icon

Cestovanie sama s dieťaťom

7. jún 2022

Ahojte, možno to bude znieť trápne v tomto storočí 😀, ale ja som ešte v podstate nikdy nebola na dovolenke ani na výletoch. Rodičia nemali peniaze nejak na to a môj bývalý sedel iba doma, s ním som strávila 11r. No a teraz mám takú fázu, osamostatnovania sa 😀 už ma nebaví sedieť iba doma a rada by som vzala aj syna, keďže ten tiez ešte nikde nebol 😔 nemám však auto, máte nejaké typy pre mňa ako to zvládnuť (aj sa bojím 😀) a kam sa vybrať? Ide leto a nechcem ho stráviť zase celé doma... Láka ma aj zahraničie, síce angličtinu mám na úrovni B1, pasívne B2, musím sa aj v tom zlepšiť.

Strana
z2
anna318
12. jún 2022

@paniduhancikovie Tak to máte super

lion13
3. mar 2023

Oživujem tému 🙂 dievčatá. Tento rok ja uvažujem ísť na dovolenku s dvoma deťmi 4 roky syn a 11 rokov dcéra. odkedy mala dcéra 6 rokov sme spolu chodili na dovolenky len dve. Tento rok som dostala šialený nápad zobrať oboch🤦@paniduhancikovie ak som dobre pochopila ty chodievaš takto s dvoma deťmi. Ako to zvládaš teda aj oni

soulsa
14. apr 2023

Ahojte, chystá sa niekto tento rok cestovať so svojim dieťaťom? Ja by som veľmi rada išla aj na vikendovky do zahraničia, alebo hocikedy vycestovala, ale zatial asi nemam tolko odvahy, malý bude mať 5 rokov.... napíšte vaše skusenosti....

yanni
15. apr 2023

@lion13
@soulsa ja cestujem často s dvomi deťmi. Prakticky od počatí. Teraz majú 7 a 4 a uplna pohodicka.

dupinka
15. apr 2023

Začnite výletmi po okolí - víkend dáva dosť možností. Naučiť sa kombinovať spojenie, plánovať cestu, riešiť prípadne problémy.. Ak konkrétne letnú dovolenku, tak chodia aj pravidelné linky do Chorvátska a kuk ubytovanie, na FB alebo booking...

lion13
15. apr 2023

@yanni ako zvyknete cestovať autom, lietadlom? Tento rok z toho u nás asi nič nebude, zo zahraničia myslím. V januári som zaváhala a teraz sú tie ceny pre nás troch vyššie cca o 350€ a to je šialené 🤦. Keď k moru tak max Chorvátsko autobusom

yanni
15. apr 2023

@lion13 vsetkym okrem busu. Auto, lietadlo, vlak, zalezi kam a aka vzdialenost. Mame to vsetko uz za sebou a aj pred sebou. Sama s dvomi detmi som precestovala pol sveta.

soulsa
16. apr 2023

@lion13 tak to mate moj obdiv, aj ja sa potrebujem odvaziť prvy krat a potom uz dufam ze budeme stale spolu chodiť

wranica
17. apr 2023

Baby, tiež nad tým uvažujem, ísť sama s krpcom. V eufórii som kúpila letenky , v domnení, že muž ocení, že zostane doma a bude mať voľný čas a on to zhodnotil ako nezodpovedné, že chcem ísť sama, čo s dieťaťom, keď sa mi niečo stane atd...a vlastne mi zobral aj kus odvahy ☹

lion13
17. apr 2023

@wranica s jedným dieťaťom pohoda. My keď sme boli prvý krát tak som mala obavy ale dovolenka keď odhliadnem od počasia dopadla úplne super. Síce my sme boli cez cestovku. Koľko má malý rokov a kam máš letenky?

lion13
17. apr 2023

@soulsa toto asi nepatrilo mne ja som bola zatiaľ len s jedným dieťaťom s oboma zatiaľ nie... mám obavy

wranica
18. apr 2023

@lion13 na Kretu, čiže EU a žiadna exotika. Malý má 3 roky, takže je pravda,že sám by si ešte neporadil, keby sa mi niečo prihodilo...Ale toto mi vôbec nenapadlo, keď som to plánovala, proste túžba bola silná, len muž ma úplne zarazil :-/

Strana
z2