icon

Cestovanie s ďieťaťom do Nemecka

lydia2001
28. aug 2022

Ahojte, chystáme sa s manželom a s malou do Nemecka. Malá má rok aj dva mesiace. Tak ze sa vlastne chcem opýtať či by dlhé cestovanie neuškodilo nejak malej . (Môže jej byť z dlhého cestovanie nevoĺno ? ) ak áno tak čo na to ?
Ďakujem za každú odpoveď 😊

pribinak
28. aug 2022

@lydia2001 idete autom? Tak choďte na noc, aby cestu prespala.
Áno, niektoré deti neznášajú cestovanie

riskoh
28. aug 2022

My chodíme od 1roka na dovolenky autom,vždy na noc,problém sme zatiaľ žiaden nemali s deťmi,brat chodia s deťmi autom z UK ,čo je teda dosť a deti to dajú ovela lepšie ako dospeláci....

olimuc
28. aug 2022

Nic sa nestane, ja som cestovala s korrigo 2 týždňovým novorodencom a prežili sme Od roka aj dačo sme cestovali každý vikend … zle mu nikdy nebolo, takze neporadím. My sme necestovali v noci a mám ho na prednom sedadle, pretoze cestujem sama a nedočiahla by som na neho.

gladys_07
28. aug 2022

Nemyslim ze jej bude zle z toho ze bude dlho v aute. Byva jej zle na kratsich trasach? Davame DE-SVK pravidelne a maly sa mi zgrcol dvakrat, v serpentinach. Pre istotu samozrejme nabalit nahradne oblecenie. Odporucam dat pod nu do sedacky jednorazovu prebalovaciu podlozku. Ak by sa aj povrackala, nevsiakne vam to do sedacky.

Inak Nemecko moze byt aj 5h aj 10h cesty. Osobne by som vsetko nad 7h riesila prenocovanim niekde. Treba kupit dialnicne nech sa potom nestoji zbytocne ked mala bude spat. Ked maly spi, vtedy len turujeme 😀 a zbal si dezinfekcne vlhcene, niektore prebalovacie pulty na cerpackach su 🤢

ildiko36
28. aug 2022

@lydia2001 ja som bola zo synom keď mal 2mes, ale som isla autobusom a s vlakom, cestovali sme ca 25h, maly to zvladol bez problemov asi 5x som prestupovalaa vsade sa čakalo, pre mna to bolo narocnejšie ako pre dieťa