Cestovanie s dieťaťom bez znalosti cudzích jazykov
Ahoj Maminy chcela by som ísť s dcérkou na dovolenku sama som nikdy nikde nebola tým že som už slobodná chceme ísť s dcérkou samé ale ide Oto že neviem žiadny cudzí jazyk a toho sa bojím že ako čo v inej krajine a na ich letisku 😣😣😣
@noemikatka a stiahni si aj offline preklad ak by nešli dáta alebo nebol signál, vieš prekladať aspoň písaním textu
ešte ej dobré preložený text skopírovať a dať preložiť nazad do slovenčiny a porovnať, niekedy prekladá odveci až tak že zmení význam a môže nastať nedorozumenie, vtedy treba inak formulovať vety
chod cez cestovku... tam sa z vacsej miery o teba postaraju...
Však choď do chorvátska, rozumieš im aj oni tebe. Alebo egypt tam tiež každý druhý ovláda češtinu.
cez cestovku - samozrejme slovensku alebo cesku, odchod zo slovenskeho letiska
na letisku bude s tebou plne lietadlo, ked nebudes nieco vediet, poprosis o pomoc, ale ja som sa zatial nikde nemusela vykecavat - len nasleduj ostatnych a das to
vonku caka delegat - hovoria slovensky/cesky, resp. ich komoleninou, dostanes kontakt na delegata, co ma nastarosti hotel (ak to nie je ten z letiska) a keby si cokolvek potrebovala, volas jemu.
Ostatne v hoteli vybavis rukami, nohami a s usmevom 🙂
Nestresuj a uzi si krasnu dovolenku 🙂 (spominany ofline prekladac pomoze ak by uz nieco)
@noemikatka ak chces ist cez cestovky teoreticky ti ziadny jazyk netreba.
@noemikatka a kde chcete ist? Inak co aom bola na cypre v hotely pracoval slovak casnik..a ti cypercania tiez vedeli zakladne slova obsluha ako voda zmrzlina pozdravit po slovensky opytat sa ako sa mas. Tam kde chodi viac slovakov naucia sa aj oni zakladne frazy. Na letisku v zahranici pojdes s davom. Ak nebudes rkzumiet poprosis niekoho
@maranco prosim ta ktora ide aj bez dat sa wifi🙂
@noemikatka Prvýkrát choďte so slovenskou alebo českou cestovnou kanceláriou a potom budete vidieť, či by ste to zvládli aj same.
@slavomira236 https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
len si klikneš pravo hore a stiahnuté jazyky si vopred stiahni
potom offline funguje preklad písaním textu
@petronelag sama mozno mysli sama s dietatom. Nie ze bez cestovky..
@noemikatka ak pojdes s cestovkou tak ten jazyk zas az tak nepotrebujes
@kitycat no ako píšem vyššie prvý krát chcem niekam letieť sama ako ísť cez cestovku zatiaľ to stále len priateľ vybavoval myslite cestovku ktorú nájdem aj v nákupných centrách? Im stačí povedať že neovládam jazyk či ako
@noemikatka nájdi si ( čo ja viem) Satur, Hydrotour, Kartágo, .... Pozri katalóg, vyber dovolenku. Resp. v kancelárii zadaj požiadavky, letecky zo Slovenskaá, v hoteli delegát,.... Nebudeš musieť hovoriť nič.
toto je hlasový prekladač v reálnom čase a bez pripojenia na net tryenence.com/translator/product/?l=sk&c=eur&vndr=evf&evf=1&utm_source=aff&utm_medium=4&uid=270&offid=4&affiliate_id=4&source_id=tomh_sk&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIv4yH5PqIjAMVWJODBx243xDUEAQYASABEgJ3HfD_BwE
@done nejde otvoriť
@noemikatka dcérka už nejaké základy angličtiny zo školy vie, tak môže hovoriť za teba
Chod cez cestovku. Tu nejde o to, ci si v rezorte vies objednat kavu. To aj prstom ukazes. Skor ide o to, ak sa nieco stane. Musis do nemocnice atd. Kazda cestovka zamestnava delegata, ktory ti s tym pomoze.
@noemikatka stiahni si Instant Voice Translate, je to apka možno ešte lepšia ako enence.
Staci ist cez Slovensku cestovku ako napr. Satur a pod.Ti za teba urobia vsetko.My sme sli min rok na Thassos po dlhom case cez cestovku a to bolo ako pre debilov.Na letisku v Grecku cakala delegatka,dala nam obalku s dokladmi.Povedala do ktoreho autobusu ist.Ten nas odviezol do hotela.Konkretne v nasom hoteli bola tato delegatka ubytovana,kazdy den sa tam dala najst.Dokonca vravela,ze ked niekto nehovori anglicky vsetko moze riesit cez nu.Plus tam boli skovenske animatorky.Urcite chodte a uzite si to.

Nainaštaluj si apku, ktorá prekladá hovorené slovo aj písané texty. Na letisku je základ AJ, to si mala v škole, takže základy máš, ostatné zvládnete aj s translaterom.