, ked je to uznany doklad

hela_tn
16. jún 2023

@namornicka toto vôbec nie je pravda, dieťa môže mať op s fotkou od narodenia a je to normálny doklad na ktorý kľudne môže cestovať v rámci eú bez akýchkoľvek problémov..do 5 rokov veku dieťaťa má platnosť 2 roky, neskôr 6 rokov

zuzanka.zuzu
16. jún 2023

prečo by s tým mal byť problém? ty máš problém s cestovaním s OP? normálne cestujeme všetci traja

anicka176
16. jún 2023

@monulik52 žiadny problém 😊

rebrambora
17. jún 2023

Jasne. Aj v UK.

monulik52
autor
17. jún 2023

@sorciera24 povedali mi v ck ze niektore letecke spolocnosti si mozu ziadat pre deti pas.popravde ma to zaskocilo.

monulik52
autor
17. jún 2023

@zuzanka.zuzu ako pisem uz nizsie ze v ck mi povedali ze niektore letecke spolocnosti si mozu vyzadovat pre dieta pas.

maranco
17. jún 2023

@monulik52 pozri si prepravné podmienky leteckých spoločností ktorými plánuješ cestovať máš to napísané aj v
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

kacusik69
18. jún 2023

@rebrambora do UK uz ani dospely nemoze ist na OP… iba ti s uznanym dlhodobym pobytom (settlement)

zabiatko1607
25. jún 2023

@hela_tn ahoj chcem sa opýtať my sa chystáme s deťmi na Cyprus tiež rozmýšľam či im bude stačiť OP s fotkou? Keďže Cyprus je v EU južná časť, alebo musím ísť vybaviť pas?

kacusik69
25. jún 2023

@zabiatko1607 ak idete na juzny Cyprus, staci OP s fotkou aj detom

zabiatko1607
25. jún 2023

@kacusik69 ďakujem 😉